Veel mensen dromen ervan om de wereld een keer rond te reizen, een wereldreis maken. Around-the-World tickets kunnen dan heel handig zijn. Maar voor wie is het aanbod de moeite waard en wat zijn de nadelen? We geven de antwoorden in deze blog.

Je baan begint vervelend te worden of het welverdiende pensioen is er eindelijk: mogelijkheden voor een wereldreis worden steeds opnieuw in het leven geboden. En zelden is het zo gemakkelijk en goedkoop geweest als vandaag de dag om deze soms lang gekoesterde droom te verwezenlijken.

Enorm handig is natuurlijk om op pad te gaan met een kleine reiskoffer, zodat je geld kunt besparen op ruimbagage.

Georganiseerde wereldreizen maken het mogelijk om in slechts twee weken tijd de aarde te omzeilen – met een zogenaamde Around-the-World-Ticket. Lees dan reviews over alle luchtvaartmaatschappijen op NederlandReview!

vlucht vertraagd - allereerste vliegreis-tag

Wat is een Around-the-World ticket?

Het begin was legendarisch: Pan American World Airways uit de VS lanceerde in 1947 zijn “Round the World”-aanbod. Vanaf dit jaar kunnen luchtreizigers in theorie in 48 uur de wereld rondreizen. Start en bestemming was New York. Er waren haltes in Honolulu, Hong Kong, Bangkok, Delhi, Beiroet, Istanbul, Frankfurt en Londen. Maar je kunt er ook uit en er in totaal 180 dagen over doen.

Net als de pionier Pan Am werken de Around-the-World tickets vandaag de dag niet anders. Eerder worden meerdere individuele vluchten van een luchtvaartalliantie met elkaar gecombineerd en samen resulteren ze in een soort pakketreis voor de wereldomzeiling: Binnen een jaar kun je op deze manier de wereld rondreizen.

De tickets worden voornamelijk aangeboden door grote luchtvaartallianties zoals Star Alliance of Oneworld. Sommige reisbureaus bieden echter ook een route aan die gebaseerd is op individuele vluchten. Reizigers kunnen vijf tot vijftien keer een tussenstop maken tijdens hun reis om de wereld.

Bij alle aanbieders is het echter slechts mogelijk om in één richting te vliegen – de meeste vliegen rond de wereld in oostelijke richting. De meest populaire bestemmingen zijn Azië, Australië en Nieuw-Zeeland, zegt Michael Gazis van STA Travel. Op met enige afstand volgt Noord-Amerika, genoeg keuze dus.

Een andere leuk tip is de website Hopupon.com waarmee je toffe stop overs kunt toevoegen aan jouw vliegreis. Zo kun je bijvoorbeeld een stopover in Dubai doen van meerdere dagen. Een stop over toevoegen is vaak voordeliger dan twee losse tickets. Via Hopupon kun je goedkope vliegtickets met een gave stopover boeken.

vakantie naar Florida - geen geld om te reizen

Hoeveel kost een wereldreis ticket?

De prijzen variëren afhankelijk van het aantal gereisde continenten, het aantal vliegmijlen en de reisklasse – je kunt de wereld rondreizen in Economy Class, maar ook in First Class. Soms zijn up- en downgrades mogelijk, wees daar alert op.

Speciaal voor jongeren zijn er vaak speciale aanbiedingen zonder veel luxe: STA Travel begint bij ongeveer 700 Euro. Duitsland, Reykjavík, Toronto, New York, Lissabon en weer terug: Het “Atlantic Appetizer” is geen wereldreis, maar in ieder geval een kleine wereldreis langs de Atlantische Oceaan.

In het luxesegment kunnen reizigers ook 40.000 euro uitgeven – met de beste hotels en particuliere reisgenoten inbegrepen. Lees dan reviews over alle luchtvaartmaatschappijen op NederlandReview!

Is een rond-de-wereld ticket goedkoper dan individuele vluchten?

Niet noodzakelijkerwijs. Op intercontinentale vluchten op het zuidelijk halfrond of naar verre bestemmingen zoals Nieuw-Zeeland of Australië kunnen reizigers, afhankelijk van de route, kun je tot 10.000 euro besparen met een Around-the-World ticket.

Oorspronkelijk werd het arrangement gecreëerd omdat eenvoudige vluchten vaak net zo duur waren of zelfs duurder dan retourvluchten samen. Deze logica is ondertussen echter afgezwakt door de goedkope luchtvaartmaatschappijen. Daarom is het nu vaak goedkoper om met meerdere eenrichtingsvluchten over de wereld te vliegen.

wereldreis

Voor wie zijn Around-the-World tickets de moeite waard?

De meeste van klanten zijn tussen de 18 en 35 jaar oud. Ze gebruiken de tijd daarom na hun afstuderen van de middelbare school, universiteit of tussen twee banen door om een pauze te nemen. Voor jonge reizigers hebben de aanbieders daarom een bijzonder aantrekkelijk aanbod.

Disclaimer: Dit blogbericht is ontstaan met behulp van inspiratie vanuit derden. Ik deel echter niks anders dan mijn persoonlijke mening.

Zou jij een wereldreis willen maken? En zo ja zou je dan gebruik maken van een Around-the-world ticket? Laat het ons weten in de reacties!

Meer reistips?

~ Zo boek je een goed hotel

~ Sparen voor reizen

4 gedachten over “Wereldreis kan goedkoop zijn, zeker met een wereldticket!”

  1. Ik weet niet zozeer of ik een wereldreis zou willen maken, maar wel dat het mij geweldig lijkt om voor een langere periode door een land te reizen zodat je op die manier ook meer mee krijgt van de lokale bevolking dan tijdens een weekje vakantie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge