Het was voor mij de eerste keer sinds jaren dat ik in de zomer in Oostenrijk kwam. Normaliter ben ik alleen in Oostenrijk te vinden tijdens het wintersportseizoen. Alleen een stedentrip naar Wenen 15 jaar geleden, staat (niet heel vers) meer in mijn geheugen. Tijdens onze roadtrip door Tsjechië en Slowakije was de snelste route door Oostenrijk dus kwamen we in dit mooie plaatsje terecht: Poderdorf am See!

Balaton meer
Poderdorf am See
Neusiedlermeer

Het Balaton meer van Oostenrijk

Hongarije heeft het Balaton meer waar iedere zomer veel vakantiegangers naartoe reizen. Het is een enorm meer van 79 km lang en 15 km breed. De Neusiedler See, het meer bij Poderdorf am See, is iets kleiner namelijk 36 km lang en 12 km breed. Toch kreeg ik meteen het gevoel van het Balaton meer toen wij hier aankwamen. Het mooie weer, de gemoedelijkheid en de gezelligheid vind ik met elkaar te vergelijken. Alleen kun je bij het Balaton meer Goulash eten en in Oostenrijk bij de Neusiedler See natuurlijk schnitzels en braadworsten. Overigens liggen de beide niet heel ver van elkaar vandaan, tijdens een roadtrip kun je de meren makkelijk combineren.

Poderdorf am See
Poderdorf am See

Geen enorme drukte

Wij waren hier in augustus, midden in de zomervakantie, en alsnog was het helemaal niet druk. Het was gezellig druk. Je kon makkelijk nog ergens gaan liggen, en als je het water in wilde gaan, was je op sommige plekken de enige. Bij Poderdorf am See moet je dan ook betalen voor het strand, €6,90 per persoon. Dit betekent dat het strand niet enorm druk is maar dat alles wel goed geregeld is. De toiletruimte en douches zijn goed schoon en de afvalbakken worden geregeld geleegd. Er zijn op het terrein meerdere eetgelegenheden te vinden en natuurlijk ook een verfrissend ijsje!

Poderdorf am See

Waterfietsen bij Poderdorf am See

Het leukst aan een meer is naast het zonnen, zwemmen en ijsjes eten, watersport. Een leuk activiteit wat je hier kunt doen is waterfietsen. Er zijn ook andere meer actievere opties zoals kitesurfen, suppen, kanoën en meer. Je kunt voor €14,- per uur een waterfiets huren en over het meer varen. De prijs wordt achteraf berekend dus je bent vrij om zo lang of kort te gaan fietsen als je wilt. Het water is erg ondiep dus je zult nog lang omringd zijn met zwemmers en dergelijke. Als je verder het meer op gaat kom je vooral de suppers en kleine bootjes tegen. De waterfiets vond ik het hoogtepunt van ons bezoek aan Poderdorf am See.

Zou jij Poderdorf am See bezoeken in de zomer? Naar welke landen ga jij graag in de zomermaanden? Laat het ons weten in de reacties!

Meer Oostenrijk?

~ Wat te doen in Wenen?

~ Diedamskopf skigebied

Bewaren op Pinterest?

3 gedachten over “Poderdorf am See aan de Neusiedler See in Oostenrijk”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge