Op reis is het leuk om mooie foto’s te maken, zodat je die thuis weer aan het thuisfront kunt laten zien. Veel mensen (zoals ik ook) nemen vaak een fotocamera mee, maar fotografie op reis met jouw telefoon is ook een steeds betere optie. De kwaliteit van de camera’s op telefoons anno 2022 wordt steeds beter. Daarom geef ik vandaag de allernieuwste tips en tricks voor het maken van reisfoto’s met jouw telefoon.

Hotel tip Noord-Portugal

Een goede kwaliteit camera

Ben je op zoek naar een telefoon met goede kwaliteit camera? Ga voor de iPhone 14 pro! Deze telefoon kan, qua kwaliteit, tippen aan veel fotocamera’s. De opties zijn oneindig en dat maakt het helemaal top. Het verschil met onder andere de 13 is dat er een grotere sensor in zit, zodat je een ultragroothoekcamera kunt gebruiken. Dit betekent dat je ook objecten die dichtbij zijn, goed en in zijn geheel op de foto kunt krijgen.

Foto’s van unieke momenten

Soms heb je jouw fotocamera niet bij de hand, tijdens een etentje bijvoorbeeld. Maar ook in sommige musea is het niet toegestaan om een fotocamera mee te nemen, een telefoon daarentegen wel. Daarom is het fijn om een telefoon met goede camera te hebben zodat je op dit soort spontane of ongedwongen momenten met jouw telefoon, nog steeds mooie foto’s kunt maken. Als je tijdens een roadtrip ineens verrast wordt door een golden hour, pak je je telefoon en leg het vast.

Leer jouw telefoon kennen

Bekijk instructievideo’s of speel zelf met instellingen. Als een telefoon net uit is, vind je er op Youtube vaak enorm veel test- en tipvideo’s van. Deze vind ik altijd enorm fijn om te kijken, om zo jouw nieuwe telefoon beter te leren kennen. Maar het zelf spelen met de instellingen is ook een goede manier om jouw telefoon te leren kennen. Ik doe dit vaak voordat ik op reis ga, op een loos moment, zodat ik er echt even de tijd voor neem. Wanneer je al op reis bent en spontaan een foto moet maken, dan kan het jammer zijn als je niet de goede instellingen gebruikt.

Gebruik de portretstand – fotografie op reis

Op elke iPhone en dus ook de iPhone 14 heb je de portretstand, een mooie stand die ervoor zorgt dat de persoon scherp wordt en de achtergrond wazig. Dit is één van mijn favoriete standen voor het maken van reisfoto’s. Met name van kleurrijke locals of mooie dieren die je tegenkomt op reis. Maar de portretstand zorgt uiteraard ook voor de mooiste foto’s voor op Instagram, door de unieke scherptediepte. Alleen om deze reden heb je al een iPhone nodig om mee te nemen op reis, naar mijn mening. Normaliter heb je hier een DSLR-camera voor nodig maar, vanaf nu dus niet meer!

Disclaimer: Dit blogbericht bevat gesponsorde onderdelen. Ik deel echter niks anders dan mijn persoonlijke mening.

Welke telefoon gebruik jij voor fotografie op reis? Ben jij ook benieuwd naar de iPhone 14? Laat het ons weten in de reacties!

Meer fotografie tips?

~ Drone regels

~ 360 graden camera

Bewaren op Pinterest?

6 gedachten over “Fotografie op reis met jouw telefoon: tips en tricks”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge