Tijdens een heerlijke stedentrip naar Nice besloten we om een dagtrip naar Monaco te doen. Het is natuurlijk ontzettend uniek om naar een stadstaat te gaan en zo weer een nieuw land op het lijstje te mogen afvinken. Uit eigen ervaring zijn er een aantal tips en tricks die je enorm helpen bij het plannen van een dagje naar de stadstaat. Dus lees vooral verder als je meer informatie wilt over Monaco.

Dagtrip naar Monaco

Hoe kom je er?

Er zijn meerdere mogelijkheden om vanuit Nice naar Monaco te reizen. Met de auto is ongeveer 25 tot 30 minuten rijden. Maar als je hier op een stedentrip bent, zoals ons, dan heb je natuurlijk geen auto tot jouw beschikking. Dan is er nog een mogelijkheid om een taxi te nemen, de kosten hiervan liggen rond de €60 tot 70 euro voor een enkele reis. Een ontzettend grote kostenpost dus. Daarom is de beste manier het openbaar vervoer. Ook daarbij hem je meerdere opties, namelijk de bus of de trein. De bus kost €1,50 voor een enkeltje en doet er ruim 50 minuten over. Verreweg de makkelijkst manier is dus de trein, die brengt je in 25 minuten naar Monaco. Je betaalt €3,00 voor een enkeltje en kunt het beste online een ticket kopen via SNCF. De trein rijdt iedere 10 minuten en je stapt midden in Monaco uit.

Dagtrip naar Monaco
Dagtrip naar Monaco

Leuke plekken om te bezoeken

Welke plekken zijn nou leuk om te bezoeken als je een dagtrip naar Monaco maakt? Allereerst is het leuk om het paleis van Princier de Monaco te bezoeken. Het paleis ligt op de heuvels van de stad en biedt daarom ook een prachtig uitzicht. Je kunt ook een rondleiding krijgen door het paleis dat nog steeds in gebruik is maar hiervoor moet je minimaal twee uur uittrekken. Als je alleen één dag gaat, is het beter om dat over te slaan. Daarnaast is natuurlijk het casino van Monte Carlo een leuke plek om te bezoeken. Je vindt hier de meest mooie en dure auto’s die wij normale burgers nooit kunnen betalen. Verder is het leuk om door Monaco-Ville te wandelen, hier vind je de authentieke straatjes van de stadstaat. Als laatste is het aan te raden even naar de haven te lopen. Hier vind je de meest extreme jachten en boten die ooit zult zien.

Dagtrip naar Monaco

Hoelang heb je nodig voor een dagtrip naar Monaco?

Natuurlijk is een dagtrip naar Monaco ontzettend leuk maar hoeveel tijd heb je precies nodig om alle highlights te kunnen bezoeken. Persoonlijk zou ik aanraden om ’s ochtends rond 9/10 uur te vertrekken en kun je ’s middags rond een uur of 17/18 weer naar uit. Binnen die tijd kun je alle plekken bezoeken die hierboven beschreven staan. Je moet dan een beetje tempo houden en wij hebben ervoor gekozen om zelf brood mee te nemen en dus tijd bespaart met lunchen. Je moet er wel rekening mee houden dat het rond 9/10 uur ’s morgens heel druk kan zijn in de trein richting Monaco.

Bezoek waard of niet?

Een bezoek aan Monaco is het zeker waard om te doen vanuit Nice. Wij hadden maar liefst vier dagen in Nice en dan heb je alles daar wel gezien en kun je naar Monaco gaan. Mocht je maar twee dagen in Nice zijn, dan zou ik het bezoek niet aanraden. Maar met drie dagen kun je echt wel één dag besteden om naar Monaco af te reizen. Het is heel bijzonder om naar een ander land te reizen dat gewoon midden in Frankrijk ligt. Een belangrijke tip is dus om jouw ID-kaart of paspoort niet te vergeten. Je wordt in de trein niet gecontroleerd maar het kan wel zijn dat je jezelf moet legitimeren.

Zou jij een dagtrip naar Monaco willen maken vanuit Nice? Welke plekken zou jij willen bezoeken? Laat het ons weten in de reacties!

Meer Frankrijk?

~ Praktische informatie Nice

~ Wat te doen in Parijs

Bewaren op Pinterest?

8 gedachten over “Dagtrip naar Monaco vanuit Nice – tips & tricks”

  1. Wij zijn een dagje naar Monaco geweest toen we een paar jaar geleden op vakantie waren aan de Cote d’Azur. Absoluut een aanrader voor een dagtrip en dan heb je eigenlijk alles ook wel gezien. Ik vind vooral het paleis en die smalle steegjes erg leuk om rond te kijken en ja, het is natuurlijk ook erg leuk om als F1-liefhebber een deel van het circuit te rijden.

  2. Mijn vriend was vroeger autospotter, toen ben ik met hem mee geweest om er te spotten, voor mannen is het echt een auto walhalla! Ik vond het wel leuk, maar hoef er niet vaker heen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge