Tijdens een stedentrip naar Luxemburg stad is het belangrijk om een fijne verblijfplaats te hebben. De stad is redelijk duur dus het is even zoeken naar een betaalbare accommodatie. Mijn hotel tip Luxemburg is hotel Parc Plaza waar wij twee nachten hebben geslapen en vanuit daar hebben kunnen genieten van de mooie stad.

Hotel tip Luxemburg

Bereikbaarheid

Mijn hotel tip Luxemburg ligt in het centrum van de stad en is daarmee goed te bereiken. Het centrale plein is ongeveer vijf minuten lopen van de accommodatie en ook de Notre-Dame is maar vijf minuten lopen. Als je met de trein of bus aankomt, dan is het iets verder want Luxemburg Gare ligt niet echt in het centrum. Je kunt dan in 20 minuten wandelen of met de bus gaan voor vijf minuten. De luchthaven ligt op 15 minuten rijden en is goed te bereiken per taxi. Ook kun je bij Hotel Parc Plaza parkeren dus je kunt ook zelf met de auto komen.

Hotel tip Luxemburg

De kamer

De kamer is erg mooi en ruim! Naast een twee persoonsbed, vind je hier ook twee stoelen en een tafeltje. Je kunt dus ook even relaxen, dat hoeft niet op het bed. Ook een televisie ontbreekt niet en de kamer is voorzien van een koelkast. Kortom alles wat je nodig hebt. Verder is er voldoende plek om alle kleding en koffers op te bergen die je mee hebt. Gelukkig is dat niet veel in ons geval omdat we op een stedentrip zijn.

De badkamer

Een groot voordeel was dat de toilet apart is van de douche en wasbak. Je kunt dus naar de toilet gaat zonder dat degene onder de douche daar last van heeft. Wel is het bijzonder dat er geen deur is voor de badkamer. Het kan zijn dat de hele kamer dus nat wordt. De douche was enorm en erg fijn. Er was ook shampoo en dergelijke aanwezig, altijd een pluspunt.

Het hotel

Het hotel ligt op het plateau van Luxemburg stad en heeft daarmee een prachtig uitzicht. Er zijn verschillende delen van het hotel waar je kunt verblijven, afhankelijk van welke kamers je kiest. De receptie is 24 uur per dag open en het personeel is erg vriendelijk. Je kunt hier ook kaarten kopen voor de bus of musea. Het ontbijt in het hotel is vrij duur dus wij hebben ervoor gekozen om zelf bij een bakker te ontbijten. Ook heeft het hotel een eigen restaurant maar ook daar hebben wij geen gebruik van gemaakt in verband met de kosten.

Hotel tip Luxemburg

De omgeving van deze hotel tip Luxemburg

De omgeving is heerlijk rustig, je kunt vanuit hier binnen vijf minuten in het centrum van de stad staan. Aan de overkant van de straat bevindt zich Parc Public, een heerlijk stadspark waar je kunt genieten van de rust in de stad. Pont Adolphe, is één van de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad en kun je vanuit het hotel zien liggen. Een handig herkenningspunt om altijd de weg terug naar deze hotel tip Luxemburg te kunnen vinden.

Prijs voor twee personen exclusief ontbijt vanaf €80 euro per nacht

Disclaimer: In dit artikel heb ik een affiliate link geplaatst. Als je boekt via zo’n link, krijgt GlobeGirl daar een kleine bedrag voor. Dit gaat niet ten koste van de prijs die jij betaalt. Zo kan GlobeGirl zich blijven ontwikkelen.

Ben jij wel eens in Luxemburg stad geweest? Welke hotel tip Luxemburg kun jij ons nog geven? Laat het ons weten in de reacties!

Meer Luxemburg?

~ Wat te doen in Luxemburg stad? 8 tips!

~ Praktische informatie Luxemburg

Bewaren op Pinterest?

4 gedachten over “Hotel tip Luxemburg – Hotel Parc Plaza: top locatie”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge