Het Sandbanks Provincial Park is erg bijzonder want als je aan Canada denkt, denk je absoluut niet meteen aan mooie stranden. Toen ik deze plek ook op internet tegenkwam, was ik erg verbaasd over het bestaan ervan. Dus ik wilde het graag met eigen ogen zien en daarom gingen wij tijdens onze rondreis door Oost-Canada naar dit nationale park.

Sandbanks Provincial Park

Van Toronto naar Kingston

In de meeste rondreizen door Oost-Canada begin je in Toronto en ga je via Kingston naar Ottawa of Montreal. Ook wij hebben dat gedaan en van Toronto naar Kingston kom je ongeveer langs het Sandbanks Provincial Park. Het is ongeveer één uur omrijden maar naar mijn mening is dat het meer dan waard. Het makkelijkst is om net na Brighton de snelweg te verlaten en naar het zuiden af te zakken. Als je de route naar Kingston wilt vervolgen kun je het beste via de 49 naar het noorden rijden en bij Deseronto de snelweg weer opdraaien.

Sandbanks Provincial Park

Lakeshore Lodge

Het Sandbanks Provincial Park is erg groot en daarom is het handig om een goed oriëntatiepunt te hebben. De Lakeshore Lodge is de beste plek om naar te navigeren. Hier kun je goed parkeren en zijn de bekende stranden van het park. De lodge is helaas vandaag de dag niet meer zo levendig als toen het gebouwd werd in 1870. Daniel McDonald liet hier een zomerhuis bouwen met een golfbaan, ijssalon, bowlingbaan en een gigantische eetzaal. Helaas kwam de lodge steeds meer in verval en in 1983 is alles helaas afgebrand. Je kunt nog wel de fundamenten zien van wat ooit een levendige lodge was.

Picknicken

Mijn belangrijkste tip? Ga picknicken! Neem boterhammen en dergelijke mee en geniet van het mooie uitzicht. Je kunt op één van de picknickbankjes gaan zitten maar je kunt ook gewoon in het zand of gras neerploffen. Denk er wel aan dat het een beschermd gebied is, dus dat je niks achterlaat. Er staan niet zoveel prullenbakken helaas dus zelf een afvalzak meenemen is een goede tip. Heb jij ooit een picknick gehad op zo’n mooie plek?

Sandbanks Provincial Park

Wandelen

Na het picknicken kun je hier ook heerlijk wandelen. Er zijn verschillende wandelroutes die weer uitkomen bij Lakeshore lodge. De wandelingen nemen je mee langs verschillende landschappen zoals de stranden maar ook mooie bosrijke gebieden. Belangrijk is wel om goede wandelschoenen te dragen en voorbereid te zijn op wilde dieren. Zorg dat je voldoende water meeneemt en blijf op de paden.

Sandbanks Provincial Park

Praktische informatie Sandbanks Provincial Park:

  • Parkeren kan gratis bij de Lakeshore Lodge. Adres: 171-341 Lake Shore Lodge Rd, Prince Edward, ON, Canada
  • Het park is alleen tussen zonsopgang en zonsondergang te bezoeken.
  • De entree voor het park bedraagt $17 per dag per auto.
  • Vanaf oktober tot maart is dit niet nodig en is het park gratis te bezoeken.
  • Het park wordt voor een groot deel door vrijwilligers onderhouden.

Zou jij het Sandbanks Provincial Park ook willen bezoeken? Had jij verwacht dat Canada stranden had? Laat het ons weten in de reacties!

Meer Canada?

~ Route door Oost-Canada

– Wat te doen in Quebec?

~ Toronto Islands

Bewaren op Pinterest?

2 gedachten over “Sandbanks Provincial Park – de mooiste stranden in Canada”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge