Vanaf Chiang Mai kun je het Doi Inthanon National Park bezoeken, waar je verschillende mooie stops kunt maken. Wij hebben dit met een dagtrip gedaan vanuit Chiang Mai. De stops die we hebben gemaakt, kun je hieronder zien. De prijs van een dagtrip ligt rond de €25 tot 30 euro per persoon. Je bent dan van 07.00 tot ongeveer 18.00 uur weg en komt langs verschillende prachtige plekken.

Doi Inthanon National Park

Royal project

De eerste stop is het Royal Project, wat een onderzoekscentrum is voor landbouw in deze hooggelegen gebieden. Je vindt hier de mooiste planten en bloemen en kunt genieten van het mooie uitzicht. Hier wordt ook gewerkt aan de opleiding van mensen in de omgeving. Ze kunnen hier leren hoe ze om moeten gaan met de hoogte die dit gebied kent. Want het heeft voor de landbouw natuurlijk nadelen maar ook veel voordelen. Het is een project dat de koninklijke familie heeft opgezet, zoals de naam al doet vermoeden.

Thailand

Hoogste bergtop van Thailand

Ook is de hoogste bergtop van Thailand in het Doi Inthanon National Park te vinden, met zijn 2565 meter. Hoewel we wisten dat we hierheen gingen waren we niet goed voorbereid op de “kou” die hiermee gepaard ging, erg dom. Het was namelijk ontzettend koud dus het was niet echt een pretje. Neem daarom een trui en lange broek mee! Het is erg bijzonder om het hoogste punt van een land te bezoeken. Je wandelt vanaf de parkeerplaats door de jungle over een houten vlonder en komt vervolgens aan bij het daadwerkelijke punt!

Doi Inthanon National Park

Watervallen van Doi Inthanon National Park

Door de hoogteverschillen zijn er in het park ook meerdere mooie watervallen te vinden. Wij bezochten er twee van namelijk de Sirithan waterval. Waar je vanaf een soort balkon over de waterval en de jungle kunt uitkijken.

Doi Inthanon National Park

Maar de meest spectaculaire was zonder twijfel de Wachirathan waterval. Je kunt hier gewoon beneden lopen en zelfs het water ingaan als je wilt. Mede door de hoogte van maar liefst 80 meter is het echt één van de mooiste watervallen die ik ooit gezien heb. Als je hier wilt zwemmen dan zul je dus zwemkleding mee moeten nemen in jouw rugzak. Doordat het weer bij ons niet erg goed was, hebben wij dit niet gedaan.

Weverij

Tijdens deze dagtrip hebben we ook nog een bezoek gebracht aan een weverij. Hier kun je met eigen ogen zien hoe de Thaise dames een sarong maken. Er zit ontzettend veel tijd en moeite in, het is arbeidsintensief werk. De mooie kleuren en patronen maken het helemaal af. De dames hebben ons met veel passie laten zien hoe je een sarong kunt maken. Er zijn in deze regio veel weverijen te vinden.

Doi Inthanon National Park

Doi Inthanon National Park: Rijstvelden

Mede door de hoogteverschillen kent het park ook veel rijstvelden of terrassen zoals wij Nederlanders het noemen. Ik vind het prachtig om de mooie groene rijstvelden te zien en hier foto’s van te maken. Er zijn verschillende plekken waar je dit goed kunt zien, de meeste liggen gewoon langs de route dus stop even voor een foto en vervolg de route daarna weer. Belangrijk is natuurlijk dat dit eigen terrein is dus dat je niet echt de rijstvelden op loopt maar vanaf de weg of het pad een foto kunt maken van het mooie landschap.

Doi Inthanon National Park

Tempels ter ere van de Koning en Koningin

Dit is eigenlijk het mooiste gedeelte van Doi Inthanon National park, de twee tempels opgedragen aan de koning en koningin van Thailand. Vanaf hier heb je een prachtig uitzicht over het gehele park. Helaas hebben wij geen geluk en kunnen we de chedi’s niet zien. Meer over de beste reistijd vind je hier. Toch hebben we geprobeerd om de chedi’s goed op de foto te zetten maar zoals je ziet, is dat niet echt gelukt. Als je mooi weer hebt, dan is dit echt een plek waar je mond van open valt. Maar ook de mooie tuinen en trappen maken het een toffe plek om te bezoeken.

Zou jij Doi Inthanon National Park willen bezoeken? Welke hoogtepunten van Thailand lijken jou nog meer leuk? Laat het ons weten in de reacties!

Meer Thailand?

~ Zelf een reis door Thailand regelen

– Onze route door Thailand

~ Ayutthaya: de oude hoofdstad

Bewaren op Pinterest?

4 gedachten over “Doi Inthanon National park – het hoogtepunt in Thailand”

 1. Oh wat een gave tip! Wij maken aan het einde van de winter meestal een verre reis en Thailand is een van de ‘kandidaten’ voor 2020. Ben er nog nooit geweest en wil het liefst de feestbestemmingen vermijden, maar dit lijkt me echt supergaaf! Bedankt dus voor de tip! Vooral goed om te weten om warme kleding mee te nemen. Jammer dat jullie slecht weer hadden, maar zo te lezen was het toch een bijzondere ervaring!

 2. Dag Gabrielle

  Wanneer reisden jullie precies? In welke maand? Viel het weer, behalve hier dan, wat mee?

  Ik zit nog met een vraagje: Ik plan ook graag alles op voorhand. Je kan vliegtuig, nachttrein enz boeken, maar hoe raak je dan bijvoorbeeld vanaan het treinstation bij je hotel? Hoe raak je bij alle bezienswaardigheden? Regelden jullie dat ter plekke?

  Alvast bedankt!

  1. Hallo Kristien, wij waren in augustus in Thailand. Voor de rest hebben we overal mooi en goed weer gehad, alleen hier viel het tegen.
   Dat regelden we inderdaad ter plekke, er is altijd wel een taxi of tuktuk die je vanaf het treinstation naar je hotel kan brengen. Veel plezier en succes met plannen 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge