Zelf ben ik enorm gek op sporten, alle sportieve activiteiten op reis vind ik te gek. Vandaag deel ik daarom sportieve activiteiten in Zweeds Lapland die ik zeker zou aanraden. Het is natuurlijk een ideale omgeving om sportief bezig te zijn. Zo kun je ondertussen ook op een bijzondere andere manier genieten van de omgeving. Op zoek naar een mooie reis door Zweeds Lapland, raadpleeg dan Voigt Travel.

sportieve activiteiten in Zweeds Lapland

Kanoën

Het is waarschijnlijk wel een beeld wat je bij Scandinavië hebt, kanoën. Het gebeurt hier namelijk veel omdat er simpelweg gewoon veel water is te vinden. Zo ook in Zweeds Lapland, er zijn ontzettend veel meren en rivieren waar je dus goed op kunt kanoën. Een leuke plek om te gaan kanoën is Brando. Hier kun je gewoon bij de hutjes een kano huren en de baai uit varen. Je komt hier terecht in de Botnische golf, het bovenste gedeelte van de Oostzee. Hoewel het vanaf de kant dus een meer lijkt, is het een zee en is het dus enorm gaaf om hier op de gaan kanoën.

sportieve activiteiten in Zweeds Lapland

Wandelen met husky’s

Misschien niet één van de sportieve activiteiten in Zweeds Lapland die meteen in je hoofd op komt, maar het kan echt. Wandelen met husky’s en het klinkt misschien niet sportief maar dat is het zeker wel. Je krijgt een tuigje om waarmee je de husky kunt vasthouden, aangezien de beesten erg sterk zijn, kun je ze niet zoals een normale hond in de hand houden. En de dieren lopen enorm snel en daarom is het eerder snel wandelen dan normaal wandelen. Na een wandeling van een paar uur ben je echt wel bezweet en lekker sportief bezig geweest.

sportieve activiteiten in Zweeds Lapland

Suppen

Ook zijn er tegenwoordig steeds meer plekken waar je een paddle board kunt huren en kunt gaan suppen. Hoewel het water natuurlijk niet zo warm is als in het zuiden van Europa kun je hier perfect suppen. Het is wel handig als je wat ervaring hebt want doordat het een zee is waar je op gaat, kunnen de golven iets hoger zijn dan op een meer. Ik vind het echt een hele leuke sport en vind het altijd leuk om op reis te doen. Je kunt het best langs de kust gaan voor de mooiste uitzichten en ervaringen.

sportieve activiteiten in Zweeds Lapland

Fatbiken – Sportieve activiteiten in Zweeds Lapland

Een speciale fiets met dikke banden om op onverharde plekken te fietsen, dat is een fatbike. Ik heb dit al eens eerder gedaan op Spitsbergen, in de sneeuw, maar nu in de zomer in Zweeds Lapland. Het is ontzettend gaaf om echt de wildernis in te rijden en zo de natuur van een andere kant te zien. Ik moet erbij vertellen dat het wel zwaar is, aangezien het grootste gedeelte van Zweeds Lapland heuvelachtig en soms zelfs bergachtig is. Je moet daarom wel een goede conditie hebben om dit te kunnen doen. Het leukst is om op pad te gaan met een gids die echt de leukste routes en plekjes uit de omgeving kent.

Disclaimer: Ik bezocht Zweeds Lapland op uitnodiging van Voigt Travel. Ik deel echter niks anders dan mijn persoonlijke mening.

Welke sportieve activiteiten in Zweeds Lapland zou jij willen doen? Heb je één van deze wel eens in Scandinavië gedaan? Laat het ons weten in de reacties!

Meer Zweeds Lapland?

~ Rondreis Zweeds Lapland

~ Leuke accommodaties

Bewaren op Pinterest?

14 gedachten over “Sportieve activiteiten in Zweeds Lapland – kanoën en meer!”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge