Wenen is een leuke stad om een stedentrip naartoe te maken, zowel in de zomer als in de winter. De stad heeft namelijk ongelofelijk veel mooie gebouwen en plekken die je echt niet mag missen. Maar belangrijk voor vertrek is de Praktische informatie Wenen want hoe zit het met betalen en het vervoer in de stad? Daarom deel ik hier alle nodige informatie!

Trein van Wenen naar Spital am Semmering

Reizen naar Wenen

Vanuit Utrecht is Wenen ruim 1.100 kilometer rijden en dus ongeveer 11 tot 12 uur met de auto. Je kunt dit natuurlijk doen als je met meerdere mensen reist want dan kun je wisselen van bestuurder. Qua brandstof ben je ongeveer €280 euro kwijt voor een retourtje tocht met de auto. Afhankelijk van het aantal personen kan dit goedkoper zijn dan het vliegtuig.

Het is maar 1 uur en 45 minuten vliegen naar Wenen. Vanaf Schiphol gebeurt deze vlucht (buiten corona tijden om) gemiddeld vijf keer per dag. Je kunt dus dagelijks eenvoudig naar Wenen vliegen. De kosten van een vliegticket verschillen per seizoen maar zijn ongeveer €100-150 euro in het laagseizoen en €150-200 in het hoogseizoen. Als je maar een aantal dagen naar Wenen gaat, is het vliegtuig vaak voordeliger qua tijd.

Vervoer vanaf de luchthaven

Het vervoer vanaf de luchthaven is eenvoudig, gebruik de CAT. Deze City Airport Train is een super snelle service van de luchthaven naar het centrum van de hoofdstad. Tussen 06:00 en 00:00 rijdt de trein ieder halfuur. Je kunt online eenvoudig tickets bestellen en thuis alvast printen of op je smartphone laten zien. Een groot voordeel is dat de CAT een samenwerking heeft met verschillende luchtvaartmaatschappijen. Waardoor je op het treinstation Wien Mitte/LandStrasse kunt inchecken voor jouw vlucht. De kosten van de trein zijn €19,00 per persoon voor een retourtje als je het ticket online besteld.

Vervoer binnen de stad

Het openbaar vervoer in Wenen is ontzettend goed geregeld. Je hebt een tram, trein, metro en bussen. Je kunt eenvoudig van deze services gebruik maken mat de 24-uurskaart maar ook 48 of 72 uurskaart. De 24 uurskaart kun je bij alle kaartautomaten aanschaffen en kost €8,00. De 48 uur kost €14,10 en de 72 uurskaart €17,10. Wij kozen voor de 72 uurskaart omdat we vier dagen in Wenen verbleven. Het is erg handig want overal in het openbaar vervoer kun je dus met diezelfde kaart gewoon inchecken en verder reizen. Online van te voren kopen is eenvoudig en bespaart tijd in de stad.

Praktische informatie Wenen

Accommodaties in Wenen

Het vinden van accommodaties in Wenen is lastig, zeker in het centrum heb je maar weinig hotels, die betaalbaar zijn. De meeste hotels in het centrum rekenen €150-200 euro per nacht. En voor een leuke stedentrip is dat boven ons budget. Wij kozen er daarom voor om iets buiten het centrum te verblijven en daar was een nacht maar €74 inclusief ontbijt. Vanaf dit hotel Ibiza Wien Sankt Marx, is het met de metro maar 10 minuten naar het centrum van de stad. Voor ons dus de betere keuze om iets verder buiten de stad te verblijven.

Praktische informatie Wenen

Praktische informatie Wenen rondom het betalen

Het betalen in Wenen is erg makkelijk. Dit komt natuurlijk omdat ze in Wenen net zoals in Nederland de Euro hebben. Je kunt in alle restaurants en winkels gewoon betalen met een Nederlandse betaalpas. Ook kun je vrijwel overal geld pinnen bij een ATM of bij een bank. Het kost geen extra geld omdat je opneemt in dezelfde valuta (EURO).

Heb jij iets gehad aan deze praktische informatie Wenen? Welke tips neem jij mee op stedentrip naar deze stad? Laat het ons weten in de reacties!

Meer Wenen?

~ Tips voor Wenen

~ Wintersport met de trein vanuit Wenen

Bewaren op Pinterest?

6 gedachten over “Praktische informatie Wenen – vervoer, betalen en meer”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge