De Balearen is misschien een benaming die je niet vaak gebruikt maar de Balearen zijn de vier Spaanse eilanden in de Middellandse Zee. Namelijk Mallorca, Ibiza, Menorca en Formentera, echter horen er ook nog een aantal kleine onbewoonde eilandjes bij het gebied. Mallorca en Ibiza zijn heerlijke eilanden, Menorca en Formentera staan nog steeds op mijn wishlist. Vakanties naar Spanje kun je voordelig boeken bij FTI reizen. Lees snel verder over de prachtige Balearen!

prachtige Balearen

Mallorca

Hoewel Mallorca natuurlijk bekend staat om de mooie stranden en het lekkere weer. Heb je in het binnenland ook prachtige dorpjes en natuurgebieden. Een leuke manier om een groot deel van het eiland te ontdekken is de trein. Op Mallorca moet je zeker de trein van Soller naar Palma de Mallorca nemen, de authentieke trein is een toffe rit midden door het binnenland van het eiland. Het is een leuke dagbesteding, ook een aanrader met kinderen, en de uitzichten onderweg zijn adembenemend. Verder kun je de volgende stranden niet overslaan: Cala Mitjana, Cala Banyabufar en Port de Soller. Neem dus je bikini en snorkel mee want ook de onderwaterwereld op Mallorca stelt niet teleur.

gratis doen op Ibiza

Ibiza

Ibiza heeft naast een feest kant, ook een enorm rustige kant. Plan een bezoekje buiten de schoolvakanties en geniet van de rust. Daarnaast kun je op Ibiza ook heel goed wandelen, wat de meeste mensen niet weten. De wandeling naar de vuurtoren Punta Moscarter is zeker een hoogtepunt van een vakantie naar Ibiza. Je wandelt langs de cliffen met een prachtig uitzicht, tot aan de vuurtoren waar vandaan je kilometers kunt kijken. Daarnaast is een bezoek aan een hippiemarkt natuurlijk ook een aanrader. Het hebben van een huurauto is verstandig, zodat je ook afgelegen plekken kunt bezoeken.

prachtige Balearen

Menorca en Formentera: de minder bekende Balearen

Hoewel Ibiza een stuk bekender is, is Menorca toch echt het één na grootste eiland. De letterlijke betekenis is ook “kleiner eiland”, als klein zusje van het grotere Mallorca. In het hoogseizoen is het hier een stuk rustiger dan op Ibiza en Mallorca en daarom aantrekkelijk voor gezinnen. Ook vind je doordat hier meer zandstranden met een langzame afloop te vinden zijn. Het kleinste eiland is Formentera, met maar 7 bij 19 kilometer. De hagelwitte stranden vormen een mooi decor voor een fijne vakantie.

Disclaimer: Dit blogbericht bevat gekregen producten. Ik deel echter niks anders dan mijn persoonlijke mening.

Ben jij wel eens op de prachtige Balearen geweest? Welk eiland trekt jou het meest? Laat het ons weten in de reacties!

Meer Ibiza?

~ 12x Gratis tips op Ibiza

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge