Wanneer je een weekje, weekendje of midweek naar Ameland gaat is het natuurlijk nodig om een leuke accommodatie te zoeken. In het hoogseizoen lopen de prijzen enorm op en is het vrij lastig om een leuk betaalbaar plekje te vinden. Mijn accommodatie tip Ameland heb ik ontdekt tijdens een midweek naar Ameland. Chalet Oester is een prachtige plek om te verblijven op het eiland.

accommodatie tip Ameland - eigen stacaravan

Bereikbaarheid

Het chalet bevindt zich op een vakantiepark met allerlei huisjes. Het ligt aan de rand van het kleine dorp Ballum. Vanaf de boot vanaf het vasteland, is het 7,5 kilometer naar Chalet Oester. Een goede accommodatie tip Ameland ook wanneer je met de fiets wilt komen. Je bent binnen 10 minuten met de auto of 30 minuten met de fiets op plaats van bestemming vanaf de boot. Erg goed bereikbaar dus. Vanuit het chalet is ook het hele eiland goed bereikbaar, je kunt via de fietsknooppunten overal op het eiland komen of met de auto Ameland ontdekken.

accommodatie tip ameland

Het huisje

Als je aan Ameland denkt, denk je aan duinen en strand. Dat is het thema wat ook in het chalet terug te vinden is. Je kunt hier heerlijk tot rust komen in de sferen die bij het eiland passen. De woonkamer is ruim en van alle gemakken voorzien. Een eettafel voor vier personen, een ruime bank en twee fijne stoelen. Verder heb je één slaapkamer met een stapelbed en één met een tweepersoonsbed. De keuken is erg modern en is van alle gemakken voorzien. Je kunt dus (als je wilt) iedere avond zelf koken en ’s avonds genieten van een lekker kopje koffie of thee. De badkamer is klein maar fijn en van alle gemakken voorzien. In begin januari was het wel koud in de badkamer dus wil je er niet zo lang blijven.

Het park

Het chalet is een particulier eigendom maar staat op een camping met nog veel meer huisjes. Camping Roosdunen heeft in de zomermaanden ook de mogelijkheid om te kamperen maar in de winter zijn alleen de chalets beschikbaar. In de zomermaanden kun je hier ook spullen of informatie halen bij de receptie maar die was dicht toen wij hier waren. Begin januari is het minder bruisend en gezellig dan in het hoogseizoen maar die rust heeft ook weer zijn charme. In het hoogseizoen is het hier druk en moet je de prachtige natuur delen met de andere bezoekers.

accommodatie tip ameland

De omgeving van deze accommodatie tip Ameland

De omgeving is mooi, vanuit het park kun je op verschillende fietsroutes komen en zo het eiland ontdekken. Het is een echte accommodatie tip Ameland omdat het zo dichtbij de vuurtoren ligt. Voor velen het hoogtepunt van het eiland en ook voor mij een mooie plek om te bezoeken. Verder zit je vlakbij het vliegveld en zie je af en toe kleine hobby vliegtuigjes opstijgen, een erg leuk gezicht. Ballum is een klein dorp maar je kunt er eigenlijk alles kopen wat nodig is. Je vind er een supermarkt, een paar restaurants en zelfs een museum. De omgeving is prachtig, binnen enkele minuten sta je midden tussen de duinen of geniet je van het uitzicht vanaf de bijzondere vuurtoren.

Prijs voor twee personen exclusief ontbijt per nacht: vanaf €95 euro.

Disclaimer: In dit artikel heb ik affiliatie links geplaatst. Als je boekt via zo’n link, krijgt GlobeGirl daar een kleine bedrag voor. Dit gaat niet ten koste van de prijs die jij betaalt. Zo kan GlobeGirl zich blijven ontwikkelen.

Zou jij de accommodatie tip Ameland opvolgen en dit chalet boeken? Wat voor accommodatie vind jij fijn? Laat het ons weten in de reacties!

Meer Ameland?

~ Wandel het paddenpad

Meer Nederland?

~ Leuke campings op Texel

Bewaren op Pinterest?

4 gedachten over “Accommodatie tip Ameland: Chalet Oester 167 in Ballum”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge