Almería is een Spaanse provincie in de regio Andalusië. Helaas is dit één van de minder bekende gebieden van Andalusië. Dat is erg jammer, want in deze regio is genoeg te zien en te beleven. Dit artikel neem ik je mee naar de verrassende provincie!

Almería

Algemene informatie

Almería is een provincie in Andalusië in het zuidoosten van Spanje. De hoofdstad van de provincie Almería is de gelijknamige stad. Er heerst hier het hele jaar door een aangename tempratuur en daarnaast valt hier de minste regen van heel Europa.

Bezienswaardigheden in en rondom de stad

Alcabaza de Almería

Het Alcabaza de Almería is een Moors fort dat gebouwd is tussen de 10e en 11e eeuw. Je vindt hier veel Arabische invloeden terug. Vanaf het fort heb je een prachtig uitzicht op de baai van Almería. Het Alacabaza is de op één na grootste Arabische constructie in Spanje. De grootste is het Alhambra in Granada.

Kathedraal van Almería

De Kathedraal van Almería ‘Catedral de la Encarnación de Almería’ is gebouwd op de plaats waar vroeger een moskee stond. De bouw van de Kathedraal begon in het jaar 1524 en eindigde in het jaar 1562. Om de Kathedraal binnen te komen, moet €5,00 worden betaald.

Stranden van de Costa de Almería

Heb je zin in een dagje strand? Dan zit je goed in Almería. Aan de Costa de Almería vind je namelijk meer dan 100 kilometer aan strand. Denk bijvoorbeeld aan kustplaatsen als Roquetas de Mar of Aguadulce, maar de stranden in het Natuurpark Cabo de Gata zijn ook zeker de moeite waard.

Almería
Natuurpark Cabo de Gata

Op zo’n 37 km. van de stad ligt het Natuurpark Cabo de Gata. Dit park is ongeveer 45.000 hectare groot en is hiermee het grootste beschermde kustgebied in Andalusië. Het bijzondere aan dit park is dat het landschap wordt gekenmerkt door vele verschillende type landschappen. Zo vind je er diepe kloven, semi-achtig woestijngebied, zoutmeren en witte dorpen.

Almería
Tabernas woestijn

Een woestijn in Spanje? Ja, je leest het goed. In de provincie vind je namelijk een echte woestijn: de Tabernas woestijn. De Tabernas woestijn ligt op ongeveer 40 km van de stad en is een echte aanrader als je in de provincie bent. In deze woestijn zijn in de jaren 1960 en 1970 veel westernfilms opgenomen zoals bijvoorbeeld Indiana Jones en The Good, the Bad and the Ugly. Wist je trouwens dat er ook een pretpark te vinden is in de woestijn? Dit park heet Oasys Mini Hollywood. Je vindt hier live shows, een zwembad en een soort mini dierentuin. Tickets om het park binnen te komen beginnen bij €22,90.

Dit gastartikel is geschreven door Raïssa van Nieuwe plekken ontdekken.

Zou jij deze provincie Almería in Zuid-Spanje ook eens willen bezoeken? Welke plekken in Spanje heb jij al eens bezocht? Laat het ons weten in de reacties!

Meer Spanje?

~ Rondreis Zuid-Spanje

~ Highlights Ibiza

Bewaren op Pinterest?

4 gedachten over “Almería: een verassend provincie in Zuid-Spanje”

  1. De oostkust van de provincie heeft ook nog heerlijke kustplaatsen zoals Mojácar en Vera Playa, ik vind het qua natuur misschien wel de mooiste provincie van Andalusië, ben je er nog terug geweest sindsdien?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge