Goedemorgen allemaal, het is kwart voor acht ’s ochtends en ik zit op een heerlijk plekje deze blog te schrijven. Ik ben namelijk in Orlando, Florida! Zoals je op de foto kunt zien zit ik in het appartement in het zonnetje te typen. Laten we even terug gaan naar het begin.

Orlando

Vrijdag 15 april

Met de TUI Dreamliner vloog ik van Amsterdam Schiphol naar Orlando Sanford, niet het internationale vliegveld van Orlando. Dit vliegveld is on-Amerikaans klein, maar het voordeel is dat je bagage super snel op de band ligt. Vanaf de luchthaven zouden we naar ons appartement gebracht worden. Aangekomen bij het busje waren wij de eerste van de vier die moesten komen. De twee daarop volgende kwamen snel achter ons.. Maar het laatste gezin liet langer op zich wachten. Koffers kwijt… dus ze moesten een claim indienen en wachten op nieuws over de koffer.

Na een uur gewacht te hebben konden we dan eindelijk vertrekken. De chauffeur zei gelijk dat wij als laatste afgeleverd zouden worden. Iedereen afgezet te hebben bij hun hotels/resorts/appartementen waren wij na zo’n anderhalf uur in het busje eindelijk bij ons resort aangekomen. In het resort bleken we niet de enige die nu aangekomen waren, gelukkig waren de receptie werknemers vlot en waren we snel aan de beurt. Na een lange dag plofte ik heerlijk neer op het zalige bed in het appartement.

Orlando

Zaterdag 16 april

Zoals verwacht was ik 05:00 al klaar wakker. Jet lag! Ik heb nog zo mijn best gedaan maar langer slapen lukte echt niet! Zo besloot ik om maar een rondje te gaan lopen over het park om een uur of 6. Ik stapte de deur uit en werd gelijk aangesproken door de Amerikaanse buurvrouw. “Darling, we’re leaving we have some eggs left and orange juice. Come in, you can have it”. Zo gezegd zo gedaan 3 minuten later stond ik met eieren, sinaasappelsap, keukenpapier, vaatwastabletten en waspoeder weer binnen. Natuurlijk kwam het van pas en was ik blij met mijn spontane ontmoeting met deze Amerikaanse buurvrouw. Ik probeerde nogmaals een rondje te lopen over het park en dit keer werd ik niet tegen gehouden. Ik heb het park lekker rond gelopen en besloot vervolgens toch maar boodschappen te gaan doen bij de Walgreens. Nog geen vijf minuten verder op zit de Walgreens en heb ik brood, melk, kaas en alle andere benodigdheden gekocht.

Ik heb een tosti gemaakt als ontbijt met een lekkere kop thee. Na het ontbijt heb ik lekker mijn spulletjes gepakt en ben ik verplaatst naar het zwembad. Kleurboekje, tablet, woordzoeker en de National Geographic Traveller die ik kreeg van mijn tante. Zo heb ik het uren uitgehouden langs en in het zwembad. Het begon te spetteren en ik besloot toch de buurt maar een beetje te verkennen. Ik ben altijd een ramp in souvenirs, vaak denk ik de laatste dag “oh nee ik moet nog souvenirs kopen”.

Souvenirs uit Orlando

Dit keer besloot ik het gelijk de tweede dag te doen zodat ik die fout niet zou begaan. Ik kwam de leukste en gekste souvenirs tegen en slaagde gelijk voor iedereen! Wat een geluk! Ook kwam ik langs de Dunkin Donuts en voor wie mij kent… daar kan ik niet langs lopen zonder een box te kopen. Intussen was het al bijna etenstijd en moest ik op zoek naar avond eten. Tony’s bar and grill op het park werd de gelukkige ! De lekkere cheeseburger met friet ging er goed in. Uiteraard was het Amerikaans veel dus heb ik het niet opgekregen. Na het eten heb ik nog wat contact gehad met het thuisfront en heb ik mijn oogjes toe gedaan.

Nu werd ik vandaag gelukkig niet weer om 05:00 uur wakker maar was het 06:30 en heb ik na een rustig ontbijt deze blog geschreven. Vandaag ga ik weer een dagje aan het zwembad liggen. Morgen heb ik een auto gehuurd voor drie dagen. Dus dan wordt het veel bezoeken en veel kilometers maken. Universal, Wet ’n Wild en de Everglades staan op het programma.

Wil je meer foto’s zien van mijn avonturen in Orlando? Volg mij dan op Instagram. Daar plaats ik dagelijks foto’s van mijn avonturen.

Meer Florida?

~ Krokodillen spotten

– Snorkelen bij Key West

~ Waarom the Keys de moeite waard zijn?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge