De praktische informatie NewCastle is erg belangrijk wanneer je hier naartoe reist. Welke vervoersmiddelen zijn er en hoe kun je hier het beste komen? Zelf ben ik er nu twee keer geweest (op dezelfde manier) en daar ben ik dan ook erg enthousiast over. Verder lees je over de accommodaties in de stad en hoe het gaat met betalen.

Mini cruise Newcastle dfds

Vliegen of met de boot?

De praktische informatie NewCastle begint bij het vervoer naar de stad. Er zijn eigenlijk twee opties, namelijk het vliegtuig of de boot. Zelf ben ik nu twee keer in de stad geweest en koos ik beide keren voor de boot. Het vliegtuig voor zo’n korte afstand is onzin en de boot is erg leuk vind ik. Als je met het vliegtuig wilt kun je alleen vanuit Amsterdam en met de KLM. Dit kost je vaak €150 euro per persoon en soms zelfs meer. De vlucht duurt maar 1 uur en 15 minuten. Mijn beste tip blijft toch echt de boot! Vanuit IJmuiden vaart de DFDS binnen 14 uur naar de overkant. De boottocht is een avontuur op zich; de bingo, het mooie uitzicht, de gezellige restaurants en de compacte slaaphutjes. Je kunt al een retourtje boeken voor €59 euro per persoon.

Vanaf de boot naar de stad

Om van de boot naar de stad te kopen, zijn wij met de bus gegaan. Wanneer je met de boot aankomt kun je eenvoudig een busticket naar de stad bijboeken. Dit kost £4,10 per persoon voor een enkeltje, dus £ 8,20 voor een retourtje. Ik zou dit wel aanraden, aangezien er geen andere bussen vanaf de boot rijden. Je zult dan een taxi voor minimaal £25 moeten nemen. De bussen doen er 20 tot 30 minuten over en staan klaar wanneer de boot aankomt en weer vertrekt, ideaal dus. Terug zijn er meerdere opties die je kunt nemen tussen 14:45 en 15:45 je kunt dan eerder naar de boot gaan of nog eventjes in de stad blijven.

praktische informatie New Castle

Vervoer binnen de stad

Het centrum van de stad met alle bezienswaardigheden is helemaal niet groot. Wij hebben dan ook alles te voet gedaan, omdat we maar één volle dag in de stad waren is dat goed te doen. Maar als je langer blijft, kan het zijn dat je ook plekken buiten het centrum wilt bezoeken. Je kunt dan gebruik maken van de metro, je betaalt maar £1,70 als je de hele dag binnen 1 zone wilt reizen. Als je binnen meer zones wilt reizen dan kom je al snel op £5 voor een dagkaart. Maar wanneer je binnen het centrum blijft is alles eenvoudig aan te lopen en is een dagkaart voor de metro niet nodig!

Accommodaties in NewCastle

In vergelijking met Londen of Edinburg is NewCastle een stad in het Verenigd Koninkrijk waar je erg goedkoop kunt overnachten. Al vanaf €35 euro per nacht heb je een leuke accommodatie in het centrum. Je kunt het natuurlijk zo duur maken als je zelf wilt maar er zijn voldoende accommodaties waar je voor een prikkie kunt overnachten. De meeste liggen ook nog eens midden in het centrum. Een aanrader is Newbridge of Jurys Inn NewCastle.

praktische informatie newcastle

Praktische informatie NewCastle rondom het betalen

Praktische informatie NewCastle gaat natuurlijk niet alleen over vervoer en accommodaties. Een belangrijk punt van NewCastle is dat ze er geen euro’s hebben. De Britse pond is het betaalmiddel in deze stad. In de meeste grote winkels en de meeste restaurants kun je gewoon pinnen. Ook zijn er veel pinautomaten waar je gewoon geld kunt opnemen, je betaalt dan wel €2 voor het opnemen van de vreemde valuta. Het slimst is dus om in de winkel of het restaurant zelf te pinnen, dit brengt geen extra kosten met zich mee. Ik zou het dus NIET aanraden om geld te wisselen in Nederland of in NewCastle.

Met deze praktische informatie NewCastle kun je vast wel verder. Zou jij gaan vliegen of met de boot naar NewCastle gaan? Laat het ons weten in de reacties!

Meer NewCastle?

~ Mini cruise naar NewCastle – goedkoop & gezellig

Bewaren op Pinterest?

2 gedachten over “Praktische informatie NewCastle – vervoer, betalen en meer”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge