Een strand vol met diamanten, klinkt gaaf toch? Maar dan zijn het wel diamanten die door ijs zijn gevormd. Het lijken diamanten door de mooie kleuren en schittering van de zon. Het ijs glinstert in de zon en je bent er meteen stil van. Er liggen ijsblokken in allerlei soorten en maten. Ze komen vanuit het gletsjermeer en bedekken het hele strand. Diamond Beach is een plek die je absoluut niet mag overslaan tijdens een rondreis op IJsland.

Diamond Beach
Diamond Beach

Magisch

Mijn eerste bezoek aan deze plek was in de zomer, er waren geen diamanten te zien maar wel zeehonden. Een toffe plek maar ik begreep niet waar de naam vandaan kwam. Toen ik afgelopen jaar in april terugging, was het meteen duidelijk. De mooie ijsblokken met de zon erachter geven een magisch gevoel. Ik kon hier zo uren rondlopen, helaas hadden we een strak schema maar ik wil vooral meegeven dat je voldoende tijd uittrekt. Het is echt een magische plek waar je het liefst lang rondwandelt en veel mooie foto’s maakt.

Bekijk altijd voordat je op reis vertrekt of een PCR test of sneltest verplicht voor deze bestemming.

route voor Zuid-IJsland - diamond beach
Diamond Beach
Diamond Beach

Voorjaar

In het voorjaar begint de gletsjer te smelten en liggen er veel ijsblokken. Het is een perfecte tijd om deze magische plek te bezoeken. Wij waren hier half april en dat was echt top! Daarnaast is het in deze periode ook nog eens erg rustig. Er waren ongeveer tien andere mensen en dat was het. Een goed moment om mooie foto’s te nemen en te genieten van het mooie Diamond Beach. Helaas zijn er in het voorjaar geen zeehonden te zien. Het is aan te raden om vroeg in de ochtend te gaan, dan is het nog rustig en schijnt de zon van achter op de ijsblokken, wat het diamanten effect veroorzaakt.

Het is ook mogelijk om diamond beach te bezoeken via een excursie. Dat is handig als je niet beschikt over een huurauto. Benieuwd naar andere excursies in IJsland? Bekijk dan de 10 leukste excursies in IJsland.

Zomer

Hoewel je in het voorjaar goed kunt begrijpen waar de naam vandaan komt, is dat in de zomer moeilijker. De meeste ijsblokken zijn al gesmolten en het gevoel van een diamanten strand is een beetje weg. Toch is het een prachtige plek om naartoe te gaan. Het zwarte strand mag dan wel leeg zijn maar het is alsnog mooi en het bezoeken waard. Tijdens mijn bezoek in de zomer hebben we namelijk heel veel zeehonden gezien. Supergaaf! De zeehonden lieten zich in het voorjaar niet zien. In allebei de seizoenen heb je dus zeker een goede reden om hier naartoe te komen. Ik moet wel zeggen dat ik het in het voorjaar een stuk indrukwekkender vond.

Diamond Beach

Hoe kom je bij Diamond Beach?

Op weg van Vik naar Hofn vind je de Vatnajokull gletsjer, tijdens de zomermaanden kun je daar een boottocht over een gletsjermeer maken maar dat is in het voorjaar niet mogelijk. Bij de brug kun je parkeren en naar het strand wandelen. Tijdens ons bezoek was het strand aan de overkant van de brug, vanuit Vik gezien, het mooist. Maar ik denk dat dit heel erg verschillend is, je kunt hier gewoon gratis parkeren dus kunt er zelf ook voor kiezen om allebei de kanten te bezoeken. Vanuit hier kun je ook naar het gletsjermeer wandelen. Wat juist weer in de zomer indrukwekkender is.

Zou jij naar Diamond Beach op IJsland willen? Wat op IJsland zou jij nog meer willen zien? Laat het ons weten in de reacties!

Meer IJsland?

~ Golden Circle

– Blue Lagoon

~ Seljalandsfoss

Bewaren op Pinterest?

8 gedachten over “Diamond Beach IJsland – wonder op aarde”

  1. Ik heb er ook van genoten! En het is al even mooi even landinwaarts, bij het gletsjermeer waar het ijs vandaan komt! Zo prachtig om tussen die ijsrotsen door te varen en daarna te zien hoe ze tot kleine kristallen diamantjes uiteenvallen op Diamond Beach! Onvergetelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge