Mijn reisvirus begon eigenlijk al vanaf jongs af aan maar toen ik begon met studeren ben ik steeds meer gaan reizen. Ik kreeg wel eens de vraag hoe ik dat allemaal kon betalen en daarom schrijf ik dit artikel. Zelf heb ik mijn gehele studententijd twee bijbanen (of eigenlijk drie) bijbanen gehad en daarmee betaalde ik mijn reizen.

sportieve activiteiten in Zweeds Lapland

Zoek een baan die bij je past!

Het belangrijkste vind ik zelf wel dat je een bijbaan zoekt die bij je past. Want je kunt wel alleen werken om geld te verdienen maar als je er geen plezier in hebt, dan kun je het niet lang volhouden. Ben je dus goed in mensen helpen? Dan kun je gaan voor een baan waarbij je mensen van dienst moet zijn. Maar ben je beter in het oplossen van technische problemen? Zoek dan een baan in die richting. Een ideale baan zoeken kan op Studentvacature.nl. Het handigst is natuurlijk om een bijbaan te zoeken die bij je studie aansluit, zo kun je tijdens het studeren ook al werkervaring op doen.

studeren en reizen

Ideeën voor een leuke bijbaan

Er zijn ontelbaar veel leuke bijbanen voor Studenten. Er zijn natuurlijk grote bedrijven zoals Post NL, Jumbo of de BCC. Dit soort bedrijven zijn eigenlijk altijd op zoek naar enthousiaste studenten. Een voordeel is dat je hier veel aan de slag kunt en veel collega’s hebt. Maar daarnaast kun je natuurlijk ook bij een kleinschalig bedrijf werken. Hierbij bouw je meer een band op met vaste collega’s maar kun je vaak alleen op vaste momenten werken. Zelf ben ik ruim vier jaar caissière geweest bij de Jumbo, heb ik vijf jaar in een snackbar gewerkt en heb ik sinds mijn 15de verschillende oppasadressen.

Benut ieder moment – studeren en reizen

Mijn voornaamste doel was sparen om te reizen, dit betekent dat je als je lekker veel werkt, ook meer kunt reizen. Daarom vind ik het belangrijk om ieder moment te benutten. Op de Hogeschool Rotterdam heb je altijd een toetsweek en daarna een herkansingsweek, als ik geen herkansingen had, dan werkte ik die hele week. Zo kun je op dat soort momenten extra geld verdienen. Daarnaast is het bij studeren en reizen natuurlijk wel belangrijk dat je aan jouw werkgever tijdig doorgeeft wanneer je het verdiende geld gaat gebruiken op reis. Heb je spontaan geen college? Dan kun je jouw werkgever berichten en misschien is er toevallig iemand ziek. Zo kun je naast meer geld verdienen ook een fantastische werkhouding bieden bij jouw bijbaan.

Vind jij studeren en reizen ook een goede combinatie? Hoe heb jij jouw geld verdient om te kunnen reizen tijdens de studie? Laat het ons weten in de reacties!

Meer tips?

~ Studeren in het buitenland

~ Besparen op vaste lasten

12 gedachten over “Studeren en reizen? Zo heb ik dat gedaan!”

  1. Oeh het is voor mij echt superlang geleden maar ik werkte inderdaad veel bijbaantjes en ging elke keer dat het even kon op reis. Dat ging prima. Eigenlijk veel beter dan na mijn studententijd want dan krijg je te maken met al die stomme vaste lasten en dingen als vaste schoolvakanties en zo 😉

  2. Voor mij in ieder geval lang geleden. Maar ik had inderdaad ook bijbaantjes om o.a. te sparen voor een leuke vakantie en natuurlijk voor leuke dingen. Vind het knap als studenten bijbaan en studie kunnen combineren. Studeren is best pittig!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge