De meeste lezers weten inmiddels wel dat ik naast GlobeGirl nog een andere website heb, namelijk Molenwandelingen.nl. Op deze website schrijven wij over mooie wandelingen langs een molen of meerdere molens. Voor aankomende Nationale Molendag 2021 op 8 en 9 mei hebben wij mooie wandelingen verzamelt. Normaal kun je op deze dagen molens bezoeken maar helaas is dat in verband met corona niet mogelijk, daarom is er een alternatieve Molendag.

Nationale Molendag

Dit jaar wordt de Molendag iets anders vormgegeven dan normaal. Je kunt de molens namelijk niet bezoeken zoals we dat normaal gewend zijn. Daarom is de Hollandsche molen met een idee gekomen, het wandelen langs de molens en geniet van de molen in het landschap. Wij hebben met onze website Molenwandelingen samengewerkt met de Hollandsche molen om de mooiste wandelingen te verzamelen en dat is gelukt. In totaal zijn er 29 wandelingen in 11 provincies die je kunt wandelen. Zo kan iedereen die gek is op wandelen en/of molens een wandeling kiezen die bij hem of haar past. De wandelingen komen langs de molens en bieden onderweg ook prachtige vergezichten.

Nationale Molendag 2021

Wandelen in heel Nederland

De wandelroutes zijn in heel Nederland te vinden, behalve in Flevoland aangezien daar geen molens te vinden zijn. Je kunt gaan voor een mooie boswandeling met een watermolen, stadswandeling met stellingmolens of grondzeilers in het polderlandschap. Er is dus voor ieder wat wils, ook qua afstanden. De routes variëren tussen de 2,0 en 38,54 kilometer, er is dus altijd een wandeling die bij jou past. Het is leuk om samen met vrienden of familie te gaan wandelen maar zorg natuurlijk dat de corona maatregelen wel in acht worden genomen.

Nationale Molendag 2021

Geniet van de draaiende molens

Kortom, in het weekend van 8 en 9 mei is het heerlijk om te gaan wandelen langs molens. Een groot gedeelte van de molens in Nederland zal op deze dagen draaien. Zo kun je dus een unieke wandeling maken langs de draaiende molen(s). Ben jij ook enthousiast om te gaan wandelen? Bezoek de website Molenwandelingen.nl en ontdek alle wandelingen. Onderweg kun je zelf brood meenemen en bijvoorbeeld picknicken maar op de meeste wandelroutes is ook eten en drinken to go te krijgen.

Ga jij ook wandelen op Nationale Molendag 2021? Welke provincie vind jij fijn om doorheen te wandelen? Laat het ons weten in de reacties!

Meer Molens?

~ De reuzen van Schiedam

~ Wandelen in Gorinchem

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge