Praktische informatie Nice heb je nodig voordat je naar deze mooie stad aan de Côte d’Azur gaat. Wij zijn hier heen geweest voor vier volle dagen en dat was een groot succes. De stad is prachtig en de sfeer top. Begin oktober hadden we nog echt strandweer, heerlijk toch? Een leuke plek voor een stedentrip dus! Daarom vertel ik je in dit artikel alles over het vervoer, de accommodaties en het betalen in de stad.

Praktische informatie Nice

Vliegen naar Nice

Omdat Nice helemaal in het zuiden van Frankrijk ligt, is het voor een stedentrip te ver rijden, namelijk ruim 12 uur. Daarnaast heb je de mogelijkheid om met de trein te gaan, dit duurt ongeveer 10 uur en kost gemiddeld €150 euro voor een enkeltje. Daarom is het voor een stedentrip van een aantal dagen de makkelijkste manier om te vliegen. Vanaf Amsterdam is het 2 uur vliegen en gaan de KLM, AirFrance, Transavia en EasyJet dagelijks naar de Franse stad toe. De kosten hiervan zijn meestal rond de €50 tot 100 euro voor een retourticket.

Praktische informatie Nice

Vervoer vanaf luchthaven

Je kunt met de tram gaan, daarvoor kun je het beste online de dienstregeling checken via Lignes d’Azur. Je kunt met lijn 1 direct naar de rand van het centrum gaan, in de meeste gevallen moet je daarna nog één tram nemen om bij jouw accommodatie te komen. De kosten van de tram zijn €5,00 per persoon voor een enkeltje. De reistijd bedraagt ongeveer 30 tot 40 minuten. Wij kozen ervoor om een Uber te nemen, die €16,50 was en ons binnen 20 minuten bij ons appartement bracht. Als je met meerdere mensen bent is dat vaak dus voordeliger.

Vervoer binnen de stad

Eigenlijk hoef je niet per se gebruik te maken van het vervoer, alles in de binnenstad is aan te lopen. Je kunt vanaf het strand en de boulevard binnen 20 minuten naar het treinstation lopen en dat is eigenlijk de langste afstand die je moet afleggen. Binnen deze cirkel liggen namelijk vrijwel alle bezienswaardigheden in de stad. Wil je toch met de tram? Dat kan! Een enkeltje kost altijd €1,50 en je kunt het ticket eenvoudig kopen bij de ticketautomaat. Zo kun je wanneer je het wandelen zat bent altijd gebruik maken van de tram. Wij hebben dit maar één keer gedaan in vier dagen!

Accommodaties in Nice

Het vinden van een betaalbare accommodatie in Nice is lastig. Zeker in het hoogseizoen liggen de prijzen enorm hoog, je kunt rekenen op €150 euro per nacht in een hotel. Omdat wij met drie waren is een hotel sowieso vaak niet handig en hebben we voor een appartement gekozen via Airbnb. Het appartement was maar €120 euro voor 3 nachten en lag midden in het centrum. Het is dus handiger om een appartement te nemen want de meeste hotels zijn enorm duur. Binnenkort lees je alles over dit appartement in een nieuw artikel.

Praktische informatie Nice

Praktische informatie Nice rondom betalen

Gelukkig behoort Nice natuurlijk tot Frankrijk en is het betalen in de stad vrij makkelijk omdat ze de Euro hanteren. In de regio heeft bijna elke winkel een pinapparaat, je moet bijna overal gewoon pinnen dus. Het is wel verstandig om een aantal euro contant te hebben voor kleine uitgaven zoals een ijsje of iets dergelijks, je kunt vaak pinnen vanaf 10 euro. Voor de rest kun je in ieder restaurant en voor het openbaar vervoer gewoon gebruik maken van een Nederlandse pinpas of creditcard.

Heb jij iets gehad aan deze praktische informatie Nice? Welke tips neem jij mee als jij naar Nice gaat? Laat het ons weten in de reacties!

Meer Frankrijk?

~ Wat te doen in Bordeaux

~ Wat te doen in Parijs

Bewaren op Pinterest?

4 gedachten over “Praktische informatie Nice – Frankrijk [Côte d’Azur]”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge