De stad Krabi in het zuiden van Thailand is een populaire plek om te bezoeken voor zon, zee en strand. Ook kiezen veel mensen ervoor om vanuit hier naar één van de paradijselijke eilanden te reizen. Wij kozen ervoor om op het vaste land te blijven en genoten van het rustige strand Noppharat beach. Wat vanuit ons resort in Krabi ongeveer 10 tot 15 minuten lopen was.

Noppharat beach
Noppharat beach

De boulevard

Het strand bevat een boulevard waar je in de ochtend- of avonduren heerlijk overheen kunt wandelen. Er zitten geen winkels aan maar het is gewoon een prachtig pad langs het strand. Vanaf hier heb je keer op keer een geweldig uitzicht en kun je genieten van de omgeving. Er zijn ook veel mensen die hier overheen fietsen, een heerlijke ochtendroutine. Overal langs de boulevard vind je ook bankjes. Zo kun je tijdens een wandeling heerlijk neerploffen en genieten van de prachtige kustlijn van het zuiden van Thailand. Noppharat beach is dus niet alleen voor zonaanbidders want hier loop je door de palmbomen en tropische casuarina bomen.

Stel jouw vakantie naar Thailand samen zelf samen

Een schiereilandje

In de zee ligt een klein schiereiland, dat met vloed overstroomt en een los eiland wordt. Wij zijn hier heen gewandeld en hebben hier heerlijk genoten van de rust. Je moet alleen dus wel goed in de gaten houden hoelang je hier blijft want voor je het weet, stroomt alles weer onder. Het is een goede plek om te genieten van wat schaduw en de mooie dieren op het strand. Er zijn heel veel krabben te vinden die lekker over het strand heen schieten.

Noppharat beach
Noppharat beach

Rust en ruimte van Noppharat beach

Wat ik vooral heerlijk vond, is de rust op het strand. Hoewel het zuiden van Thailand over het algemeen gezien wordt als overbevolkt wat het op Noppharat beach geen probleem. Je kunt hier heerlijk op een handdoekje genieten van de zon of onder de bomen door wandelen. Er zijn geen verkopers die je lastig vallen. Ook is het er rustig en kun je dus zonder enige problemen gewoon een plekje voor jouw handdoek zoeken. Neem een goed boek mee en je kunt hier uren liggen. De zee is van fijne temperatuur en er is weinig afval te vinden in vergelijking met bijvoorbeeld de zee bij Koh Phi Phi. Vanuit Krabi is het ongeveer 10 tot 15 minuten lopen. Alle praktische informatie vind je op de website van Toerisme Thailand.

Zou jij ook genieten op Noppharat beach? Ben jij team strand of zwembad? Laat het ons weten in de reacties!

Meer Thailand?

~ Accommodatie Krabi

– Onze route door Thailand

~ Beklim de Tiger Cave tempel

Bewaren op Pinterest?

4 gedachten over “Noppharat beach – vlakbij Krabi in Thailand”

  1. Wat een mooie fotos! Ik ben van plan om in Februari naar Thailand te gaan. Hoop dat dat door kan gaan! Ik ben team… geen 1 van beiden eigenlijk maar doe dan maar zwembad

  2. Ik ben denk ik team chillen op het strand en team zwemmen in het zwembad. Ik ben een aantal dagen in Krabi geweest (ik geloof een stuk of drie) en vond het fantastisch. Ik weet niet meer of ik op dit strand ben geweest (het is vier jaar geleden haha). De foto’s zien er prachtig uit!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge