Volgens mij zijn we er als kind allemaal wel eens geweest; Madurodam. Maar sinds die tijd ben ik er eigenlijk nooit meer geweest. Al een tijdje kriebelde het en toen we op een zondag niets te doen hadden, besloten we naar Den Haag te rijden. In deze blog vertel ik hoe het was om na jaren weer terug te zijn in Madurodam en waarom jij ook weer eens na jaren terug zou moeten gaan.

Het eerste wat mij opviel er wat ook meteen een pluspunt is aan Madurodam, ze gaan mee met de tijd. Overal door het park vind je deze oranje pilaren. Je krijgt bij de ingang een pasje, die kun je instellen op taal en vervolgens krijg je bij de pilaren informatie. Als je bij Schiphol staat bijvoorbeeld en je houdt het pasje voor de pilaar, krijg je een verhaal over het ontstaan van Schiphol en de luchtvaart in Nederland. En dat vind je dus bij verschillende gebouwen en locaties. Voor kinderen is dit vooral erg leuk, hoewel ik het ook leuk en interessant vond. De informatie wordt getoond in de vorm van een animatie filmpje en kan in verschillende talen worden afgespeeld.

Ze gaan niet alleen qua interactie en media mee met de tijd, maar ook qua gebouwen. De molen die je op de foto ziet, staat in het echt nog geen kilometer van ons huis. De molen is in 2010 in Madurodam gebouwd, er komen dus ook elk jaar nieuwe gebouwen en taferelen bij!

Als reisblogger vind ik het natuurlijk heerlijk om op Schiphol te zijn. Ook in het klein vind ik Schiphol heerlijk. Zoals mijn vriend kan blijven hangen bij de molens, blijf ik genieten van de vliegtuigen en de luchthaven. De vliegtuigen kunnen ook rijden en je hoort zelfs het ‘mind your step’ stemmetje.

Het leuke van Madurodam is: reisinspiratie alom! In Nederland zijn er genoeg plekken die ik nog niet bezocht heb. Tijdens het lopen door mini Nederland kon ik veel inspiratie opdoen. Bijvoorbeeld dat ik echt eens een bezoek moet brengen aan Nijmegen, er zijn prachtige plekken en gebouwen die je hier ontdekt. Natuurlijk is het ook gaaf om plekken te zien waar je zelf geweest bent. Het is leuk om even herinneringen op te halen!

Praktische tips:

~ Bestel je tickets alvast online, dit scheelt €2 per persoon.

~ Parkeer een aantal straten verderop. Een parkeerkaart kost €8,50 per dag, maakt niet uit hoe lang je er bent. Letterlijk de volgende straat is gratis parkeren (op zaterdag en zondag).

Ben jij wel eens in Madurodam geweest? Zou jij eens naar Madurodam willen gaan? Laat het ons weten in de reacties!

Meer dagjes uit?

~ Rondvaart en dineren in Utrecht

– Fietsen in de omgeving van Delft

~ Cultureel erfgoed bij de Zaanse Schans

Bewaren op Pinterest?

14 gedachten over “Madurodam: Dit mag je niet overslaan in Den Haag!”

  1. We waren er vorig jaar ook even langs geweest. Vroeger als klein kind maakte het veel indruk en leek alles zo groot. Toen we er dus laatst waren leek alles opeens een stuk kleiner, haha. Maar het is nog steeds mooi om doorheen te lopen en al die bekende huizen en gebouwen te zien. Het viel ons toen ook op dat ze erg met hun tijd probeerden mee te gaan. De volgende keer nemen we de camera mee, want het lijkt me ook een fijne plek om te oefenen en je camera beter te leren kennen.

    1. Jaa dat klopt! Ze hebben inderdaad voor interactieve dingen toegevoegd. Dat is inderdaad een super goede plek om te oefenen met je camera, daar had ik zelf ook niet helemaal bij stil gestaan ?

  2. Shame on me….ik ben er nog nooit geweest. Ik rijd er altijd voorbij wanneer ik naar Scheveningen ga, maar het komt er gewoon niet van. De volgende keer toch maar eens doen want ik vind inderdaad dat iedereen minstens één keer in zijn leven in Madurodam moet zijn geweest.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge