In iedere stad vind je wel een bibliotheek en vaak gaan mensen hier ook heen om te leren of te werken. Eigenlijk ben ik altijd al fan van dat concept en toen ik de bibliotheek in Schiedam ontdekte was ik helemaal enthousiast. Deze bibliotheek is namelijk veel meer dan een bibliotheek en daarom ga ik er graag heen om te werken en ook lekker te eten.

Het gebouw

Alleen het gebouw is eigenlijk al het bezoeken waard, de bibliotheek is gevestigd in de voormalige Korenbeurs. Het gebouw is in 1792 ontworpen voor Giudici, die meerdere prachtige gebouwen in Schiedam heeft ontworpen. In 1840 is er brand geweest in het gebouw en sinds 1950 is de Korenbeurs weer volledig gerestaureerd. De buitenkant is prachtig maar ook binnen is het erg mooi. De grote raampartij boven zorgt ervoor dat er heel veel licht binnen komt en dat je daardoor goed kunt werken. Ook hebben ze de binnenkant veranderd in een soort binnentuin met veel groen, wat ik persoonlijk erg inspirerend vind tijdens het werken.

Bibliotheek in Schiedam

Genoeg keuze qua werkplekken

Het gebouw is van binnen prachtig en je hebt genoeg plek om te zitten. Er zijn ligbanken waar je relax kunt genieten van muziek of een boekje kunt lezen. Maar er zijn ook meerdere bureau’s waar je goed aan kunt werken. Alle werkplekken zijn voorzien van voldoende stopcontacten en je hebt genoeg ruimte om allerlei spullen neer te leggen en uit te stallen. Natuurlijk kun je tijdens het werken boeken raadplegen dus de bibliotheek in Schiedam is ook een goede plek om bijvoorbeeld een scriptie te schrijven.

Een lekker café om even pauze te houden

In de bibliotheek in Schiedam vind je ook een café waar je even pauze kunt houden. Je kunt hier even lekker gaan zitten en iets te eten & drinken bestellen. Voor zowel een kopje koffie met gebak als een lekkere lunch is er genoeg keuze. Mijn persoonlijke favoriet is tosti de Walvisch, genoemd naar molen de Walvisch. Daarnaast is ook de boterkoek een aanrader. Het leuke van dit cafeetje vind ik dat het vrijwel alles er zelfgemaakt wordt. Je kunt echt merken dat het een cafeetje is dat die zomaar standaard tosti’s verkoopt en koeken maar het is allemaal zelfgemaakt, heerlijk.

Praktische informatie over de bibliotheek in Schiedam:

  • Maandag t/m zondag geopend van 10.00-17.00 en op donderdag open tot 20.00.
  • Ongeveer 15 minuten lopen vanaf het treinstation Schiedam Centrum. Je kunt ook naar metrostation Parkweg gaan dan is het 10 minuten lopen.
  • Adres: Lange Haven 145, 3111CD Schiedam.
  • Gratis toegang en gratis gebruik van Wifi.
  • Meer informatie vind je op de website.

Ben jij wel eens in de bibliotheek in Schiedam geweest? Ken jij ook zo’n gave bibliotheek? Laat het ons weten in de reacties!

Meer Schiedam?

~ Hotspot de Beurs

– Wandel de historische molenroute

~ De fluisterboot door Schiedam

Bewaren op Pinterest?

6 gedachten over “Hotspot: de Bibliotheek in Schiedam [eten & werken]”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge