Heb je voor de zomervakantie nou nog geen idee? Dan zal ik vertellen waarom jij voor de Algarve Portugal moet kiezen! Portugal is een veel gekozen bestemming voor zomervakanties of voor het overwinteren. Ik deel naast de leukste tips ook, de beste vakantievilla’s.

zomer is nooit voorbij

Het prachtige strand

Wanneer het vliegtuig begint met dalen kun je de prachtige stranden van de Algarve al zien. Als je op het strand staat zie je de prachtige blauwe zee met het mooie strand. Op de stranden van de Algarve kun je heerlijk zonnen en tot rust komen. Helaas is het water niet er warm aangezien het de Atlantische Oceaan is, waar je in zwemt. Gelukkig kunnen de temperaturen in de Algarve Portugal ´s zomers hoog oplopen dus dan kan het erg verfrissend zijn! De Algarve is een prachtige regio voor een fly & drive vakantie.

Fijne accommodaties

De mooiste accommodaties in de Algarve zijn niet moeilijk te vinden. De vakantiehuizen Faro zijn bijvoorbeeld erg fijn om te bezoeken. Een goede accommodatie maakt of breekt een vakantie vind ik altijd. Gelukkig zijn de overnachtingsmogelijkheden in deze regio oneindig. Kies een fijne plek en ga vanuit daar met een huurauto lekker op pad in de omgeving. Maar met een luxe villa kun je natuurlijk ook genieten van alles in en rond de villa.

Op zoek naar de 7 tofste plekjes in de Algarve? Janet deelt de leukste tips.

Algarve Portugal

Boottocht langs de kust van de Algarve in Portugal

In een eerder blogpost vertelde ik al dat ik Algarve Portugal de plek met de mooiste kustlijnen vond. De prachten zijn natuurlijk prachtig maar het uniekste van de kust zijn toch wel de kliffen. Je merkt pas hoe indrukwekkend die kliffen zijn als je er met een klein bootje lang/door vaart. Ik ben er doorheen gevaren en het was zo adembenemend, ik zou het iedereen aanraden!

Bezoek de stad Lagos

Ben je in de Algarve dan moet je zeker een dagtripje maken naar Lagos! Lagos is een plaats langs de kust vol smalle straatjes en leuke boetiekjes. Verder kun je er hikes maken over de rotsen langs de kusten. Meer zal ik er niet over vertellen, je moet het vooral zelf ervaren!

Wil jij gelijk naar de Algarve Portugal toe? Of wat zijn jouw ervaringen met de Algarve? Laat het ons weten in de reacties!

Meer zonvakanties?

~ Genieten op Kreta

Rond touren op Kos

~ Bruin bakken op Tenerife

3 gedachten over “Fijne bestemming: de Algarve Portugal, het hele jaar door”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge