Gozo is een prachtig eiland voor de kust van Malta waar je met de ferry naartoe kunt gaan. Wij verbleven een week op Malta en dan is het echt een aanrader om naar Gozo te gaan. Het is een klein eiland dus je kunt het in één dag allemaal bekijken. In dit artikel deel ik de vijf leukste plekken op het eiland die je zeker moet bezoeken. Binnenkort komt er een artikel online over de praktische informatie achter een dagtrip naar Gozo.

Wat te doen op Gozo

Victoria Citadel

De mooiste bewaarde citadel die ik ooit bezocht heb. Intussen heb ik al citadellen over de hele wereld bezocht van Canada tot Frankrijk. Toch was de citadel van Victoria, de hoofdstad van Gozo de mooiste die ik ooit zag. De citadel ligt in het midden van het eiland, op een heuvel. Je hebt dus prachtig uitzicht eigenlijk over het hele eiland. Je kunt gratis de citadel bezoeken maar wanneer je de kathedraal wilt bezoeken die in het midden van de citadel staat, dien je €5,00 te betalen.

Wat te doen op Gozo

Zoutpannen – Xwejni Bay

De zoutpannen en het kleine strandje dat erbij te vinden is, is het bezoeken echt zeker waard. Helaas was het oogstseizoen net voorbij en hebben wij dus niet echt het zout winnen gezien. Maar het is ontzettend gaaf om te zien hoe ze een natuurlijke manier van zoutwinnen hebben ontwikkelt aan de zee. De zoutpannen zijn zo gemaakt dat de zee er overheen slaat en het zout er vervolgens in blijft liggen. Je kunt langs de kust ook op verschillende plekken het zout kopen dat hier gewonnen wordt.

Wat te doen op Gozo

Dwerja kliffen & Azur window

Belangrijk hierbij is dat je de goede weg neemt, wij namen de alternatieve route en zijn een uur bezig geweest omdat er vervolgens achter te komen dat de weg helemaal niet eindigden waar we zouden willen. Dus zorg dat je Azur window intikt in de navigatie want dan kom je op de goede weg uit. Hoewel het Azur window inmiddels is ingestort kun je hier nog steeds een leuke boottocht naartoe maken voor €4 per persoon. De Dwerja kliffen zijn echt indrukwekkend en op deze plek kun je wel een aantal uur doorbrengen.

Wat te doen op Gozo

Ta’ Kola molen

Op Gozo heb je ook een mooie molen, die naar mijn mening zeker het bezoeken waard is. Aangezien mijn vriend molenaar is, is dat natuurlijk een plek die we niet mogen overslaan. Hoewel de entreeprijs €9,00 is, kun je met hetzelfde ticket ook de nabijgelegen tempels bezoeken dus dat scheelt een hoop. De molen is ontzettend mooi authentiek gebleven. De locatie is prachtig want door de ligging op een heuvel, kan de molen wind uit alle windrichtingen vangen. Echt een bezoekje waard ook als je niet zoveel met molens hebt.

Wat te doen op Gozo

Wat te doen op Gozo? Chillen bij Ramla Bay

Om de dag lekker af te sluiten voordat je weer met de pont terug gaat, kun je nog even tot rust komen op Rambla Bay. Het is één van de weinige zandstranden op Gozo en daarom enorm leuk om te bezoeken. Helaas was het water erg wild toen wij er waren en was het daarom lastig om te gaan zwemmen. Omdat er een aantal restaurants zijn, kun je hier ook terecht als je geen zelfgesmeerde boterhammen wilt eten. Je kunt hier overigens gewoon gratis parkeren!

Wat te doen op Gozo

Het makkelijkst is om deze plekken ook in deze volgende te bezoeken. Dit is namelijk de meest logische route, zoals wij die hebben uitgestippeld. Je kunt op Gozo gewoon gebruik maken van 3G dus kunt met Google Maps navigeren. Wij hebben de boot om 09.45 genomen en om 17.00 weer terug. Dan heb je voldoende tijd om al deze plekken te bezoeken!

Heb jij nog tips wat te doen op Gozo? Welke bezienswaardigheden zou jij willen bezoeken? Laat het ons weten in de reacties!

Meer leuke eilanden?

~ Mallorca

~ Kos

Bewaren op Pinterest?

6 gedachten over “Wat te doen op Gozo? Dagtrip vanaf Malta”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge