Roadtrips zijn hartstikke leuk. Vanaf het moment dat je in de auto stapt ben je op vakantie. Tijdens je reis verandert het landschap langzaam van strakke polders en vergezichten naar bossen, glooiende heuvels of zelfs bergen. Het gevoel van vrijheid is fantastisch! Een goede voorbereiding is wel belangrijk, daarom vind je hier tips voor een geslaagde roadtrip.

Zorg dat je een autoband kunt verwisselen

Het zal je maar gebeuren; je krijgt een lekke band, ergens weet ik veel waar in ‘the middle of nowhere’. Dan is het wel fijn als je jezelf kunt redden, anders krijgt je  geslaagde roadtrip ineens een onaangename draai. Zorg dus voor goede autobanden. Controleer de bandenspanning en de profieldiepte. Heeft je profiel een diepte van minder dan 1,6 millimeter, dan is het tijd voor nieuwe banden. Oefen daarnaast met het verwisselen van autobanden voor je op pad gaat, en neem een reserveband mee op reis.

Zorg voor drinken en snacks

Of je nu slecht getimed in een vreselijke file terecht komt of je rijdt over een of ander klein kronkelweggetje in een ver en afgelegen natuurgebied, met mijlenver geen restaurant te bekennen, je wilt geen last krijgen van honger of dorst. Zorg daarom dat je altijd een fles water in de auto hebt en iets te snacken, zodat je je niet ellendig gaat voelen tijdens je rit.

beste telefoon op reis - VPN op reis

Neem navigatie mee: geslaagde roadtrip

Als je gebruik wilt maken van een huurauto, koop dan zelf navigatie. De kosten van het huren van navigatie zijn hoger dan het kopen van een TomTom of Navman. Het is handig om daarnaast ook wegenkaarten en/of Google Maps printjes mee te nemen. Het kan namelijk zomaar zijn dat je navigatie plotseling de weg kwijtraakt en je over de meest onmogelijke weggetjes stuurt. Dan heb je altijd nog een analoge backup bij de hand. Wel zo handig.

Bereid je voor op pech onderweg

Natuurlijk wil je niet dat er tijdens je reis wat gebeurd met je auto. Je kan het risico verkleinen door je auto vooraf goed te laten controleren. Onverhoopt kan er toch wat gebeuren. Zorg er dan voor dat je de auto op de vluchtstrook zet. Zet je alarmlichten aan, stap voorzichtig uit en doe een veiligheidshesje aan. Plaats een gevarendriehoek 30 meter achter de auto, en ga achter de vangrail staan. Blijf nooit in de auto zitten! Zorg daarnaast dat je autoverzekering en reisverzekering op orde zijn, zodat je verzekerd bent van goede hulp.

Autorijden in Marokko / geslaagde roadtrip

Boek vooruit

Heb je van te voren een bestemming bedacht? En zijn er bepaalde plekken die je graag gezien wil hebben? Dan is het handig om vooraf je overnachting te regelen, en bovenal je toegangskaarten. Neem bijvoorbeeld het Alhambra in Granada of Opera la Scala in Milaan. Daar moet je maanden van te voren kaarten voor kopen, anders kom je er niet in.

auto huren in Zweeds Lapland / geslaagde roadtrip

Neem praktische spulletjes mee: geslaagde roadtrip

Tissues, natte doekjes, desinfecteergel en een wc rol. Als je iets kleverigs hebt gegeten is het wel zo fijn om even je handen schoon te maken. In zo’n hobbelige auto kun je altijd een keer zitten knoeien. Ook dan is het fijn om doekjes bij de hand te hebben. En wat dacht je van die ranzige openbare toiletten? Wat is het dan fijn als je voorzien bent van tissues of een wc rol! Glassex en een ruitendoekje zijn ook altijd handig. Want een auto wordt verrassend snel stoffig.

Disclaimer: Dit blogbericht bevat gesponsorde onderdelen. Ik deel echter niks anders dan mijn persoonlijke mening.

Welke voorbereidingen tref jij altijd voor een geslaagde roadtrip? Welke tip vind jij erg handig? Laat het ons weten in de reacties!

Meer reistips?

~ Handige apps op reis

– Het nut van een goede telefoon

~ Motorroutes door Europa

Bewaren op Pinterest?

12 gedachten over “Zes handige tips voor een geslaagde roadtrip”

  1. wat een heerlijk practische tips ! ik onderschrijf ze allemaal. Toen de kinderen nog klein waren had ik ook altijd washandjes in een plastic zakje bij me. Even een nat washandje oveer toet en handen en je voelt je al weer een stuk prettiger

  2. die autoband verwisselen gaat me niet lukken. ik zorg verder altijd dat ik drinken. iets te eten, zakdoekjes etc bij me heb. en onderweg voor de kinderen een potje om op te plassen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge