Afgelopen maandag was het dan eindelijk zover, wij gingen naar Gent! Gent stond al heel lang op mijn bucketlist, maar het kwam er steeds maar niet van. We vertrokken maandag al vroeg en kwamen pas laat thuis, we hebben dus kunnen genieten van een volle dag Gent! In deze blog deel ik mijn tips & tricks voor een dagje Gent.

Dagje Gent

Neem de bus naar Gent

Mijn eerste tip klinkt misschien raar, maar neem de bus! Wij namen de Flixbus vanuit Rotterdam, die brengt je in 2,5 uur in Gent. Je hoeft zelf niet te rijden en kunt genieten van de WiFi en de stopcontacten aan boord. En natuurlijk niet onbelangrijk, het is beter voor het milieu. Als iedereen zelf zou gaan rijden komt er natuurlijk meer uitstoot in de lucht. Er zijn meerdere busmaatschappijen die naar Gent rijden vanuit Den Haag, Rotterdam en Amsterdam. Wij betaalden €30, daar kun je niet tegenaan rijden met je eigen benzinekosten! De meeste Flixbussen stoppen tussendoor in Antwerpen, zo krijg je meteen een sneakpreview van deze stad.

Dagje Gent

Koop een City Card Gent All in

Deze kaart is echt geweldig! Je kunt hiermee 48 uur lang van alles doen in de stad. Bijvoorbeeld een boottochtje maken, een fiets huren en alle musea en bezienswaardigheden bezoeken. Je betaalt voor deze kaart €42 voor 24 uur per persoon en ik kan je vertellen, zelfs in 1 dag haal je die kosten eruit. Wij genoten hierdoor van een boottocht over de rivieren van Gent en kozen ervoor om de stad per fiets te ontdekken. Met de city card kun je zelfs gratis met het openbaar vervoer reizen, en zo kun je dus optimaal genieten van jou dagje Gent! Meer informatie over de City Card vind je bij VisitGent!

Ontdek de stad per fiets tijdens een dagje Gent

Gent is niet erg groot en je kunt alle bekende gebouwen makkelijk te voet bezoeken maar met de fiets zie je toch iets meer. Maak bijvoorbeeld een uitstapje naar het Citadel park in het zuiden van de stad. Je kunt zo makkelijker de hele stad ontdekken. Met de City Card Gent kun je op verschillende punten een fiets huren. Natuurlijk kan het ook zonder deze kaart, een fiets huren kost tussen de €12-15 euro per dag.

Bezoek Gent in het voorjaar of in de zomer

Dit advies wil ik nog even meegeven. Een dagje Gent is eigenlijk het hele jaar door geweldig, maar denk eens verder. Wij maakten bijvoorbeeld een geweldige boottocht over de rivieren, ’s winters kan dit niet en in de herfst zal het niet altijd erg aangenaam zijn (denk aan regen). Natuurlijk is Gent het hele jaar door leuk, maar zorg dat je van te voren even onderzoek doet, zijn de dingen die jij wilt bezoeken open?

Binnenkort komen er nog meer blogs aan over Gent, want ik ben echt verliefd geworden op deze stad!

Disclaimer: De City Card Gent All in hebben wij gekregen van Visit Gent. De rest van de reis & de dag hebben wij zelf bekostigt. Ik zal echter niks anders delen dan mijn persoonlijke mening.

Heb jij wel eens een dagje Gent gedaan? Of ben je er vaker geweest? Laat het ons weten in de reacties!

Meer Gent?

~ Wat te doen in Gent 10 tips

Meer België?

~ Gratis uitzicht over Antwerpen

~ Accommodatie tip Antwerpen

Bewaren op Pinterest?

31 gedachten over “Dagje Gent: mijn persoonlijke tips & tricks”

  1. In december keerde ik na lange afwezigheid (6 jaar) terug naar Gent. Vriendlief en ik schaftten ook de CityCard aan, geen seconde spijt van gehad

  2. Een leuke stad om een keer te bezoeken. De flexbus heb ik nog niet ingezeten. Alleen jammer dat ze alleen vanuit de Randstad rijden. Dan moeten we eerst nog daar komen, de auto ergens kwijt of met de trein erheen om dan alsnog de bus te pakken. Dan is een auto soms toch best handig. Zeker als je een weekendje weggaat en je daarbij gratis kunt parkeren bij het hotel. We zijn er een dag geweest en hebben toen het meeste wel gezien maar ik zou er graag nog een keer naar terug willen

  3. Nice! Ik zag de hele week al leuke foto’s van Gent voorbij komen. Misschien moet ik ook maar eens die kant op met de Flixbus. Deze vertrekt ook iedere dag vanuit Eindhoven. Het ziet er in ieder geval erg leuk uit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge