Wandelen op de Veluwe vergt niet veel voorbereiding, je pakt je wandelschoenen en gaat op pad. Tijdens wandelen in Canada is dat wel anders. Wij hebben meerdere wandeling gemaakt en waren daardoor steeds beter voorbereid. Daarom vertel ik je hier alle handige tips voor wandelen in Canada, zodat je goed voorbereid op pad kunt gaan.

Goede kleding

In Canada kan het weer ineens omslaan, daarbij is een goede voorbereiding dus belangrijk. In oktober kun je in een T-shirt lopen in Toronto maar in Vancouver in de sneeuw staan. Het weer is ook erg afhankelijk van de locatie in Canada, gezien het een enorm land is. Daarom is het belangrijk om qua kleding goed voorbereid te zijn. Ga voor meerdere laagjes en neem altijd een jas mee. Het kan zijn dat je onderweg verdwaalt raakt en dan is het hebben van extra laagjes ineens een must. Verder zijn goede wandelschoenen natuurlijk fijn maar dat is iets wat op jouw paklijst Canada sowieso niet mag ontbreken.

Wandelen in Canada

Berenspray of niet?

Het is aan te raden om een berenspray te kopen voordat je gaat wandelen in Canada. Er zijn afhankelijk van het seizoen in de meeste bossen in het land beren te vinden. Belangrijk is om geen gewone pepperspray te kopen maar een echte speciaal voor beren. Als je met zijn tweeën gaat wandelen is één spuitbus genoeg. Ga je met een grotere groep? Dan is het verstandig om minimaal twee bussen mee te nemen. In Nederland kun je berenspray niet kopen maar gelukkig in Canada is het overal te vinden, goede merken zijn: Counter Assault en Frontiersman.

Een goede tip om niet in zo’n situatie te komen is vooral blijven praten of zingen tijdens het wandelen. In principe valt een beer alleen aan, wanneer hij van jou schrikt. Als je praat of zingt, hoort de beer jou al van ver aankomen en zal hij de confrontatie niet opzoeken.

EHBO kit tijdens het wandelen in Canada

De natuur in Canada is over het algemeen ruig en daardoor zit een ongeluk in een klein hoekje. Je kunt struikelen of van het pad raken. In dat soort gevallen is een EHBO kit erg belangrijk. Daarom is het altijd essentieel om een EHBO kit mee te nemen. Verband, pleisters, een tekentang, een complete kit is nodig voor onderweg. Niet iedereen hoeft een eigen mee te nemen maar het is verstandig om er één per groep mee te nemen. Als jullie dan voor onverwachte situaties komen te staan, dan is het fijn dat jullie de EHBO kit mee hebben. Daarnaast kan een ultiem survival kit ook handig zijn!

Wandelen in Canada

Zorg dat je niet alleen bent

Hoewel het misschien avontuurlijk klinkt, is het in Canada niet verstandig om in je eentje op pad te gaan. De meeste mensen reizen in Canada per camper en vaak zijn daar wel andere vakantiegangers te vinden die dezelfde wandeling willen maken. Vraag anders bij de receptie of zij misschien willen opletten of er andere mensen naar de wandeling vragen. Mocht je toch echt alleen willen gaan, dan is een goede voorbereiding essentieel. Zorg voor voldoende telefoon batterij, alle bovengenoemde artikelen en voldoende eten en drinken. Daarnaast is het ook als je met twee of meer bent, verstandig aan mensen te laten weten waar je bent. Mocht er dan iets gebeuren, dan is het makkelijker alarm slaan.

Mocht het echt een gevaar terrein zijn, zorg dan dat je altijd op pad gaat met een gids. Laat je informeren door de accommodatie waar je verblijft of door de lokale VVV.

Zou jij gaan wandelen in Canada? Welke plekken vind jij gaaf om te bezoeken? Laat het ons weten inde reacties!

Meer Canada?

~ Algonquin park

~ Niagara watervallen

Bewaren op Pinterest?

4 gedachten over “Wandelen in Canada: kleding, berenspray en meer”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge