Stel je bent van plan om naar de Eifel te gaan, dan wil je natuurlijk een fijne vakantiewoning. Vandaag neem ik jullie mee in het proces van het vinden van een goede woning. Overnachten kan namelijk op enorm veel manieren maar mijn favoriet is en blijft toch echt een vakantiewoning in de Eifel. Hierbij heb je namelijk de mogelijkheid om te koken en heb je daarnaast alle vrijheid om te doen en laten wat je wilt. Voor het zoeken naar vakantiewoningen in de Eifel kun je het beste terecht bij NOVASOL. Zij zijn namelijk al 50 jaar expert in het verhuren van vakantiewoningen. In heel Europa hebben ze maar liefst 50.000 woningen te huur.

het Felsenpad

Kies een verblijfplaats

Het is belangrijk om eerst te bepalen waar in de Eifel je ongeveer wilt verblijven. Overnachten in de Eifel kan namelijk op veel plekken. Zelf ben ik enorm fan van de regio rond Gerolstein. Hier kun je namelijk fantastisch wandelen. Vanuit Gerolstein beginnen er verschillende wandelroutes die je goed kunt doen tijdens een vakantie naar de Eifel. Ben je juist meer van plan om een grote stad zoals Trier of Luxemburg te bezoeken? Dan kun je beter iets zuidelijker op zoek gaan naar een vakantiewoning. Je kunt daarbij eenvoudig gebruik maken van de kaart om zo een goede locatie te zoeken voor jouw vakantiewoning. Daarnaast is het ook afhankelijk van het doel van de vakantie, een skivakantie zorgt ervoor dat je graag vlakbij de pistes overnacht.

overnachten in de Eifel
Huiscode: DEI138

Bepaal wat voor jou belangrijk is

Iedereen heeft natuurlijk andere eisen aan het overnachten in de Eifel. Misschien is het budget bepalend maar misschien is wel belangrijker dat de woning een open haard heeft. Daarom is het verstandig om met het reisgezelschap te kijken naar de mogelijkheden. Als je met meerdere slaapkamers wilt, dan is het dus belangrijk dat je hierop filtert. Verder is het vaak ook afhankelijk van het seizoen. Ga je in de winter naar de Eifel om te skiën? Dan wil je dat de vakantiewoning beschikt over een open haard maar in de zomer is het belangrijke dat de woning een lekkere tuin heeft. Het is dus verstandig om dit van te voren te bepalen voordat je begint met het zoeken naar een vakantiewoning in de Eifel. Je kunt bij NOVASOL al deze filters aangeven en zo binnen mum van tijd de ideale vakantiewoning vinden!

het Felsenpad

Boek ruim van te voren – overnachten in de Eifel

De Eifel is een populaire bestemming onder reizigers en daarom kan het zeker in het hoogseizoen druk zijn qua bezetting in de vakantiewoningen. Het is daarom verstandig om ruim van te voren te boeken. Dan kun je namelijk nog overnachten in de Eifel waar jij graag wilt. Anders is er misschien niet zoveel keuze meer en grijp je dus net mis. Persoonlijk vind ik het altijd fijn om ongeveer vier tot vijf maanden van te voren een vakantiewoning te boeken. Daarnaast vind ik het gewoon altijd leuk om op zoek te gaan naar de ideale locatie en dus begin ik op tijd met de zoektocht.

overnachten in de Eifel
Huiscode: DEI130

Bekijk niet alleen de eerste foto

Hoewel je misschien verliefd kunt worden op de eerste foto van een vakantiewoning, is het verstandig om alle foto’s te bekijken. Zo kom je niet voor vervelende verrassingen te staan. Je kunt dan namelijk een zo compleet mogelijk beeld krijgen van hoe de woning eruit ziet. Zelf vind ik het bijvoorbeeld belangrijk om te kijken hoe de keuken eruit ziet. Zo heb je meteen een idee van de mogelijkheden die je hebt om te koken. Gelukkig staat er in de beschrijving ook veel, zoals de aanwezigheid van een oven. Daarnaast kun je kijken hoe de omgeving eruit ziet en kun je alvast inbeelden hoe de vakantiewoning zal zijn.

Disclaimer: Dit blogbericht bevat gesponsorde onderdelen. Ik deel echter niks waar ik niet achter sta.

Waar zou jij graag overnachten in de Eifel? Welke factoren zijn voor jou erg belangrijk? Laat het ons weten in de reacties!

Meer Eifel?

~ Mountainbiken in de Eifel

~ Wandelen in Gerolstein

23 gedachten over “Overnachten in de Eifel: tips & tricks voor vakantiewoningen”

  1. Ik ben zelf al regelmatig op vakantie gegaan in gebieden waar je vooral heel veel kan wandelen. Mij hoef je niet perse op een resort te zetten. Ziet er goed uit en dankjewel voor de tips! 😉

  2. De Eiffel is een mooi gebied. Als ik een accommodatie boek, kijk ik als eerste naar het beeldmateriaal. Een goed bed en bad heeft prioriteit voor mij . Ik ben zowel zakelijk als privé altijd op zoek naar bijzondere locaties om content over te schrijven en te fotograferen. Ik kan er zo van genieten als ik weer wat ontdekt hebt.

  3. Ik ben nog nooit naar de eifel geweest, wij gaan met een caravan op vakantie maar huisjes lijken me ook lekker, als er maar een airco in zit haha! ( zomer)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge