Inmiddels weten jullie wel dat ik gek ben op het bezoeken van pretparken, zelfs in de corona periode. Belangrijk is dan natuurlijk wel om je aan de maatregelen te houden en daar respectvol mee om te gaan. In dit artikel vertel ik je mijn ervaring om naar Movie Park Germany te gaan, tijdens de corona crisis.

Movie Park Germany

Plan je bezoek van te voren

Helaas is het niet meer mogelijk om een spontaan tripje naar Movie Park Germany te plannen want tickets dienen van te voren besteld te worden. Je kiest een dag uit en kunt daar helaas niet van afwijken. Wij kozen al maanden van de te voren 5 september en we hadden heel erg geluk met het weer. Het was heerlijk zonnig en de wachtrijen waren niet heel lang. Een heerlijke dag om een pretpark te bezoeken dus.

Movie Park Germany

De corona maatregelen

Eerder schreef ik al een artikel over het bezoeken van Phantasialand tijdens de corona crisis, de regels in Movie Park Germany zijn vrijwel gelijk. Het is de bedoeling dat je van te voren een dag selecteert zodat er niet te veel mensen in het park aanwezig kunnen zijn. Verder moet je gedurende het gehele bezoek een mondkapje dragen, vanaf de ingang tot de uitgang is het verplicht. Tevens staan er bij iedere attractie desinfectiepalen en dien je hier ook gebruik van te maken.

Natuurlijk moet je thuisblijven als je klachten hebt en is overal de 1,5 meter regel van toepassing. Je kunt het park alleen bezoeken met jouw huishouden, tenzij je ook 1,5 meter in de rij houdt van het gezelschap waarmee je bent.

Movie Park Germany

De attracties

De attracties in Movie Park Germany zijn opgedeeld in drie verschillende gradaties:

  • Extreem
  • Gemiddeld
  • Mild

Dit betekent dat je zelf kunt kiezen voor wat voor soort attractie je gaat. Wij hebben alle attracties met het label extreem uitgeprobeerd en vonden die ook extreem leuk. Mijn favoriet? Zonder enige twijfel Star Trek: Operation Enterprise. Dit is echt een hele extreme achtbaan maar de aankleding in de wachtrij en aan het begin van de attractie is echt prachtig. Je hebt oprecht het gevoel dat je in een Star Trek film rondloopt. Verder is ook the Bandit een favoriet want houten achtbanen hebben toch altijd een soort aantrekkingskracht. Puur qua aankleding is Area 51 echt een pareltje. De wildwaterbaan geeft je meteen het idee dat je in Area 51 terecht bent gekomen, het geheime gebied in Amerika. Deze drie attracties mag je echt niet overslaan. Op een warme dag zoals wij hadden, is het ook nog eens een prettige manier van afkoelen.

Movie Park Germany: alsof je in de films loopt

Maar niet alleen de attracties zijn super mooi gedaan qua aankleding, het hele park ziet er op en top uit. Je hebt echt continue het gevoel dat je op een filmset rondloopt. Ik vond het zelfs te vergelijken met Universal Studios in Florida. Ook zijn er op verschillende plekken en momenten shows die het helemaal af maken. Ze hebben het hele park echt op een Amerikaanse manier ingericht en dat is ontzettend leuk.

Bij iedere attractie heeft het personeel andere kleding aan. Bij de Star Trek attractie dragen ze ook kleding die bij het thema past, hoe tof is dat? Verder zijn er voldoende mogelijkheden om te eten en drinken, tegen een goede prijs. Het is echt een stuk goedkoper dan een broodje in de Efteling bijvoorbeeld. Ook de eetgelegenheden doen je denken aan Santa Monica of een andere plaats in Amerika. Een lekkere hotdog of toch een donut bij Dunkin’ Donuts, het kan allemaal in Movie Park Germany.

Ben jij wel eens in Movie Park Germany geweest? Zou jij met de corona maatregelen erg naartoe gaan? Laat het ons weten in de reacties!

Meer pretparken?

~ Phantasialand

~ Europa park

Bewaren op Pinterest?

3 gedachten over “Movie Park Germany: mijn ervaring tijdens de Corona crisis”

  1. Wij vinden het ook altijd helemaal leuk om naar een pretpark te gaan met onze dochter. Movie Park Germany staat zeker nog op onze bucketlist, alleen vinden we het nog best ver rijden om zo maar eens een weekendje te gaan! We hebben al veel goede verhalen van vrienden gehoord over dit park! Ik denk dat onze dochter dit ook helemaal geweldig gaat vinden! Leuk verslag!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge