Het is natuurlijk ontzettend leuk om naar een pretpark te gaan. Zelf ben ik echt ongelofelijk gek op pretparken en wil ik er steeds meer bezoeken. Tijdens de corona crisis waren eerst alle pretparken gesloten, langzaam ging alles weer open, met gepaste maatregelen. Wij zijn naar Phantasialand geweest met Corona maatregelen. Ik vertel hoe het er aan toe gaat!

Geen spontaan bezoek meer

Hoewel het sowieso lastig is, bij een park in Duitsland, is een spontaan bezoek niet meer mogelijk. Je moet van te voren een kaartje kopen voor een specifieke datum. Hieraan zitten voor- en nadelen. Dit betekent dat er op één dag een maximaal aan mensen het park in kan. Maar je kan zomaar pech hebben met het weer of de drukte in het park. Je kunt niet meer besluiten om toch op een ander moment te gaan. Wij hadden geluk met het weer, want dat was erg goed. Het was alleen wel vrij druk in het park.

phantasialand

De Corona maatregelen

In Phantasialand zijn de volgende regels: je moet in de wachtrij, attracties en faciliteiten een mondkapje dragen. Dit betekent dat je alleen als je vrij rondloopt, geen mondkapje hoeft te dragen. In de rijen wordt goed gecontroleerd en ook in de attracties letten de medewerkers goed op. Wij hebben ook tijdens het rondlopen onze mondkapjes op gehouden, dit voelde goed. Verder houdt iedereen zich netjes aan de regels en kun je ondanks het mondkapje enorm genieten van de mooie attracties.

De attracties

Zelf ben ik voornamelijk gek op achtbanen, de Taron viel bij mij dus goed in de smaak. Deze multi lanceerachtbaan is de snelste ter wereld! De wachtrij is het meer dan waard. Ze hebben meer wereldrecords te pakken in het park want Chiapas is een ontzettend leuke en avontuurlijke waterbaan maar tevens ook de steilste ter wereld. Zeker op een dag met ruim 33 graden (wat wij hadden) is dat natuurlijk genieten. Bij de Black Mamba, hang je onder de attractie en word je alle kanten op geslingerd, net zoals in de jungle. Dit waren mijn drie favorieten. Verder zijn er nog veel attracties te vinden voor de hele familie. Eigenlijk is er maar één attractie die minder leuk is door de maatregelen namelijk Crazy Bats. Dit is een indoor achtbaan waar je met een VR-bril op avontuur gaat. Door de maatregelen worden de VR-brillen niet gebruikt en is het dus gewoon een donkere achtbaan.

Phantasialand: de aankleding is tip top

Het park is opgedeeld in zes themagebieden namelijk:

  • Berlijn
  • Mexico
  • Fantasie
  • Mysterie
  • China Town
  • Afrika

In ieder gebied is de aankleding echt tot in de puntjes geregeld. Het is overal in doorgetrokken. In het gedeelte van Berlijn kun je braadworsten eten en in Mexico taco’s. Het is ontzettend leuk om te zien. Je krijgt zeker bij de landenthema’s echt het gevoel dat je je in dat land bevindt. Verder hebben alle gedeeltes ook verschillende soorten attracties. In ieder themagebied heb je attracties voor ieder wat wils. In mijn ogen echt heel leuk gedaan, het kan tippen aan het niveau in Orlando.

Ben jij wel eens in Phantasialand geweest? Zou jij er met Corona maatregelen alsnog naartoe gaan? Laat het ons weten in de reacties!

Meer pretparken?

~ Universal in Orlando

~ Disney in Parijs

Bewaren op Pinterest?

4 gedachten over “Phantasialand bezoeken met Corona maatregelen”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge