Het is weer herfst en dat betekent dat we alweer onderweg zijn naar de kerst. Zelf ben ik dol op kerst en is het ieder jaar weer een feestje om verschillende kerstmarkten af te gaan. Zo ben ik vorig jaar naar de kerstmarkt in Gent geweest en dat was ontzettend leuk. Daarom deel ik in dit artikel alle informatie over deze leuke dag.

Hoe kom je bij de Kerstmarkt in Gent?

Gent is vanuit ons ongeveer drie uur rijden. Het is in mijn ogen niet fijn om ’s morgens heen te rijden en ’s avonds weer terug. Daarbij komt dat het parkeren in de stad erg lastig is en anders erg duur. Daarom zijn wij afgelopen jaar met een dagtocht van Nooteboom tours geweest. Dit was een busreis naar Gent, inclusief koffie en thee en inclusief de terugreis. De buschauffeur wacht de hele dag in Gent en ’s avonds brengt die iedereen weer veilig thuis. Een hele fijne manier van reizen aangezien je zelf tijdens het rijden niet hoeft op te letten. De bus vertrekt ’s morgens en je hebt daardoor een lange periode om op de kerstmarkt in Gent rond te struinen.

Wanneer is de kerstmarkt?

De kerstmarkt van Gent is dit jaar van 10 t/m 31 december 2022. Dit is natuurlijk onder voorbehoud van de corona maatregelen. Check voor vertrek altijd of de kerstmarkt nog door kan gaan. De kerstmarkt is het leukst aan het eind van de middag en in de avonduren. Dan hebben alle kraampjes namelijk leuke lichtjes en begint het al wat donkerder te worden. In de maand december is het natuurlijk al rond een uur of 16:00/17:00 donker. Dat is natuurlijk een voordeel. Je kunt het beste aan het begin of einde van december naar de kerstmarkt in Gent gaan. Rond de kerstdagen kan het namelijk extreem druk zijn op de markt. Dan is het lastig om bij alle kraampjes te kijken.

Kerstmarkt in Gent

Welke plekken moet je zeker bezoeken?

In principe vind de kerstmarkt plaats op de Korenmarkt. Dit is het grote centrale plein van Gent waar ieder jaar de kraampjes staan. Maar doordat het steeds populairder wordt om naar kerstmarkten te gaan, is het niet alleen meer op de markt. Bij aankomst in de stad zijn verschillende plekken waar je de kerstmarkt kunt betreden. Je krijgt hier over het algemeen een kaartje van de markt. Zo kun je in één oogopslag zien waar je bent en of je alle kraampjes al bezocht hebt. Leuke plekken om te bezoeken zijn natuurlijk de schaatsbaan en het reuzenrad.

Verder is het natuurlijk persoonlijk welke soort kraampjes jij leuk vindt. Sommige zijn gek op snoepkramen, anderen op kraampjes met kerstballen. Je vindt het hier allemaal dus je zult vast kunnen slagen als je op zoek bent naar iets in de kerstsfeer.

Ben jij wel eens op de kerstmarkt van Gent geweest? Welke kerstmarkt bezoek jij graag? Laat het ons weten in de reacties!

Meer België?

~ Tips voor Gent

~ Dagje naar Gent

Bewaren op Pinterest?

2 gedachten over “Kerstmarkt in Gent: genieten van de kerstsfeer!”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge