De winter komt weer langzaam dichterbij en nu binnen Europa bijna alle grenzen weer open zijn, is het een goed moment om een unieke wintervakantie te gaan regelen. Het merengebied van Zuid-Finland is dan echt een aanrader. Het is een prachtig landschap waar je ook een hoop leuke en sportieve activiteiten kunt doen tijdens een mooie reis naar Scandinavië. Vandaag vertel ik je er alles over in dit artikel!

Hoe kom je bij het merengebied van Finland?

Als je bij Voigt Travel een reis naar het merengebied Zuid-Finland boekt, dan ga je met eigen vervoer. Dit is een fijne optie gezien je ook de boot van Lübeck/Travemünde naar Helsinki bij de reis krijgt inbegrepen. Je hoeft dus vanuit Nederland alleen naar Travemünde in Duitsland te rijden, dit is ongeveer zes uur rijden. De boottocht duurt maar liefst 29 uur maar is wel een bijzonder onderdeel van de reis naar Finland. Op de Finnlines is voldoende te beleven voor jong & oud. Eenmaal aangekomen in Helsinki is het nog ongeveer drie uur rijden naar Himos of Varjola. Je rijdt dan al midden door het merengebied van Finland, kortom een prachtige rit.

Fatbiken in Finland

Fatbiken is een sport die de laatste jaren steeds meer opkomt. Zelf heb ik het gedaan op Spitsbergen, ook een erg bijzondere ervaring. De banden zijn extra dik en hierdoor kun je uitstekend door de sneeuw rijden. Samen met een gids ga je op pad in het gebied en fiets je langs en over de meren van Finland. Zeker met een aantal vrienden of het gezin is dit een heel leuk idee om te doen op wintervakantie in Finland. Over het algemeen duurt een tour ongeveer twee uur en dus kun je dit makkelijk combineren met een ander leuk activiteit zoals skiën, sneeuwscooteren of lekker tot rust komen in de sauna.

Sauna & jacuzzi

De Finnen zijn gek op sauna’s en jacuzzi’s, bij veel bungalows en hotels vind je deze dan ook. Het is leuk om in de sauna te relaxen na een dagje actief bezig te zijn geweest. Vervolgens is het traditie om in een wak in het ijs te gaan en je prikkelt hiermee de huid. Het is gezond om te doen maar let wel op dat je niet meteen te veel van je lichaam vraagt. De Finnen zijn het gewend en doen het vaak iedere week, voor ons is het de eerste keer. Is een ijswak een stap te ver? Dan kun je ook in de sneeuw gaan liggen en snel weer de jacuzzi of sauna in gaan.

Het is heerlijk om in de sauna of jacuzzi te genieten van de stilte en de mooie natuur om je heen, een echte must op een reis naar het merengebied van Finland.

merengebied van Finland

Huskytocht maken

Misschien wel de grootste reden voor veel mensen om in de winter naar Scandinavië te gaan, een hele uniek ervaring is namelijk een huskytocht maken. Van oudsher worden spullen en mensen in de winter namelijk verplaatst met een slee met husky’s ervoor. Dat kun jij ook ervaren en dat is een hele bijzondere ervaring! De husky’s zijn enthousiast als je aan komt en zijn gek op het rennen door de sneeuw. Onderweg kom je op plekken waar je met de auto nooit was gekomen en je echt het gevoel hebt dat je in de middle of nowhere bent.

wintersport scandinavie
merengebied van Finland

Wintersport

Er zijn ook enkele kleine skigebieden in het merengebied te vinden, vooral aan te raden voor beginners. De pistes zijn breed, vlak en rustig! Je kunt hier dus uitstekend de eerste (of tweede) meters maken op ski’s en zo op die manier de natuur van Finland ontdekken. Dit is een optie, als echte wintersportfanaat zou ik hier zeker voor kiezen. De sneeuw in Scandinavië is altijd goed en de pistes altijd netjes.

Disclaimer: Dit blogbericht bevat gesponsorde onderdelen. Ik deel echter niks anders dan mijn persoonlijke mening.

Zou jij ook in de winter naar het merengebied van Finland willen reizen? Welke activiteiten lijken jou geweldig? Laat het ons weten in de reacties!

Meer Scandinavië?

~ Rondreis Zweeds Lapland

~ Noord-IJsland

8 gedachten over “Het merengebied van Finland in de winter: must visit”

  1. De huskytocht! Mijn beste vriendin heeft dit ooit gedaan en het was een onvergetelijke ervaring. Ik vroeg mij alleen af of je dus dan ook een (binnen)hut boekt bij die overtocht? En of je daar ook keuze in hebt? Ja! Ik heb het zelf al bij ze opgezocht. Twee overnachtingen op de heenreis en een op de terugreis. Mooi. En ook een mooie site. Daar ga ik weer eens verder naar kijken.
    Rory onlangs geplaatst…Wat heb jij voor dingen op je wishlist staan?My Profile

  2. Ziet er mooi uit. Ik had ‘vroeger’ echt een hekel aan alle bestemmingen met sneeuw/ijs/kou maar daar kom ik steeds meer op terug. Ik zou Finland graag eens bezoeken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge