Als je op wintersport gaat wil je natuurlijk wel zeker zijn van sneeuw. Daarom vergelijk ik vandaag een aantal wintersportgebieden op basis van sneeuwval. Dus lees en kijk mee met deze wintersport vergelijking en beslis waar jij wilt jaar naartoe wilt!

Kirchberg – Oostenrijk

Een prachtig skigebied in het hartje van Tirol in Oostenrijk. Kirchberg is een sneeuwzeker gebied, in de maanden januari t/m maart is er de afgelopen jaren minimaal 100 centimeter sneeuw gevallen.Voor februari is de gemiddelde sneeuwhoogte 139 centimeter, kijk hier voor leuke wintersport aanbiedingen voor februari. Kirchberg is dan ook een goede bestemming zeker voor de maanden januari t/m maart, in november en december is het twijfelachtig of je goed kunt wintersporten in dit skigebied. Het skigebied ligt op zo’n 900 kilometer van Utrecht en het is ’s winters ongeveer 10 uur rijden. Je kunt ook vliegen naar Salzburg, vanaf daar is het nog een dik uur rijden.

Winterberg – Duitsland

Je zult denken, Winterberg? Maar in februari is Winterberg best sneeuwzeker. De afgelopen jaren viel er ieder jaar minimaal 50 centimeter in Winterberg. Een bestemming lekker dichtbij maar zeker voor het aantal kilometer (400 km) rijden is het vrij sneeuwzeker. Een leuke wintersport bestemming om eens een weekendje heen te gaan of te kijken of wintersporten iets voor jou is. Winterberg is dus vooral geschikt voor beginnende skiërs of snowboarders. Verder zijn er veel kinderactiviteiten, daardoor is het ook een geschikte bestemming voor gezinnen met kleine kinderen. Het voordeel van de bereikbaarheid is dat je kunt checken of de liften open zijn. Als ze open zijn, kun je een accommodatie bezoeken en spontaan een weekendje gaan.

Hemsedal wintersport

Hemsedal – Noorwegen

Misschien een tikje uit de richting maar het is het verder rijden of vliegen zeker waard. In Hemsedal krijgt de sneeuwval namelijk een 9.1 gemiddeld! Als je echt zeker wilt zijn van mooie poeder sneeuw is Hemsedal een top bestemming. Ook hier zijn vooral de maanden januari t/m maart toppers, maar ook november en december scoren hoger dan een 7.4 op het gebied van sneeuwval. Benieuwd naar hoeveel sneeuw er in Hemsedal gemiddeld ligt en waar ligt de sneeuw in andere gebieden? Dat vind je hier! Persoonlijk vind ik Hemsedal een geweldig skigebied zeker omdat het er zo heerlijk rustig is en je dus zonde enige mensen tegen te komen naar beneden kunt skiën. In totaal ligt er 41 kilometer aan pistes, het hoogste punt van het gebied ligt op 1450 meter en het laagste op 600 meter. Er is voor alle skiërs wat, zo kennen ze in Scandinavië groene pistes. Dit zijn makkelijke pistes, die komen nog onder de blauwe beginners pistes. Bovenop de berg vind je vooral rode en zwarte pistes, voor de beginners zijn er beneden veel groene en blauwe pistes te vinden.

Wintersport vergelijking

Val Thorens – Oostenrijk

Misschien wel de ultieme plek voor sneeuwzekerheid. In de maanden januari t/m april valt hier gemiddeld maar liefst 300 centimeter sneeuw ieder jaar! Meer zekerheid kun je zowat niet hebben?! Op dit moment is er al 200 centimeter sneeuw gevallen, dus je kunt meteen de berg op. Door de vele funparken is dit vooral een paradijs voor snowboarders, maar er zijn ook genoeg pistes voor de skiërs aanwezig. Een mooie afsluiter van de wintersport vergelijking.

Disclaimer: Dit blogbericht bevat gesponsorde onderdelen. Ik deel echter niks anders dan mijn persoonlijke mening.

Wat vond jij van deze wintersport vergelijking? Nuttig toch? Waar ga jij dit jaar op wintersport? Laat het ons weten in de reacties!

Meer wintersport?

~ Hemsedal, Noorwegen

– Willingen, Duitsland

~Kirchberg, Oostenrijk

2 gedachten over “Waar ligt de sneeuw nou wel? Wintersport vergelijking!”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge