Een reis naar Oslo is niet per se veel planwerk maar om het een beetje betaalbaar te houden heb zijn goede voorbereidingen wel handig. Zo kun je alleen al op het vervoer vanaf de luchthaven eenvoudig €14 euro per persoon besparen. Daarnaast geef ik nog veel meer tips als het gaat om een leuke stedentrip naar de Noorse hoofdstad, alle praktische informatie Oslo kun je hier vinden.

Praktische informatie Oslo

Vliegen naar Oslo

Het vliegen naar Oslo duurt 1 uur en 50 minuten en er zijn verschillende maatschappijen die er naartoe vliegen vanuit Amsterdam. Je kunt natuurlijk voor de KLM gaan maar ook Norwegian en de SAS vliegen op dit traject. Als je een aantal maanden van te voren boekt, dan kun je makkelijk voor €100 euro retour vliegen. Als je kort van te voren bent, dan kunnen de prijzen tot €300 euro oplopen.

Praktische informatie Oslo

Vervoer vanaf de luchthaven

De luchthaven van Oslo waar je vanuit Nederland hoogstwaarschijnlijk naartoe gaat is Gardermoen. Je hebt vanaf daar de Flytoget, een speciale trein die je naar het centrum van de stad brengt. Maar deze kost maar liefst €24 euro per persoon voor een enkeltje. Met deze trein ben je in 20 minuten op het centraal station. Als je gewoon voor de NSB kiest, de Noorse spoorwegen, dan ben je in 24 minuten op het centraal station. En je betaalt maar €10 euro voor een enkeltje per persoon. Het is dus echt onzin om met die speciale express trein te gaan, kies gewoon voor de normale spoorwegen. Dit is dus essentiële praktische informatie Oslo!

Vervoer binnen de stad

Het openbaar vervoer binnen de stad is goed geregeld. Overal gaan bussen, trams en metro’s. Praktische informatie Oslo is dus dat je een 24 uur ticket voor het openbaar vervoer kunt kopen. Voor maar €10,00 euro per persoon kun je 24 uur lang gebruik maken van alle vervoersmiddelen. Wij hebben hier zeker gebruik van gemaakt omdat er ook een aantal musea en bezienswaardigheden wat verder uit het centrum liggen. Naar mijn mening heb je in ieder geval één dag zo’n kaart nodig.

Accommodaties in Oslo

Iets wat je waarschijnlijk niet verbaasd is dat het overnachten in Oslo erg duur is. Het was dan ook lastig om een hotel te vinden wat een beetje betaalbaar en netjes was. Uiteindelijk hebben wij in het Smart Hotel geslapen, later een heel artikel over deze accommodatie vlakbij het Koninklijk paleis. Deze wijk heeft meer goed betaalbare accommodaties en vanuit hier kun je veel in de stad gewoon aan lopen. Wij hebben €70 euro per nacht voor twee personen betaald, exclusief ontbijt. Dit is in Oslo echt heel goedkoop, de gemiddelde prijzen liggen rond de €120 euro per nacht.

Praktische informatie Oslo rondom betalen

In Oslo heb je geen Euro maar de Noorse kroon. Vrijwel overal kun je betalen met een Nederlandse pinpas maar in sommige accommodaties is het nodig om een creditcard te hebben. Bij restaurants en cafés kun je vrijwel altijd met jouw pinpas betalen. Als je wel contanten wilt hebben, dan moet je eraan denken dat je per transactie extra kosten moet betalen van ongeveer €2,50 per keer dat je geld uit de muur haalt. Wanneer je pint in een winkel of restaurant betaal je dit bedrag niet.

Heb jij iets gehad aan deze praktische informatie Oslo? Welke tips neem jij mee als jij naar Oslo gaat? Laat het ons weten in de reacties!

Meer Oslo?

~ Wat te doen in Oslo 10 tips

~ Accommodatie tip Oslo

Bewaren op Pinterest?

2 gedachten over “Praktische informatie Oslo – vervoer, betalen en meer”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge