Ben je van plan om binnenkort naar Ameland te gaan? Wat een heerlijk vooruitzicht! Hoewel het dan misschien een klein eiland is, is er veel te beleven. Mocht je het eiland nog niet zo goed kennen, dan ben je misschien op zoek naar leuke tips. We zetten ze hieronder voor je op een rijtje: ontdek meer van het eiland!

Comfortabel overnachten op Ameland

Als je op vakantie gaat, is het natuurlijk wel zo’n prettig vooruitzicht om een comfortabel hotel te zoeken. Zo kun je echt lekker tot rust komen tijdens je reis! Een luxe en mooi Ameland hotel is Hotel Nobel, waar je kunt genieten op niveau. Dit is misschien wel het beroemdste horecabedrijf op het eiland. In een hotel Ameland kun je weer even helemaal ontspannen: of je er nu in je eentje of met bijvoorbeeld je partner of gezin op uittrekt.

Praktische informatie Ameland

Musea en bezienswaardigheden

Je zou het misschien niet verwachten van een relatief klein eiland, maar er zijn op Ameland veel bezienswaardigheden te ontdekken. Zo kun je in een molen kijken, of in het brandspuithuisje waar vroeger brandspuiten werden bewaard. Ga je graag naar een museum toe? Dan kun je denken aan het Landbouw- en Juttersmuseum in Swartwoude of aan het Cultuur-historisch Museum in Sorgdrager. Hier kun je meer leren over bijvoorbeeld de geschiedenis van het eiland.

Vakantie op Ameland

Ontdek de natuur

Na zo’n bezoek aan een museum, is het een heerlijk idee om van wat frisse lucht te genieten. Er zijn op Ameland verschillende mooie plekken om te wandelen. Je kunt zelfs het hele eiland te voet ontdekken, als je zin hebt om hier de tijd voor te nemen. Van de dorpjes tot de duinen: je bent al gauw een flinke tijd zoet, tijdens je verkenningstocht op het eiland.

Waddenlopen op Ameland

Wil je waddenlopen tijdens je bezoek aan Ameland? Ook dat is uiteraard een optie. Je kunt meegaan met een excursie, waarbij er ook wordt ingegaan op het beheer en de natuurwaarden van de wadden. Er wordt tijdens zo’n excursie vaak een stukje bodem uitgespit, om meer te ontdekken over de bodem en de dieren die hierin leven.

Vakantie op ameland

Actieve outdoor activiteiten

We blijven nog even hangen in het straatje van de buitenactiviteiten: ze maken Ameland simpelweg zo’n prachtig eiland! Houd je niet zozeer van het rustige wandelen, maar mag het van jou wel wat avontuurlijker? Dan kun je denken aan sportievere activiteiten, waaronder zwemmen, mountainbiken, paardrijden, kiten of zelfs parachutespringen. Hier worden verschillende activiteiten voor georganiseerd: zo kun je meedoen met de andere vakantiegangers, en een groot succes maken van je vakantie op Ameland!

Disclaimer: Dit blogbericht is ontstaan met behulp van inspiratie vanuit derden. Ik deel echter niks anders dan mijn persoonlijke mening.

Zijn jullie wel eens op vakantie op Ameland geweest? Welke activiteiten trekken jou? Laat het ons weten in de reacties!

Meer Ameland?

~ De 5 leukste tips op het eiland

~ Fijne accommodatie

Bewaren op Pinterest?

4 gedachten over “Vakantie op Ameland: de leukste tips en ideeën”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge