Tijdens een stedentrip neem je andere producten mee dan op een wandelvakantie in Duitsland. Toch zijn er veel producten die ik eigenlijk altijd wel meeneem. Hieronder vind je een lijstje met alle producten die ik altijd meeneem op een langere reis. Dit tropisch reispakket van Profeit bevat alle producten die ik graag meeneem op reis.

Tropisch reispakket
Tropisch reispakket

Het tropisch reispakket

Dit pakket is speciaal ontwikkeld om het reizen naar tropische landen makkelijker te maken. Je hoeft namelijk bij het inpakken van jouw koffer alleen aan het tropisch reispakket te denken en dan heb je alle nodige spullen voor op reis mee. Van het beschermen tegen muggenbeten tot mogelijke uitdrogingsverschijnselen, je kunt het hier allemaal mee bestrijden. Het pakket bevat acht producten en kost maar €42,60. Je hoeft geen tientallen winkels af te struinen naar alle producten en krijgt het pakket ook nog eens gratis thuisbezorgd.

Anti-insect DEET 40% – €10,95

Malaria is een ziekte die muggen bij zich kunnen dragen en door een muggenbeet aan ons kunnen overdragen. Dit wil je natuurlijk voorkomen en de beste oplossing daarvoor is DEET 40%. In een gebied waar malaria voorkomt, is het nog belangrijker om DEET meerdere keren per dag te gebruiken. Op de website van vaccinaties op reis, kun je per land vinden waar er malaria voorkomt en niet. In de meest tropische gebieden is het sowieso aan te raden om DEET te gebruiken. Hoewel ik andere merken en producten geprobeerd heb, blijft DEET 40% mijn favoriet.

Sun protection lipstick SPF 30 – €4,35

De meeste reizigers smeren zich dag in dag uit goed in. Maar toch is er één gedeelte van het lichaam dat vaak vergeten wordt, namelijk de lippen. Je kunt namelijk ook jouw lippen verbranden. Deze lipstick bevat SPF 30 en is dus geschikt om te gebruiken in de tropen. Zelf gebruik ik hem ook op wintersport want daar zijn de lippen ook erg gevoelig voor verbranding. Zeker als je met een boot gaat varen in de tropen dan verbranden jouw lippen erg makkelijk dus is het insmeren met deze lipstick echt een must.

Tropisch reispakket

Compressie opbergzakken – €2,55

Altijd te veel kleding bij je? Past je koffer nooit dicht? Dan kunnen deze compressie opbergzakken goed van pas komen. Je kunt hier kleding in stoppen en vervolgens kun je alle lucht eruit persen. Dit zorgt ervoor dat je maar liefst 60% meer ruimte hebt. Zelf pak ik altijd licht in en kan ik hierdoor een keer extra veel spullen meenemen. Er is een zak van 40 x 60 en van 50 x 60. Persoonlijk vind ik het fijn om één zak voor T-shirts te gebruiken en één voor broeken. Dan kun je ook snel iets uit jouw koffer of backpack pakken.

O.R.S. – €7,65 – belangrijk in een tropisch reispakket

Het meenemen van O.R.S. is voor mij echt een must. Vorig jaar nog kreeg ik voedselvergiftiging in de jungle van Sumatra. Door O.R.S. te gebruiken ben ik daar zonder uitdrogingsverschijnselen weer vanaf gekomen. Het zorgt door een combinatie van zouten en suikers ervoor dat je lichaam meer vocht vast houdt. In de tropen zweet je veel en verlies je dus meer vocht dan normaal. Het vasthouden van vocht om uitdrogingsverschijnselen te voorkomen is dan dus essentieel. Het voordeel is dat je O.R.S. bijna niet proeft door de citroen en limoen smaak die licht aanwezig is. Je kunt het dus gewoon in jouw drinkfles stoppen en daar gedurende de dag steeds van te drinken.

Tropisch reispakket

Oogmasker – €1,25

Wie mij persoonlijk kent, weet dat ik nergens heen ga zonder oogmasker. Ik word bij de eerste zonnestralen al wakker en kan dan niet meer slapen. In de tropen betekent dit vaak dat ik al rond 05.00/06.00 wakker ben en meteen actief. Niet erg leuk voor mijn reisgenoten die wel kunnen slapen en vaak ook niet voor mijzelf. Daarom neem ik altijd een oogmasker mee om meer te kunnen genieten van mijn nachtrust. Ook erg fijn om mee te nemen wanneer je bijvoorbeeld met de nachttrein gaat, waar niet altijd de lichten ’s nachts uit gaan.

Naaireisset – €2,95

Een ongelukje op reis kan altijd gebeuren, ik ben erg onhandig dus blijf nog al eens aan een uitstekende spijker of splinter hangen met mijn kleding. Vervolgens zit er een gat in mijn kleding en kan ik het niet meer dragen. Maar dit naaireisset komt dan goed van pas, je kunt kleine reparaties gewoon op reis doen. Of die keer dat mijn sandaal uit elkaar viel, ik kon hem gemakkelijk maken met naald en draad.

Tropisch reispakket

Heuptasje – €4,95

Een veilige keus die de laatste jaren ook weer hip is geworden vind je ook in het tropisch reispakket. Dit heuptasje is erg handig wanneer je op reis eens zonder rugzak op pad wilt. Je kunt dan alle waardevolle spullen gewoon op jouw lichaam dragen. Doordat er twee vakken in zitten kun je alles goed verdelen en raken de spullen niet door elkaar. Hoewel het er misschien niet heel hip uitziet, vind ik het altijd erg fijn en hoef ik daardoor geen grote tas mee te nemen.

Tropisch reispakket

Zonnebrand SPF 50 – €7,95

Naast de zonnebrand in de lipstick kan een gewone zonnebrand voor het hele lichaam natuurlijk niet ontbreken. Door de hitte in de tropen zou ik een SPF 50 zeker aanraden. De zon staat daar een stuk dichterbij dan hier in Nederland en heeft daardoor meer kracht. Je kunt de zonnebrand op jouw hele lichaam gebruiken. Een groot voordeel is dat de zonnebrand bestendig is tegen water en zweet. Want vooral zweet zal je veel hebben tijdens een reis naar de tropen.

Disclaimer: Dit blogbericht bevat gesponsorde onderdelen. Ik deel echter niks anders dan mijn persoonlijke mening.

Wat vind jij van het tropisch reispakket? Handig toch? Welke van deze producten neem jij ook altijd mee op reis. Laat het ons weten in de reacties!

Meer reistips?

~ Tips voor het kopen van een dakkoffer

Plenny drinks, vegan maaltijdvervangers

~ Simkaart kopen in Indonesië

Bewaren op Pinterest?

12 gedachten over “Tropisch reispakket: eerste hulp op reis van Profeit!”

  1. Dit is zeker een mooi en volledig pakket. Ik laat wat ik meeneem wel afhangen van de reisbestemming. Maar vaak denk ik, och als ik iets nodig heb kan ik het ook ter plekke aanschaffen. In mijn handtas zit sowieso altijd een lippenbalsem met SPF, paracetamol, reinigingsdoekjes en in de zomer ook een kleine tube zonnebrand en een klein flesje anti-bug lotion van Soffell, mosquito repellent, dat koop ik altijd als ik in Azië ben. Werkt veel beter dan de DEET die hier wordt verkocht en het ruikt aangenaam. Voor lange vliegreizen gebruik ik ook vliegtuigsokken (compressiekousen) om gezwollen voeten te voorkomen. Echt een aanrader!

    1. Ik heb inderdaad ook Soffell, altijd vier of vijf mee vanuit Azië, echt ontzettend handig. Ohja dat doen meer mensen maar ik heb eigenlijk nooit gezwollen voeten na het vliegen dus dat is een gelukje 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge