Het is een droom van veel reizigers, een helikoptervlucht maken. Helaas vind ik het op veel plekken onbetaalbaar en zeker in vergelijking met de vaak maximaal 20 minuten durende vluchten. Toen we onze vakantie naar de Faeröer eilanden aan het plannen waren, was ik er meteen over uit: ‘We gaan met een helikopter.’ Zo gezegd zo gedaan en daarom vertel ik jullie vandaag over onze helikoptervlucht op de Faeröer eilanden.

Vervoersmiddelen op de eilanden

De Faeröer eilanden liggen in de Noordelijke Atlantische Oceaan tussen Schotland & IJsland. Het is een redelijk onbekende bestemmingen en mede daarom erg leuk om te bezoeken. Het is een eilandengroep met achttien eilanden waarvan sommige verbonden met elkaar zijn met een brug, tunnel of veerdienst. Maar daarnaast is een helikopterverbinding ook erg normaal. Het wordt door de locals gebruikt om tussen de eilanden te reizen. Hierdoor is de prijs laag en is het erg aantrekkelijk om te doen tijdens een vakantie op de eilanden.

Kies voor een enkele reis, geen rondvlucht

Op de website van Atlantic Airways kun je kiezen voor een sightseeing tour of een one way ticket. Het is niet mogelijk om een retourtje te boeken. De enkele reis ligt rond de €20/25 afhankelijk van welke route je gebruikt. Voor de sightseeing tour betaal je ongeveer €150 per persoon. Dan kom je langs verschillende hoogtepunten maar wij vonden de vlucht zelf toch het grootste hoogtepunt dus kozen daardoor voor de enkele vlucht. Wij vlogen van Vágar Airport naar Tórshavn, via Koltur. Dit is een goede optie omdat tussen Tórshavn en Vágar Airport een rechtstreekse bus gaat dus zo kun je weer makkelijk terugkomen waar je begon.

Helikoptervlucht op de Faeröer eilanden

Mijn eerste keer in een helikopter

De hele ervaring begint op Vágar Airport. We melden ons aan bij de receptie voor de helikoptervluchten en krijgen een instructievideo te zien. De helikopter zit op één plek na helemaal vol dus het is even passen en meten. Vervolgens komt de piloot uitleg geven over de route die we gaan vliegen en dan is het zover. Een droom die uitkomt, een helikoptervlucht maken. Vanaf Vágar stijgen we op en vliegen over het Sørvágsvatn meer, de vlucht begint dus meteen goed. Op het moment verblijven wij in Miðvágur waar we ook overheen vliegen. Door de mist blijft de helikopter laag en hebben we een mooi uitzicht over de Trollfinger. Vervolgens komen we aan bij Koltur, de enorm kliffen heten ons welkom. Maar daarnaast ook de helderblauwe zee in contrast met de groene heuvels. Wat een spectaculaire landing! Er stapt iemand uit en komen twee mensen terug in de helikopter op Koltur. Een eiland waar maar één gezin woont en wat alleen bereikbaar is per helikopter.

Vervolgens gaat de vlucht verder richting Tórshavn en we zien al snel de stad in de verte. De gehele vlucht is heel comfortabel en de helikopter beweegt rustig en maakt geen gekke bewegingen. Ook de landing gaat erg soepel en iedereen stapt uit. De helikopter vervolgt zijn weg richting de noordelijke eilanden en we zwaaien hem uit. Wat een bijzonder avontuur! We lopen nog vol adrenaline richting het centrum van Tórshavn om de stad te gaan ontdekken. De helikoptervlucht op de Faeröer eilanden is zeker weten een aanrader.

Helikoptervlucht op de Faeröer eilanden
Helikoptervlucht op de Faeröer eilanden

Praktische informatie helikoptervlucht op de Faeröer eilanden:

  • Boek een week van te voren via de website van Atlantic Airways. De boeking opent altijd 7 dagen voor datum.
  • De kosten van een vlucht verschillen qua bestemming. Wij hebben €25,- per persoon betaald.
  • Neem een telefoon of camera mee zodat je het bijzondere moment kunt vast leggen.
  • Het kan mistig of winderig zijn waardoor de vlucht wordt gecanceld. Boek de vlucht daarom aan het begin van je vakantie zodat je nog kunt schuiven mocht het nodig zijn.

Heb jij wel eens in een helikopter gezeten? Zou jij een helikoptervlucht op de Faeröer eilanden willen maken? Laat het ons weten in de reacties!

Meer Faeröer?

~ Wandelen bij Sørvágsvatn

~ Kosten op de Faeröer

Bewaren op Pinterest?

2 gedachten over “Helikoptervlucht op de Faeröer eilanden”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge