Tijdens een weekend naar de Veluwe met vrienden kwamen we ineens terecht bij het Klimbos Ermelo na wat verdere informatie opgezocht te hebben, was iedereen enthousiast en besloten we dit als activiteit te gaan doen. Op maar 10 minuten rijden van ons huisje bezocht zich het klimbos Ermelo.

Klimbos Ermelo

De instructies

Na aankomst, zorg je dat alle waardevolle spullen in het kluisje zitten en dan begint de uitleg. Wij kregen de uitleg van Job, die alles erg rustig en duidelijk heeft uitgelegd. Door zijn enthousiasme hadden we meteen nog meer zin om met het eerste parcours te beginnen. Het tuigje wat je aan hebt wordt voordat je mag beginnen goed gecontroleerd en je kunt op het kleine baantje even oefenen met het verplaatsen van de haken en dergelijke.

De hoogte

Na het kleine baantje voor de instructies mag je eindelijk naar boven en kun je zelf kiezen voor welk parcours je gaat. Ieder parcours heeft een andere hoogte en is dus ook geschikt voor andere klimmers. Er zijn twee parcours die speciaal voor kinderen zijn, die zijn niet hoger dan vijf meter. Maar de hoogste voor volwassen ligt op zo´n negen meter hoog. Zelfs de twee vrienden met hoogtevrees vonden het spannend maar niet eng. Het klimbos Ermelo is dus geschikt voor iedereen.

Verschillende parcours

Zoals ik al aangaf zijn er verschillende parcours die je kunt doen. Omdat wij 2,5 uur gingen kun je er dan ongeveer 4 doen. We begonnen met The Shock, die vond ik persoonlijk erg leuk. Voor volwassenen goed te doen, je bent niet moe of uitgeput maar het parcours is vooral erg leuk. Vervolgens gingen we door met The Jungle waar je vooral veel moet slingeren en soms grote sprongen moet maken. Ook dit was erg leuk. Als laatste gingen we naar The Peak. Daarover lees je hieronder meer.

Alle parcours op een rijtje:

 1. Monkey Madness – de kleine klimmers
 2. The Family – voor iedereen
 3. The Shock – uitdagend parcours
 4. The Jungle – veel slingeren
 5. The Eagle – zipline parcours
 6. The Kick – zware uitdaging
 7. The Peak – extreem zware uitdaging

The Peak

Het zwaarste klimparcours van heel Nederland, The Peak, is te vinden in het klimbos Ermelo. We begonnen vol enthousiasme maar na één onderdeel bleek al dat het loodzwaar was. Mijn conditie is goed maar na het eerste onderdeel moest ik al 10 minuten bijkomen en liep het zweet over mijn hele lijf. Uiteindelijk heb ik na drie onderdelen moeten opgeven omdat mijn hele lichaam begon te trillen door de extreme inspanning. Gelukkig hebben Koen, Lex en Daniëla het wel af gemaakt (bikkels). Mocht je topfit zijn en heel veel doorzettingsvermogen hebben, dan is The Peak echt iets voor jou. Anders? Blijf beneden en ga ondertussen een andere parcours doen die wel haalbaar is!

Klimbos Ermelo

Praktische informatie Klimbos Ermelo:

 • De kosten bedragen €13,50 voor kinderen, €16,95 voor volwassenen (2,5 uur klimmen) of €19,75 voor 3,5 uur klimmen.
 • Het adres is: Drieërweg 125 3852 MA Ermelo
 • Je kunt eenvoudig reserveren via de website.
 • Ik zou aanraden een lange broek aan te doen en kleding die makkelijk zit.
 • Zorg dat je op tijd bent, zodat je voldoende tijd hebt om naar de instructies te luisteren.

Zou jij naar het klimbos Ermelo willen gaan? Zou jij The Peak kunnen overleven? Laat het ons weten in de reacties!

Meer Veluwe?

~ Fietsen op de Hoge Veluwe

~ Buitenplaats Beekhuizen

Bewaren op Pinterest?

8 gedachten over “Klimbos Ermelo – avontuur voor jong en oud!”

 1. Brrrr, ik heb behoorlijk last van hoogtevrees en ondanks dat ik lees dat jouw vrienden het wel trokken, vind ik de foto’s (bij wijze van spreken) al eng. Dus nee, dit is niet aan mij besteed. Ik kan mij aan de andere kant wel voorstellen dat dit een hele leuke uitdaging en uitje kan zijn voor diegenen die wel van klimmen houden. Volgens mij hebben we ooit in een hotelletje gezeten in Ermelo trouwens.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge