De laatste jaren ben ik steeds meer gaan genieten van watersporten, ik ben dol op SUP-pen, snorkelen en wakeboarden is ook leuk om te doen. Het is een unieke manier om een omgeving te gaan ontdekken. Elke keer een board huren kan veel kosten met zich meebrengen. Daarom is een SUP- of wakeboard aanschaffen een goede investering, zeker als je het board in de winter aanschaft.

wakeboard aanschaffen

SUP of wakeboarden op vakantie

Op vakantie vind ik het ontzettend leuk om met een supboard of wakeboard het water te ontdekken. Met een SUP kun je op een rustig tempo de omgeving ontdekken en met een wakeboard kun je juist genieten van de adrenaline en snelheid. Allebei ontzettend leuk, maar erg persoonlijk wat je leuker vindt. Zelf gebruik ik de SUP het liefst in een stad of mooi natuurgebied, aan het begin van een vakantie. Wakeboarden vind ik leuker als je al veel van de omgeving hebt gezien en toe bent aan wat afwisseling. Dan heb je een spannend activiteit en ben je op een hele andere manier bezig.

SUP- of wakeboard aanschaffen doe je in de winter

Het is handig om goed te kijken naar de markt en die in de gaten te houden. Omdat deze watersporten vooral in de zomer gedaan worden, is het in de wintermaanden vaak sale. Een wakeboard aanschaffen is dus een stuk voordeliger als je het in de winter doet. Het kan ook verstandig zijn om in een fysieke winkel tips en advies te vragen. Maar uiteraard is het ook een optie om de boarden online aan te schaffen. Telstar Surf heeft de optie om binnen 30 dagen te retourneren als het board toch niet naar wens is. Dat is een fijne service bij een aankoopbedrag als deze.

Suppen in de Biesbosch

Mooie locaties in Nederland

Maar je kunt niet alleen in het buitenland genieten van deze watersporten, maar ook in Nederland. Persoonlijk heb ik al op allerlei verschillende plekken genoten van deze sporten. Mijn favoriet is de Biesbosch in Brabant, waar je lekker langs de bevers en mooie eilandjes glijdt. Maar onder de rook van Rotterdam en Den Haag vind je Midden-Delfland, ook een geweldige locatie om te gaan wakeboarden op de Vliet. Ben je gek op avontuur? Dan kun je gaan SUPpen op de grachten van Leiden of Delft. Een leuke tip is om onderweg afval mee te nemen om zo de grachten schoon te houden. Een aantrekkelijke plek met veel wakeboarders is de Brielse Maas. Een mooie brede rivier waar weinig binnenvaart is en daardoor ideaal is om te gaan wakeboarden.

Disclaimer: Dit blogbericht bevat gesponsorde onderdelen. Ik deel echter niks anders dan mijn persoonlijke mening

Zou jij een SUP- of wakeboard aanschaffen? Wat vind jij leuker? Laat het ons weten in de reacties!

Meer watersport?

~ SUPpen in de Biesbosch

~Surfen in Noord-Holland

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge