Naast alle tips voor op reis, geef ik ook steeds vaker tips voor thuis. De realiteit is dat ook mensen zoals ik die gek zijn op reizen, geregeld gewoon thuis zijn. Daarom vind ik het vandaag leuk om jullie mee te nemen in de wonderen wereld van de keuken en wereldse ingrediënten die ik daarbij graag gebruik.

Na het reizen weer thuis
Als je na het reizen weer thuis komt, mis ik één ding vooral en dat is het lokale eten. In het buitenland lijken alle producten smaakvoller en worden er meer kruiden gebruikt in de keuken. Gelukkig zijn er steeds meer producten die terrein winnen, zoals Bavette. Een prachtig stuk rundvlees wat de laatste jaren op bijna elke barbecue te vinden is. Zo kun je ook in Nederland genieten van de volle smaken van vlees, van over de hele wereld, maar dan gewoon thuis.

Wereldse ingrediënten en recepten
Na een mooie reis door Zuid-Amerika, zal je veel Picanha hebben gegeten. Het wordt ook wel het staartstuk genoemd en is in Nederland nog erg onbekend. Het stuk vlees is mals, door de mooie vetbedekking en is groot in afmeting. De smaak en ervaring brengt je meteen helemaal terug in Zuid-Amerika en dat is natuurlijk genieten. Persoonlijk vind ik dat het leukste van thuis wereldse ingrediënten gebruiken, met één hap zit je zo weer in gedachte aan de andere kant van de wereld. Ik sluit mijn ogen en zit weer even op die berg in Nepal als ik Dal Bhat eet of ik ben weer terug in Thailand als ik thuis mijn eigen Pad Thai eet.

Mijn lievelingskeukens
Om nog dieper in te gaan op mijn favoriete keukens, dat is niet makkelijk… Veel keukens in het buitenland vind ik fantastisch, zoals de Mexicaanse keuken. Met de lekkere taco’s, bonen, rijst en natuurlijk overal nachos bij. Ben jij wel eens in Mexico geweest? Maar ook de meeste landen in Azië hebben heerlijke gerechten zoals de Dal Bhat, het typische gerecht uit Nepal. Je eet dit traditioneel met je handen en dat maakt de smaak nog intenser lijkt het wel. Maar eveneens de lekkere Soto Ayam, ofwel kippensoep uit Indonesië is tevens een gerecht wat ik graag eet op reis en daarom ook zelf thuis af en toe maak.
Disclaimer: Dit blogbericht bevat gesponsorde onderdelen. Ik deel echter niks anders dan mijn persoonlijke mening.
Ben jij ook gek op wereldse ingrediënten tijdens het koken? Welke producten vind jij te gek? Laat het ons weten in de reacties!
Meer thuistips?
Ik ben dol op Scandinavië en ook de Caraïben zijn gewild. Zonder mijn camera ga ik nooit op reis en ook mijn notitieboekje neem ik altijd mee. Prachtig is het om mijn Aardrijkskundige kennis met de wereld te delen. Wintersport is mijn favoriete vakantie van het jaar, heerlijk. Mijn lievelingseten? Saté! Bovenaan mijn bucketlist staat momenteel Costa Rica, gevolgd door Montenegro. Door mijn reis naar de Noordkaap werd ik verliefd op de wereld.
Ik ben niet zo creatief in de keuken maar ik vind het bijvoorbeeld wel leuk om soms Knorr wereldgerechten te maken. Telt dat ook?
Ik hou enorm van koken en gebruik vooral dingen als Soja, Ketjap etc maar eigenlijk barsten mijn kasten uit de voegen. Want ik maak allerlei gerechten en ben altijd opzoek naar nieuwe inspiratie. En voor veel gerechten heb je dan ook weer aparte ingrediënten nodig.