Al een tijdje kreeg ik van een goede vriendin te horen dat een verzwaringsdeken echt wat voor mij zou zijn. Ik kan voor het slapengaan erg piekeren en ik ben een onrustige slaper. Daarom vertel ik jullie vandaag over mijn zoektocht naar een deken en mijn mening na een paar weken ervaring met het deken.

Zoektocht en bestellen

Ik ging op zoek naar een geschikt deken en kwam bij het verzwaringsdeken van Litollo terecht. Het deken is van duurzaam bamboe materiaal. Je hebt keuze uit verschillende gewichten. Ze gaan uit van ongeveer 10 procent van je lichaamsgewicht voor het verzwaringsdeken. Om niet te zwaar te beginnen heb ik het deken van 6 kg gekozen. Erg fijn is dat het Litollo verzwaringsdeken gewoon op Bol.com te bestellen is.

Bij het deken kun je een zachte buitenhoes van fleece bestellen. Het verzwaringsdeken knoop je hier helemaal aan vast, zodat de hoes goed blijft zitten. Lekker warm, zeker voor deze periode van het jaar! Deze hoes kun je ook nog wassen.

Ontvangen

Het verzwaringsdeken zit in een nette doos. De stof voelt fijn aan. Het is gek om het deken te tillen. Het lijkt licht, maar er zit natuurlijk voldoende gewicht in. Het deken in de hoes doen duurt even, omdat alles vastgeknoopt moet worden. Maar een groot voordeel is dat de levering snel is en je dus snel kunt gaan genieten van rustigere nachten.

Mijn mening over een verzwaringsdeken

Het verzwaringsdeken met hoes geeft genoeg warmte, maar is niet te warm. In het begin is het erg wennen, dat je je niet zo gemakkelijk kunt draaien in bed. Het gewicht voelt apart, zeker als je net je bed in gaat. Als je wakker bent, is het even zoeken naar een fijne manier om er weer goed onder te gaan liggen.

Als je goed ligt, vormt het meer naar je lichaam en geeft het een fijn gevoel. Ik heb er nu een tijd onder geslapen en ik merk dat ik minder draai in mijn slaap. Ik val sneller in slaap en ik heb het gevoel dat ik dieper slaap. De rits van de hoes is wel wat fragiel, dus voorzichtig open en dicht maken. Op de punten waar het deken geknoopt zit, blijft de rits namelijk wat hangen.

Meer tips voor het verbeteren van jouw slaap, kun je vinden op Slaapwijsheid.

Disclaimer: Dit blogbericht bevat gekregen producten. Ik deel echter niks anders dan mijn persoonlijke mening.

Zou jij ook met een verzwaringsdeken willen slapen? Heb jij hier al ervaring mee? Laat het ons weten in de reacties!

Meer tips voor thuis?

~ Herbruikbare fles

~ Canvassen in huis

Eén gedachte over “Verzwaringsdeken, de oplossing voor onrustiger slapers?”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge