Wat te doen met vakantie? Dat is een veel voorkomende vraag. Natuurlijk valt er heel veel te doen in Nederland. Meestal denk je dan aan uitgaan, musea, wandelen of fietsen. En daar hebben we zo onze handen al vol aan! Wij geven 3 leuke typen vakantie ideeën die je in Nederland kan plannen!

Sint Lievensmonstertoren Zierikzee - vakantie ideeën

 Voor wie op zoek is naar cultuur

Middelburg is een leuke vakantiebestemmingen in Nederland die een rijke cultuurhistorie heeft. Een leuk idee is dus ook om een bezoek te brengen aan de Middelburg. Bezienswaardigheden in Middelburg zijn onder andere het schitterende historische stadhuis, het Vredespaleis en het Fort Rammekens.
Misschien is Zeeland dus een leuke bestemming voor jou deze vakantie!

Friesland is vooral bekend vanwege de friese cultuur en de friese moedertaal. De bouwstijl van veel friese huizen in dorpen en binnensteden zijn erg traditioneel en vakkundig. Er zijn veel oude gebouwen te zien in Friesland zo wordt er veel gebouwd met schoorsteenpijpen en staan er veel huizen uit het verleden. Een leuk idee voor een vakantie in Nederland is om een stadje of dorpje te bezoeken in Friesland en een beeld te krijgen van hoe Nederland er vroeger uit zag. Ook kun je vanuit Friesland makkelijk een bezoekje brengen aan de Waddeneilanden.

vakantie ideeën

Voor wie graag actief is en beweegt

Er zijn natuurlijk genoeg vakantiebestemmingen waar je actief kunt zijn en bewegen. Een aanrader is om eens naar een concert of een leuk festival te gaan. Je vindt er heel veel van in Nederland. In elke stad of ieder dorp is er wel een concert te vinden. Ga deze vakantie langs een aantal en blijf lekker actief!

Ook kan je op zeilvakantie Nederland. In Nederland heb je veel water waar je lekker kan zeilen, huur een zeilboot met schipper! En ga er op uit in Friesland bijvoorbeeld. Ontdek de meren en geniet van de mooie omgeving en het bezig zijn met de boot! 

Voor wie lekker wil eten en drinken – vakantie ideeën

Natuurlijk kun je op vakantie genieten van heerlijk eten en drinken. Maar dat kan ook in eigen land. Er zijn genoeg leuke plekken waar je heerlijk eten kunt krijgen. Een aanrader is om eens een bezoek te brengen aan de Binnenstad van Rotterdam. Hier is een Foodhall te vinden. Hier staan verschillende foodtrucks, waar je heerlijk kunt eten. Ook voor een lekkere cocktail of andere lekkere drankjes is deze Foodhall de plek.

Je hebt naast de Foodhall in Rotterdam ook in steden zoals Den Haag of Amsterdam foodhallen die je kan ontdekken. Kijk deze zomer welke jij het leukst vind!

Disclaimer: Dit blogbericht bevat gesponsorde onderdelen. Ik deel echter niks anders dan mijn persoonlijke mening.

Wat vind jij leuke vakantie ideeën? Ga jij graag op reis in Nederland? Laat het ons weten in de reacties!

Meer Nederland?

~ Kerk beklimmen in Delft

Bewaren op Pinterest?

4 gedachten over “3 Leuke Vakantie Ideeën voor in Nederland”

  1. Door corona zijn we de afgelopen twee jaar wel vaker in eigen land weggeweest, maar normaal gaat mijn voorkeur toch echt uit naar een trip in het buitenland. Maar Nederland heeft inderdaad genoeg mooie plekjes, zoals Zuid-Limburg, de Veluwe of de waddeneilanden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge