Tijdens mijn stedentrip naar Dublin heb ik echt genoten van deze mooie stad. Vooral de hoeveelheid aan kerken en kathedralen is mij bijgebleven. En natuurlijk die typisch Ierse pubs! Ik zou dan ook graag terug willen. Maar wat te doen in Dublin? Ik heb verschillende gave tips verzameld om de stad volledig te kunnen ontdekken.

Wat te doen in Dublin

Grafton Street

Als je in Dublin bent mag je deze straat absoluut niet overslaan. Het is eigenlijk de grootste en meest bekende straat van heel Dublin. Je kunt hier goed winkelen en genieten van alle straatartiesten. Van breakdancers tot gitaarspelende jongeren, je vind ze hier allemaal. Deze straat is bruisend en de sfeer is er altijd goed! Gedurende maart – oktober vind je hier ook veel bloemisten die de mooiste en kleurrijkste bloemen verkopen.

Praktische informatie:

 • Grafton Street gaat niet dicht, maar de meeste winkels zijn open van 10.00-21.00.
 • Het adres: Grafton Street, Dublin. Co Dublin City, Ireland.

City Hall

Dit mooie oude gebouw is alleen al het bezoeken waard van de buitenkant. Dit gebouw heeft een erg specifieke architectuur en is daarom indrukwekkend. Tegenwoordig zit de gemeenteraad van Dublin in de City Hall, maar je mag ook binnen kijken en aan de zijkant vind je een café. In het café zitten ook veel gemeenteraadsleden tijdens de lunch en koffiepauzes. Tijdens je stedentrip in Dublin zul je de City Hall sowieso tegen komen en kun je genieten van architectuur uit de 18de eeuw.

Praktische informatie:

 • Openingstijden maandag tot zaterdag van 10.00-17.15 en op zondag gesloten.
 • De toegang is gratis.
 • Het adres: D02 NP93, 2 Dame St, Dublin, Ierland

Dublin Castle

Dublin Castle staat vlakbij de City Hall dus je kunt deze twee goed combineren. In dit kasteel heeft ruim 700 jaar het Engelse bestuur van Ierland gezeten. Tegenwoordig zit de Ierse regering hier en worden hier ook staatsbezoeken gehouden. Je kunt door verschillende delen van het kasteel rondleidingen krijgen. Dit kan natuurlijk niet ontbreken op jouw lijstje ‘Wat te doen in Dublin’. Ook kun je gewoon op de binnenplaats rondlopen en genieten van het gebouw. Met name de combinatie van de verschillende architecturen maakt het gebouw prachtig.

Praktische informatie:

 • Openingstijden: maandag – zondag van 09.45- 17:45. Om 17:15 worden de laatste mensen binnen gelaten.
 • Een rondleiding kun je boeken via de website voor €10 per persoon, de rondleiding duurt 70 minuten. Ook kun je zelf het kasteel doorlopen dit kost €7 per persoon.
 • Het adres: Dublin Castle,Dame St,Dublin 2

St Patrick’s Cathedral

De eerste kerk in dit rijtje maar zeker niet de laatste. Als je opzoekt wat je kan doen in Dublin, komt deze kerk vaak naar boven. De Saint Patrick’s Cathedral is prachtig en heeft een mooi parkje naast de kerk. Veel jongeren genieten hier van de zon of gaan hier picknicken.

Praktische informatie:

 • Openingstijden: Maandag – vrijdag 09:30 – 17:00, zaterdag 09:00-18:00 en zondag tussen de diensten door.
 • De kerk kun je zelf bezoeken, volwassenen betalen €6,50 en studenten €5,50.
 • Het adres: St Patrick’s Close, Wood Quay, Dublin 8

Bezoek een Ierse pub

Wat te doen in Dublin? Bezoek eens een pub! Natuurlijk staat Ierland ook bekend om zijn pubs. En in Dublin vind je daar vooral Guinness, dit typische Ierse bier moet je eens proberen. Toen wij naar een pub gingen, vielen we met onze neus in de boter, er was namelijk rugby op TV. Ierland tegen Argentinië, en dat werd natuurlijk in de pubs gekeken. In Dublin vind je op elke straathoek een pub dus kies een leuke uit en laat je onderdompelen in de lokale cultuur.

Praktische informatie:

 • Je moet in Ierland 18 zijn om alcohol te drinken.

St Audoens Church

Deze kerk ligt een stukje buiten het hartje van Dublin, maar de kerk is zeker het bezoeken waard. Alleen al om even te wandelen in de kerktuin, je komt even helemaal tot rust in de omgeving van deze kerk. Je kunt de kerk ook van binnen bekijken als je wilt en dat mag zelfs gratis! De kerk is de enige middeleeuwse kerk in Dublin die nog over is. Een echte oude kerk dus.

Praktische informatie:

 • Openingstijden: van april tot oktober, iedere dag van 09.30 – 5.30.
 • De entree van de St Audoens Church is gratis.
Wat te doen in Dublin

Neem een fietstaxi

Wat te doen in Dublin? Een fietstaxi nemen! Je denkt misschien eigenlijk gelijk aan Azië maar ook in Europa kun je achterin een fietstaxi stappen. Wij maakten hier gebruik van na het concert dat wij in Dublin bezochten. Ook na het uitgaan is het een leuke en fijne manier om terug naar je hotel te gaan. De foto is een beetje wazig maar het is echt een leuke ervaring! De prijzen zijn vaak gelijk of iets lager dan bij taxi’s, dus waarom niet?

Praktische informatie:

 • Je vindt de fietsen overal, spreek een chauffeur aan en spreek een prijs af van te voren.
 • Zorg dat je cash bij je hebt want er wordt geen kaart geaccepteerd.

John’s Lane Church

Zoals je waarschijnlijk is opgevallen zijn de meeste kerken en kathedralen in Dublin grijs en een beetje grauw. Maar de John’s Lane Church maakt alles goed, deze vrolijke kerk met rode en groene details vind je in Thomas Street. Deze kerk ligt dicht in het centrum en zijn kleuren zijn alleen het bezoeken al waard.

Praktische informatie:

 • De kerk is helaas niet open voor bezoek. Je kunt natuurlijk wel een dienst bijwonen maar denk daar zelf goed over na. En zorg voor respect naar de kerkgangers.
 • Het adres: Thomas Street, Merchants Quay, Dublin 8

Wat te doen in Dublin? Christ Church Cathedral bezoeken

Deze prachtige kerk staat vooral bekend om de boog over de straat. De kerk vind je in het midden van het centrum dus deze kun je eigenlijk niet missen. In de kerk worden vaak concerten en andere diensten gehouden. De grijze kerk past perfect in het straatbeeld van Dublin!

Praktische informatie:

 • Je kunt de kerk bezoeken zelf voor €6 per persoon. Ook kun je een rondleiding krijgen voor €10,50 per persoon. Zorg dan wel dat je vooraf een tijd reserveert.
 • Openingstijden: maandag tot zaterdag van 09.30-19.00 en op zondag buiten de diensten om.
 • Het adres: Christchruch place, Dublin 8

Fietsen over de  Liffey

Dublin is best een grote stad en je kunt dan ook goed gebruik maken van een fiets om de stad te ontdekken. Dat hebben wij dan ook gedaan en het beviel ons supergoed! Dublin wordt doorkruist door de Liffey, je komt deze rivier overal tegen en je moet er dan even langs wandelen of er overheen fietsen. Wij kozen voor het fietsen! De Liffey geeft je altijd een goed oriëntatiepunt in de stad.

Praktische informatie wat te doen in Dublin:

 • Fietsen huren kan op verschillende manieren. Je kunt er één huren van de stad zelf. Daar heb je wel een creditcard voor nodig. Je vindt deze depots overal in de stad.

Heb jij nu een goed idee van wat te doen in Dublin door deze tien tips? Ben jij in Dublin geweest en heb jij andere leuke tips? Laat het ons weten in de reacties!

Meer Ierland?

~ Belfast en omgeving verkennen

~ Guus op surprise trip naar Dublin

20 gedachten over “Wat te doen in Dublin? 10 tips en bezienswaardigheden!”

 1. Dublin staat al jaren op mijn lijstje, alleen elke keer als we een weekendje weg plannen kiezen we toch weer voor wat anders. Heel gek. Geen idee waarom eigenlijk, want het ziet er prachtig uit 🙂 Misschien toch maar eens echt die kant op 😉

 2. Wat een leuke tips Gabriëlle. Ik ken Dublin nog helemaal niet, dus voor mij allemaal nieuw. Jammer dat de kerk niet open is voor bezoek, maar ik geloof niet dat ik een hele dienst zou willen bijwonen om hem te bekijken, haha.

 3. Dublin staat op m’n lijstje! Ik heb dus zeker iets aan je tips, dankjewel. Op de een of andere manier kiezen we toch iets anders als we op citytrip gaan. Zal ongetwijfeld met het weer te maken hebben. Al zie ik dat jij het trof tijdens je bezoek aan Dublin.

  1. Leuk, alsjeblieft! Klopt, we waren er in de herfstvakantie dus je zou denken, het weer was slecht maar we hadden inderdaad geluk. Het weer was perfect om een stad te ontdekken, niet te warm en ook niet te koud en het belangrijkste geen regen 😉

 4. Wat leuk dat je in Dublin van die fietstaxi’s hebt! Ik heb ze vaker in Amsterdam gezien, maar nog nooit genomen. Buiten Azië dan.

  Dublin ziet er veelbelovend uit.

 5. Ik vind Dublin een hele gezellige stad! Met veel live muziek en vrolijke mensen. Een aanrader is een bezoek aan de Guinness brouwerij. Dat is de plek waar ik Guinness heb leren drinken. Ik wil graag nog eens terug naar Dublin om ook meer van de omgeving te gaan ontdekken.

  1. Precies, de mensen zijn ook geweldig en erg vriendelijk. Gaaf, ik drink sowieso geen bier dus ik weet nog of het lukt om Guinness lekker te gaan vinden maar de brouwerij lijkt me wel leuk om te bezoeken. Bedankt voor de toevoeging!

 6. Zo lang geleden dat ik nog eens naar Dublin geweest ben. Denk dat ik er al ongeveer 7 keer geweest ben. Vind het echt een leuke stad en hoop er binnenkort nog eens naar toe te gaan

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge