Het is weer 31 december, dat betekent het einde van het jaar. In 2016 heb ik veel beleefd en is er veel gebeurd met GlobeGirl. Vandaag blikken we met zijn alle terug op 2016 in het jaaroverzicht. Een aantal highlights zijn zeker het benoemen waard!

Rondreis Ghana februari 2016

Samen met mijn studiegenoten reisden wij in februari van dit jaar af naar Ghana. Dit prachtige land heeft mijn hart gestolen. Ik heb gigantisch veel blogs geschreven over deze reis. Tevens was dit mijn eerste keer Afrika, dus dat kan nu ook van mijn bucketlist af. Ook vierde ik mijn 21ste verjaardag in Ghana, wat erg bijzonder was!

Relax vakantie Florida april 2016

In april van dit jaar ging ik naar Florida. Ik was hier al eens eerder geweest maar wilde graag terug. Zo gezegd zo gedaan. In de meivakantie ging ik 11 dagen naar de zonnige staat in Amerika. Het ging vooral om het relaxen maar uiteindelijk heb ik toch elke dag iets ondernomen.

Nederland verder ontdekken 2016

In 2016 heb ik ook veel nieuwe plekken ontdekt in Nederland of oude plekken herontdekt. Zo ging ik voor het eerst naar de Zaanse Schans en naar Artis. Verder ging ik terug naar de Veluwe om heerlijk te fietsen en ging ik op voetbal weekend naar Appelscha. Hier ontdekte we de mooie natuur waar we zijn gaan mountainbiken. Iets anders wat ik af kan strepen is meer varen op een zeilschip. In het weekend van Pasen ging ik met een vriend van Sam mee om te zeilen bij Hellevoetsluis.

Europa verder ontdekken 2016

Ook Europa heb ik verder ontdekt dit jaar. Zo ging ik voor het eerst in mijn leven naar Italië, waar ik Milaan bezocht. Natuurlijk (zoals elk jaar) bracht ik een bezoekje aan London met mijn vriendinnen, mijn favoriete stad. Ik ging op kampeervakantie naar Normandië, dit was de eerste keer Frankrijk buiten Parijs om. Ook een klein hoogtepuntje al zeg ik het zelf. Na drie jaar ging ik terug naar Praag en herontdekte de stad helemaal. En natuurlijk ontdekte ik mijn nieuwe thuisland, Zweden. De hoofdstad Stockholm en mijn woonplaats Göteborg. Maar ook bezocht ik kleine steden en leuke eilandjes. Het jaar sluit ik af met een heerlijke wintersport vakantie naar Hemsedal in Noorwegen.

Verhuizing augustus 2016

In augustus van 2016 verhuisde ik voor een half jaar naar Zweden. Mijn ouders woonden al in Zweden maar ik ging hier ook heen voor mijn studie. Ik studeer Scandinavische cultuur aan de universiteit van Göteborg. Ik vond het best spannend om alles te pakken en te verhuizen. Gelukkig voelde het gewoon als thuis komen omdat ik bij mijn ouders kwam wonen. Dit mag natuurlijk niet ontbreken in het jaaroverzicht 2016.

Samenwerkingen gedurende 2016

Gedurende het hele jaar kreeg ik steeds meer aanbiedingen voor samenwerkingen. Waarvan ik natuurlijk niet alles accepteer, alleen wanneer een bedrijf bij mij past. Ik vind het erg leuk om met bedrijven en andere bloggers samen te werken. Toen ik begon met mijn blog had ik nooit verwacht dat ik met mooie merken mocht samen werken. Hier ben ik dan ook erg trots op!

Groei gedurende 2016

Niet alleen het aantal samenwerkingen groeiden maar ook mijn bezoekersaantallen. Naast mijn website ben ik ook erg actief op sociale media. Deze aantallen groeiden ook, zo kreeg ik op Instagram maar liefst 600 volgers. Op Twitter bereikte ik 400 volgers en op Facebook werd de pagina van GlobeGirl meer dan 170 keer geliket. Natuurlijk blog ik niet alleen om gigantische aantallen te bereiken maar het is toch fijn om te zien dat mensen mijn blogs waarderen, niet alleen mijn oma en mijn moeder.

Toekomst 2017

In het begin van 2017 zal ik weer terug verhuizen naar Nederland en laat ik mijn huis en ouders in Zweden achter mij. Ik vind het erg jammer want ik heb een fijne tijd hier gehad. Toch vind ik het fijn om terug te gaan naar Nederland, hier zijn mijn vrienden, de rest van mijn familie en natuurlijk mijn vriendje. Natuurlijk blijft GlobeGirl gewoon bestaan en ga ik nog even enthousiast door in 2017. Het jaaroverzicht 2016 sluiten we met een positieve noot af.

Wat heb jij beleefd in 2016? Heb jij ook zo’n mooi jaaroverzicht? Laat het ons weten in de reacties!

Meer overzichten?

~ GlobeGirl bestaat 1 jaar

– Mijn mooiste reisjaar

~ Travel tag 2015

12 gedachten over “Jaaroverzicht 2016: mooie reizen en veel blogs”

    1. Jaa de tijd is zeker snel gegaan! Mijn ouders blijven daar, ze zaten daar al voor ik kwam en blijven waarschijnlijk voor altijd 😉
      Bedankt jij ook nog een mooi reisjaar 2017 gewenst!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge