PortAventura is een te gek pretpark in Spanje, vlakbij Salou. Je kunt hier echt genieten van een geweldige pretpark ervaring en daarover vertel ik je in dit artikel meer. Damien en ik zijn allebei dol op pretparken dus toen wij in Barcelona waren konden we PortAventura niet overslaan. Daarom hebben wij PortAventura gecombineerd met een stedentrip naar Barcelona, ook daarover deel ik mijn ervaringen. Dus lees verder en geniet van dit te gekke pretpark in Spanje!

PortAventura
PortAventura

Plan je bezoek van tevoren

Wat ontzettend fijn is aan PortAventura is dat ze een goedwerkende up-to-date website hebben, ook in het Engels. Daar kun je alle nodige informatie vinden over het plannen van een bezoek, van de openingstijden tot de thema’s die er van tijd tot tijd zijn. Wij hebben het pretpark bezocht in de Halloween periode en hebben dit dan ook van te voren via de website gelezen.

Daarnaast kun je ook tickets al van te voren via de website bestellen, dit zorgt ervoor dat je niet in de wachtrij bij het park hoeft te staan.

De entreeprijs is €48,- per dag voor PortAventura park, €20,- voor Ferrari land en €29,- voor Caribe Aquatic. Het park bestaat eigenlijk uit drie verschillende parken. Je kunt ook gaan voor combitickets, dat is een stuk voordeliger. Je betaalt dan maar €86,- voor 3 dagen en toegang tot 3 parken. Maar helemaal voordeliger is een totale deal maken met een hotel erbij. Hierover vertel ik later meer!

Doordat het winter was, was Caribe Aquatic helaas gesloten. Ferrari land hebben wij overgeslagen, omdat de attractie in dit park ons een stuk minder aantrokken dan in PortAventura zelf.

PortAventura

Verschillende werelden in PortAventura Park

  • China
  • Mexico
  • Polynesia
  • Far West
  • SesamoAventura
  • Mediterrania

Mijn persoonlijke favorieten waren China en Mediterrania. De Shambala en de Dragon Khan in China zijn te gek. Shambala is de hoogste achtbaan in Europa, met haar 76 meter hoog. Ik vond het een te gekke achtbaan! Daarnaast verbreekt ook Dragon Khan records met zijn 110 km/h en maar liefst acht lopings, mag je ook deze achtbaan niet overslaan tijdens een bezoekje aan PortAventura.

Ga je voor iets minder heftig? Dan is Polynesia en Mexico te gek. De aankleding in deze stukken van het park zijn top. Het hele thema is doorgetrokken, helaas waren in beide gedeeltes een aantal waterattracties dicht omdat wij hier in november waren. In Mediterrania is de Furious Baco echt een aanrader voor de adrenaline junkies onder ons. Omdat het november was en rustig, zijn wij hier vijf keer achter elkaar in geweest. Dat was genieten! Ondanks onze leeftijd van 27 jaar, vonden wij de Street Mission van Sesamstraat ook heel leuk. Doordat het interactief is, ben je echt de hele rit entertained.

PortAventura

Hotel Gold River****

Het viersterrenhotel Gold River ligt aan de rand van het pretpark, je kunt binnen vijf minuten wandelen bij de entree zijn. Wij hebben hier één nacht geslapen, inclusief twee dagen parktoegang. De kosten hiervoor waren maar €68,- per persoon, terwijl één dag entree dus al €48,- kost. Het is dus een goed idee om een combideal via de website te boeken.

Eerst leek het hotel alleen te bestaan uit het grote gebouw aan het begin maar dat bleek niet waar. Het is een gigantisch complex met allerlei Far West gebouwen waar je ook in kunt slapen. Wij sliepen in het oude treinstation, inclusief trein voor de deur. De kamers zijn klein maar fijn en voorzien van alles wat je nodig hebt, zelfs een bad. Na dag een met minimaal 20.000 stappen in een pretpark is het heerlijk om even tot rust te komen in een warm bad.

Verder kun je bij het hotel gebruik maken van een ontbijt- en dinerbuffet, het is wel voor snelle eters. Want binnen een uur bij het diner en binnen 40 minuten bij het ontbijt, is het tijd voor de volgende ronde. Het personeel in het hele hotel is enorm vriendelijk en behulpzaam, vooral de Nederlandse Petra heeft ons verblijf tot een succes gemaakt.

Combineer met Barcelona

Vanaf het vliegveld van Barcelona gaat er in het laagseizoen twee keer en in het hoogseizoen vier keer per dag een rechtstreeks bus naar PortAventura. Een ideale manier om in het pretpark te komen. De tijden zijn Spaans dus wees niet verbaasd als de bus 15 tot 20 minuten te laat aan komt rijden. Voor €16,90 per enkeltje kun je de bus, waar je ongeveer twee uur inzit boeken. De Busplana website is fijn en overzichtelijk, in het laagseizoen kun je eenvoudig tickets boeken tot de dag van te voren. In het hoogseizoen raad ik aan dit eerder te doen.

Wij hebben ervoor gekozen om drie dagen Barcelona en twee dagen PortAventura met elkaar te combineren, in mijn ogen de ideale combinatie!

Ben jij wel eens in PortAventura geweest? Welke attracties zou jij graag in gaan? Laat het ons weten in de reacties!

Meer pretparken?

~ Universal studios Florida

~ Europa park

4 gedachten over “PortAventura pretpark in Spanje – met hoogste achtbaan van Europa”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge