Als je een nieuwe stad gaat ontdekken, dan ga je vaak op zoek naar de mooiste gebouwen en mooiste pleinen of wateren. Maar je hebt natuurlijk ook altijd een plek nodig om te eten en vandaag deel ik één van mijn tips. Namelijk Lot & de Walvis in Leiden.

Lot & de Walvis in Leiden

Tijdens de bloggersdag van LeidenMarketing hebben we een goede indruk gekregen van de stad en de dag werd afgesloten bij Lot & de Walvis. Op een heerlijke plek in Leiden, langs het water. Je kunt bij Lot & de Walvis in Leiden heerlijk op het terras zitten en omdat het zonnetje scheen hebben we dat dan ook gedaan.

Lot & de Walvis in Leiden

Natuurlijk was ik nieuwsgierig en ben ik ook even binnen gaan kijken en ik werd positief verrast door het interieur. De stijl binnen is echt geweldig, vooral erg hip & modern. Ik ga zeker nog een keer terug om eens binnen te zitten maar gelukkig laat het weer de laatste tijd buiten zitten toe.

Lot & de Walvis in Leiden

Dan het eten & drinken want daar gaat het natuurlijk om. Dat was heerlijk! We hebben genoten van het drinken maar eigenlijk was het eten de winnaar. We kregen een plankje met heerlijke hapjes en het zag er ook nog eens geweldig uit. De heerlijke gehakt balletjes, het stokbrood met hummus en de parmaham, alles was heerlijk.

Het leuke is dat achter de naam Lot & de Walvis, een leuk verhaal verscholen zit. Lot is een meisje dat in een busje rondreist over de hele wereld. Ze noemt haar busje de Walvis en heeft veel inspiratie van over de hele wereld meegenomen naar de keuken. Een leuk verhaal en het past ook nog eens goed bij het reizigerswereldje 🙂

Ik vond Lot & de Walvis in Leiden echt een heerlijke plek om na een dagje in de stad, tot rust te komen.

Praktische informatie:

  • Openingstijden: maandag tot en met zondag open vanaf 09.00.
  • Je kunt hier terecht voor ontbijt, lunch, diner of een ander feestelijk samenzijn.
  • Het adres: Haven 1, 2312 MG Leiden

Disclaimer: Ik bezocht Leiden op uitnodiging van Leiden Marketing. Ik deel echter niks anders dan mijn persoonlijk mening.

Ben jij wel eens bij Lot & de Walvis in Leiden geweest? Of heb jij een andere leuke hotspot in Leiden? Laat het ons weten in de reacties!

Meer Leiden?

~ Wat te doen in Leiden (5 tips)

Meer Nederland?

~ Ontdek de binnentuin van de Zakkendrager in Utrecht

~ Schiedam, de eeuwenoude trots van Zuid-Holland

Bewaren op Pinterest?

10 gedachten over “Hotspot: Lot & de Walvis in Leiden [restaurant]”

  1. Het eten ziet er zeker goed uit. Vooral die glazen potten met verse limonades geeft denk ik een tof beeld. Altijd goed om leuke eet tentjes te weten in steden waar je niet vaak komt.

  2. Ik heb deze hele bloggers dag gemist, maar dit ziet er heerlijk uit! Leiden is alweer een hele tijd geleden dus ik wil hier graag weer eens naar toe. En dit klinkt zeker als een heerlijke lunchplek.

  3. Leuk! Ik kom echt nooit in Leiden, alleen wel eens met het Leids Ontzet omdat mijn baas uit Leiden komt. Maar ik onthou hem voor als ik er toch een keer mocht geraken 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge