Oslo is een dure stad en daarom was het enorm lastig om een betaalbaar hotel in de stad te vinden. We zijn uren aan het zoeken geweest maar uiteindelijk is het gelukt en kwamen we uit bij het Smarthotel. Deze hotel tip Oslo is goed betaalbaar en klein maar fijn. Je kunt vanuit hier alle bezienswaardigheden in de stad bezoeken en dit als uitvalsbasis gebruiken.

Hotel tip Oslo

Bereikbaarheid

Vanaf het centraal station is het 15 minuten lopen naar deze hotel tip Oslo. De weg is makkelijk want je kunt gewoon de tram volgen, als je met de tram gaat ben je er binnen vijf minuten. Doordat het hotel vlakbij het Koninklijk paleis ligt, is het makkelijk te vinden. Je kunt dit namelijk het grootste gedeelte van de wandeling aanhouden. Als je ervoor kiest om vanaf de luchthaven een taxi te nemen dan ben je minimaal €80 euro kwijt. Het handigst is om met de trein naar Oslo Centraal te gaan en vanuit daar te lopen. Dit kost je maar €10 euro voor het treinticket per persoon.

Hotel tip Oslo

De kamer

Zoals de titel al zegt, de kamer is klein maar fijn. Er staat behalve een bed heel weinig in. Als je voor een betaalbaar hotel in Oslo wilt gaan, dan moet je op ruimte inleveren. Er is een handig uitklapbare tafel die uit de muur komt en ook de kapstok is in de muur te vinden. De kamer is klein maar er is ideaal met de ruimte omgegaan. Ook een stoel kan niet ontbreken en de televisie hangt boven het bed.

De badkamer

De badkamer is net zoals de kamer erg klein maar bevat ook alles wat je nodig hebt. De douchecabine moet je inklappen wanneer je niet gaat douchen, zodat je die ruimte ook kunt gebruiken. Voor twee nachten is het ideaal om hier te verblijven.

Hotel tip Oslo

Het hotel

Het hotel is super modern ingericht en het personeel enorm vriendelijk. Wij kwamen eerder aan en mochten al in onze kamer, erg fijn. Je kunt gratis fietsen gebruiken bij deze hotel tip Oslo. Ook kun je beneden wat kleine boodschappen doen zoals chips, drinken en er staat een koffiezetapparaat. Verder is er een groot dakterras, waar wij enorm veel gebruik van hebben gemaakt. Het was namelijk 26 graden toen wij in Oslo waren. Je kunt hier spelletjes spelen of ’s morgens ontbijten. Dit dakterras is erg fijn omdat de kamer niet zo groot is.

De omgeving van deze hotel tip Oslo

Zoals eerder gezegd, ligt het hotel vlakbij het Koninklijk paleis. Je kunt daar binnen vijf minuten naartoe lopen en genieten van deze bezienswaardigheid. Verder vind je veel restaurants, cafés en barretjes in de omgeving van het hotel. Ook een supermarkt ligt op maar vijf minuten lopen. Het centrum van Oslo kun je ook goed aanlopen, dit duurt ongeveer 10 minuten om hier te komen. Wij hebben dus het grootste gedeelte van de bezienswaardigheden gewoon te voet bezocht vanuit ons hotel.

Prijs voor twee personen exclusief ontbijt vanaf €70 euro per nacht

Disclaimer: In dit artikel heb ik een affiliate link geplaatst. Als je boekt via zo’n link, krijgt GlobeGirl daar een kleine bedrag voor. Dit gaat niet ten koste van de prijs die jij betaalt. Zo kan GlobeGirl zich blijven ontwikkelen.

Ben jij wel eens in Oslo geweest? Welke hotel tip Oslo kun jij ons nog geven? Laat het ons weten in de reacties!

Meer Oslo?

~ Met de boot naar Oslo

Bewaren op Pinterest?

10 gedachten over “Hotel tip Oslo – Smarthotel – klein maar fijn!”

  1. Ik ben nog nooit in Oslo geweest, maar het lijkt me een toffe stad. Vooral de omgeving lijkt me prachtig. Qua hotels heb ik trouwens ook nooit zo’n hoge standaard, meestal slaap je er alleen en ben je verder toch op pad.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge