Over het algemeen ben ik minimaal drie maanden per jaar op reis, soms zelfs nog meer. Dan is het vaak lastig om op reis ook fit te blijven. Je gaat vaak uit eten, ik voetbal niet en dan komen de kilo’s er helaas snel aan. Ik zoek al jaren naar een manier om ook op reis in beweging te blijven. Maar nu ik de SmartRope gebruik, is het ontzettend eenvoudig. Daarom deel ik graag mijn ervaring met dit super fijne sportitem.

SmartRope: springtouwen met een app

SmartRope is een springtouw dat gekoppeld zit aan een app en dus met jouw smartphone. Het is ontzettend handig want je kunt op die manier eenvoudig je doelen stellen, jumps en de tijd bijhouden en vrienden uitnodigen. Daarnaast vind ik het persoonlijk erg handig dat het touw in lengte verstelbaar is. Zo kun je de perfecte lengte pakken voor jouw lichaam. De lengte van het touw kun je zelf aanpassen en is ook afhankelijk van jouw niveau. Als beginner is een lang touw handig en als expert is een korter touw juist de uitdaging.

SmartRope

SmartRope Rookie

Er zijn verschillende uitvoeringen van het SmartRope, ik ben gegaan voor de Rookie. Die werkt op kleine batterijen en die gaat erg lang mee. Het springtouw is leuk, licht, makkelijk en slim. Het touw heeft namelijk ook een intern geheugen en kan daardoor alle statistieken van jouw trainingen opslaan. In combinatie met de SmartRope app vind ik het echt een heerlijke manier van sporten.

SmartRope App

Zo kun je jezelf uitdagen om steeds sneller te springen of steeds meer jumps te doen in één training. De app is overzichtelijk en makkelijk te gebruiken. Je kunt het geluid aanzetten en zo geeft de app aan als je jouw doel behaald hebt, bijvoorbeeld 150 jumps. Verder kun je zien hoeveel calorieën je verbrand met een oefening en kun je allerlei interval trainingen doen.

SmartRope

Klein en compact

Super handig is dat je bij het springtouw ook een opbergzakje krijgt. Zo kun je het springtouw eenvoudig overal mee naartoe nemen. Vaak neem ik geen sportitems mee op reis omdat het te veel ruimte inneemt maar de SmartRope neemt ontzettend weinig ruimte in beslag en dat zorgt ervoor dat je hem makkelijk overal mee naartoe neemt. Het hoesje beschermt het springtouw van in de knoop raken maar beschermt ook alle kleding in je koffer van het springtouw.

SmartRope

Weinig ruimte nodig

Naast dat het springtouw weinig ruimte in beslag neemt, neemt het sporten ook weinig ruimte in beslag. Je kunt het op vrijwel iedere hotelkamer makkelijk doen. Het is wel handig om qua tijd rekening te houden met andere hotelgasten want om 23:00 uur ’s avonds springen zullen ze niet als fijn ervaren. Als je tussen de middag een kwartier springt, is dat voor niemand storend. Zelf vind ik het fijn om buiten te springen dus dat kan eigenlijk op iedere vakantiebestemming.

Disclaimer: Dit blogbericht bevat gesponsorde onderdelen. Ik deel echter niks anders dan mijn persoonlijke mening.

Zou jij een SmartRope gebruiken om op reis fit te blijven? Ben jij ook gek op touwtje springen? Laat het ons weten in de reacties!

Meer sportieve activiteiten?

~ Sporten in Zweeds Lapland

~ Sporten in Zeeland

Bewaren op Pinterest?

16 gedachten over “SmartRope: blijf eenvoudig in beweging op reis”

  1. Het lijkt me wel een hele makkelijke en laagdrempelige manier om voldoende beweging te krijgen. Maar de laatste keer dat ik ging touwtje springen had ik daarna heel veel pijn aan mijn knieën en nu durf ik niet meer.

  2. Heerlijk, omdat je het overal kunt doen en het weinig plek in beslag neemt….zelf zou ik het niet gebruiken nee,maar dat heeft meer met de luilak in mij te maken

  3. Ik heb het als kind heel veel gedaan, maar nu lijkt het mij niet meer zo verstandig gezien mijn knieën, maar het is wel ideaal om mee te nemen op reis inderdaad.

  4. hahahaha een smart springtouw. Grappig. Maar ik zou gewoon een touwtje in mijn koffer stoppen, moet ik eerlijk zeggen. Lekker basic

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge