Als je aan Mexico denkt, denk je eigenlijk meteen aan Cancun. De plaats waar je vanuit Nederland waarschijnlijk naartoe vliegt en het Mexicaanse avontuur kan beginnen. Maar wat kun je nu in Cancun zelf doen? Eigenlijk is er in Cancun zelf niet veel te beleven. Ik zou het dus vooral gebruiken om te acclimatiseren en weer verder te reizen. Na 2 of 3 dagen in Cancun zou ik doorreizen, maar wat kun je in die twee of drie dagen doen? Je leest het hier, wat te doen in Cancun!

Yucatán rondreis - Wat te doen in Cancun

Snorkelen in Cancun

Het leukste activiteit om te doen is naar mijn mening snorkelen. De oceaan is prachtig helder en de onderwaterwereld fantastisch. Je kunt hier echt uren in de zee drijven en genieten met een snorkel op je gezicht. Zelf ben ik mee geweest met een snorkeltour en dus hebben we ook enorm veel geleerd van de gids. Daarnaast is de zee in Mexico altijd rond de 25 graden dus heerlijk warm.

Op zoek naar een rondreis door Mexico? Vind een overzicht van de beste specialisten op MiddenAmerika.nl.

Onderwater museum

Wat ik zelf het hoogtepunt vond van snorkelen in Cancun is het onderwater museum. Je hebt voor de kust van Cancun een prachtig onderwater museum met allerlei beelden. Het is een unieke plek om te bezoeken, eerder was ik ook op Gili in een onderwater museum, het leek erg op elkaar. Je zwemt langs, over verschillende beelden en kunt genieten van de kunst onderwater. Je zult met een gids hier naartoe moeten want zelf is het lastig om dit te vinden.

Wat te doen in Cancun

Boottocht

Een tof idee is om een boottocht te maken met Jungle tour Cancun. Je begint in de prachtige Nichupté lagoon, achter de zone Hotelera. Je mag namelijk zelf deze speedboot besturen en genieten van de mooie omgeving. In de lagune vind je prachtige mangroves, flamingo’s en heb je een mooi uitzicht over de stad. Het is een hele unieke ervaring en de mensen van het bedrijf zijn enorm vriendelijk!

Zonnen

Je mag sowieso zonnen niet overslaan als je in Cancun bent. Genieten van de lekkere Mexicaanse temperaturen. Als je in de zone Hotelera in Cancun verblijft, zit je in een hotel met een eigen privé strand. Dan kan je dus altijd lekker het strand op lopen en genieten van de zon. Als je niet in dit gedeelte verblijft, dan moet je gebruik maken van de openbare stranden. Ik verbleef in een hotel in de stad en heb gewoon bij het zwembad zonuren gepakt.

Waar te verblijven?

Als je gek bent op het strand en langere tijd in Cancun gaat verblijven dan is de zone Hotelera aan te raden. Maar ben je hier alleen om een begin te maken aan je reis door Mexico, dan zou ik in de stad verblijven. Ik verbleef in Villa Antilope, een fijn kleinschalig verblijf aan de rand van de stad. De kosten liggen veel lager dan in aan de zone Hotelera, waar je minimaal €200 per nacht betaalt. En in Villa Antilope kun je voor €28,- inclusief ontbijt overnachten.

Chichén Itzá & Ik Kil

Maak dagtripjes naar tempels

Vanuit Cancun kun je allerlei dagtripjes maken, zoals de onderstaande. Maar je kunt ook zelf met een huurauto deze plekken bezoeken. Over het algemeen is dat een stuk goedkoper en relaxter dan de georganiseerde tours. Lees hier alles over zelf rijden of een georganiseerde dagtrip met prijzen.

Chichen Itza

Op zo’n twee en half uur rijden vind je de bekendste tempel van Mexico, namelijk Chichen Itza. Het is een prachtige maar helaas vaak drukke plek. Mocht je hierheen willen, zou ik aanraden om met de opening om 08 uur en maximaal rond 09 uur naar binnen te gaan om de ergste drukte te vermijden.

Coba en Tulum

Op ongeveer twee uur rijden vind je de tempels bij Coba en Tulum. De tempel van Coba is indrukwekkend omdat je deze kunt beklimmen (als je geen hoogtevrees hebt). De steile tempel geeft je boven een prachtig uitzicht over de hele jungle. In Tulum liggen de tempels langs de kust, dit geeft ook een onbeschrijfelijk mooi beeld.

Wat heb jij onthouden uit dit artikel over wat te doen in Cancun? Welke plekken zou jij graag bezoeken? Laat het ons weten in de reacties!

Meer Mexico?

~ Wereldwonder Chichen Itza bezoeken

~ Roze meer van Las Coloradas

~ Eiland Isla Holbox

Bewaren op Pinterest?

4 gedachten over “Wat te doen in Cancun? Startpunt in Mexico”

  1. Wij zijn naar Cancun in Mexico gegaan nadat we getrouwd waren, op huwelijksreis dus. Natuurlijk hebben we de tempel bezocht, erg indrukwekkend.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge