De mooie regio Halkidiki in Griekenland is nog vrij onbekend maar daarom juist geweldig. Vandaag deel ik alle praktische informatie Halkidiki die je nodig hebt om een mooie vakantie in deze regio te kunnen hebben. Een aantal tips zijn daarvoor namelijk zeker nodig! Ben jij wel eens in dit gedeelte van Griekenland geweest?

praktische informatie Halkidiki

Vliegen naar Halkidiki

Het makkelijkst is naar Thessaloniki te vliegen, ook weer zo’n lange Griekse naam. Wij vlogen hier heen met Transavia vanuit Amsterdam en dit kwam in het hoogseizoen ongeveer neem op €250 euro per persoon. In het laagseizoen kan dit al vanaf €98 euro per persoon. Als je vanaf Eindhoven gaat vliegen dan liggen de prijzen nog lager, meestal rond de €50 euro met Ryan Air. Voor mij persoonlijk geen luchtvaartmaatschappij die ik zou aanraden. Het vliegveld van Thessaloniki ligt vrij centraal en daardoor kun je vanuit daar naar vrijwel iedere plek in Halkidiki komen.

Mount Athos

Vervoer vanaf de luchthaven

Misschien wel de meest gestelde vraag over de praktische informatie Halkidiki is het vervoer vanaf de luchthaven en eigenlijk tijdens de hele vakantie. Ik zal maar gewoon met de deur in huis vallen, je moet een auto huren. Halkidiki is een prachtige regio maar kent vrijwel geen openbaar vervoer, tenzij je op stedentrip naar Thessaloniki gaat. Maar wanneer je de prachtige kust wilt ontdekken is een auto een must. Het vervoer vanaf de luchthaven is dus per huurauto, wij huurden een auto via SunnyCars en hebben de hele week genoten van deze auto. Je kunt overal naartoe gaan en de kosten vallen enorm mee. De kleinste variant kun je al voor €109 voor een hele week huren.

Hotel tip Halkidiki

Accommodaties in Halkidiki

Omdat Halkidiki uit drie verschillende schiereilanden bestaat, is er veel keuze qua accommodaties. Dit betekent dat je zelf moet bepalen waar je graag wilt verblijven. Vooral Kassandria en Kallithea op de eerste arm zijn plekken waar je heerlijk kunt verblijven in alle rust. Wij verbleven in Kallithea en hadden een geweldig leuk familie hotel wat zeker een aanrader is. De kosten van een accommodatie liggen erg laag, wij verbleven hier voor €60 euro per nacht voor een drie persoonskamer, midden in het hoogseizoen.

last minute naar Griekenland

Praktische informatie Halkidiki rondom het betalen

Gelukkig behoort Halkidiki natuurlijk tot Griekenland en is het betalen in de stad vrij makkelijk omdat ze de Euro hanteren. Toch is er wel een degelijk groot verschil tussen Halkidiki en ons eigen land. In de regio heeft bijna geen enkele winkel een pinapparaat, je moet bijna overal contant betalen. Zo kwamen wij een aantal keer geld te kort omdat we verwacht hadden dat we konden pinnen. Mijn belangrijkste tip is dus zorg ervoor dat je constant genoeg contant op zak hebt. Zo kun je alles ook daadwerkelijk doen wat je graag wilt en moet je niet steeds op zoek naar een pinautomaat voordat je ergens iets kunt kopen of naar binnen kunt.

Heb jij iets gehad aan deze praktische informatie Halkidiki? Welke tips neem jij mee als jij naar Halkidiki gaat? Laat het ons weten in de reacties!

Meer Halkidiki?

~ Fotogenieke plekken Halkidiki

– 10 tips wat te doen in Halkidiki

~ Hotel tip Halkidiki

Bewaren op Pinterest?

2 gedachten over “Praktische informatie Halkidiki – vervoer, betalen en meer”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge