Terwijl het firmament steeds donkerder wordt, verschijnen er alsmaar meer flonkerende lichtjes. Diep weggedoken onder de dekens van ons bedje op wielen, dat we naar buiten hebben gereden op de veranda, vergapen we ons aan de Melkweg en de werkelijk miljoenen sterren boven ons hoofd. Er zijn maar weinig plekken in de wereld waar je ’s nachts zoveel sterren kunt zien tijdens een rondreis naar Namibië. En dit is maar een van de vele redenen waarom je dit prachtige land zou moeten bezoeken. Ben je nog niet overtuigd, dan heeft reisorganisatie Sable Tours nog een paar redenen voor je opgesomd.

Namibië; een land waar de leegte vol leven is

Ga je door Namibië reizen, dan zal je al gauw opvallen hoe leeg het land is. Dat is niet zo verwonderlijk, aangezien het bijna geheel bestaat uit woestijn. Het is dan ook een van de minst bevolkte landen ter wereld. Een van de bezienswaardigheden die je zeker niet mag overslaan is Sossusvlei in de Namib Naukluft woestijn, de oudste woestijn ter wereld. Kilometers na kilometers aan rode zandduinen strekken zich uit vanaf de kust tot ver in het binnenland. Maar hoewel de temperaturen hier op kunnen lopen tot ver boven de 40 graden, is deze leegte toch vól leven. De flora en fauna heeft zich perfect aangepast aan de intense omstandigheden. Sommige planten, zoals de kameeldoornboom hebben een wortelsysteem dat wel 60 meter diep de grond in gaat. Zoogdieren zoals gemsbokken halen water uit de planten die ze eten, terwijl reptielen en insecten waterdruppels drinken afkomstig van de mist die regelmatig vanaf de oceaan landinwaarts trekt.

rondreis naar Namibië

Zoek het avontuur op!

Ben je sportief en wil je graag wat actie en avontuur tijdens je vakantie? Dan kun je in Namibië zeker je hart ophalen. Het land leent zich uitstekend voor een actieve vakantie. Zo kun je meerdaagse begeleide wandeltochten maken door de Fish River Canyon in het zuiden, of in de Namib Naukluft woestijn. Bij deze tocht slaap je in de open lucht onder de sterrenhemel! Of maak een rit te paard, je kunt enkele uren gaan rijden of ook meerdaagse tochten maken. Vanuit Swakopmund aan de kust kun je diverse activiteiten ondernemen, zoals sandboarden, quadbike rijden, gaan skydiven of kajakken tussen de zeerobben. Een fantastische ervaring is een (ballon)vlucht over de woestijn, waarbij je de grillige landschappen vanuit een heel ander oogpunt kunt zien. Een rondreis naar Namibië klinkt toch geweldig?

rondreis naar Namibië

Ga op zoek naar de Big 5 : Rondreis naar Namibië

Het bekendste nationale park in Namibië waar je safari’s kunt maken is het Etosha National Park. Midden in het park ligt een grote zoutpan, waar alleen water in staat als het heeft geregend. In de droge periode is er weinig water in het park en kun je het wild uitstekend spotten bij de drinkplaatsen die her en der zijn aangelegd. Het is er de hele dag door een komen en gaan van dieren. Als het voldoende heeft geregend en er water in de pan staat, blijven veel dieren aan de rand van de pan, waar de concentratie dieren dan ook veel groter is dan in de droge periode. Je zult in Etosha dus altijd een hele goede kans hebben om veel wild te zien. Toch kun je hier niet de Big 5 spotten, er leven namelijk geen buffels in het park. Om deze te zien moet je naar de veel groenere Caprivi strook, waar je enkele kleinere, maar zeker zo mooie nationale parken kunt bezoeken. Een bezoek aan de Caprivi strook kun je goed combineren met het Chobe National Park in Botswana en de Victoria watervallen. Dan kun je dat ook meteen van je ‘bucketlist’ afstrepen!

Kom in contact met traditionele stammen

Ben je geïnteresseerd in cultuur en wil je graag meer weten over de tradities en gebruiken van de oorspronkelijke bewoners van Namibië? De San Bushmen – oftewel Bosjesmannen – zijn een stam die al duizenden jaren in Namibië heeft geleefd en tot een van de oudste volken ter wereld behoren. Overal in Namibië kun je rotstekeningen en rots gravures bewonderen die door hun voorvaderen zijn gemaakt. Er leven nog verschillende gemeenschappen verspreid in Namibië, die in hun levensonderhoud voorzien door de jacht en het verzamelen van plantaardig voedsel. Bezoek een van de nederzettingen en ga mee met de jagers! Ze leren je hoe ze hun prooi opsporen en hoe om te gaan met hun traditionele wapens. Het is mooi om te zien hoeveel respect deze mensen hebben voor moeder aarde.

Disclaimer: Dit blogbericht is ontstaan met behulp van inspiratie vanuit derden. Ik deel echter niks anders dan mijn persoonlijke mening.

Zou jij een rondreis naar Namibië willen maken? Welke van deze vier redenen spreekt jou het meeste aan? Laat het ons weten in de reacties!

Meer Afrika?

~ Rondreis Ghana

~ Zuid-Afrika

2 gedachten over “4 Redenen om een rondreis naar Namibië te boeken”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge